Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

„Hangolódjunk” egymásra! Családnap a celldömölki Szent Benedek iskolában

Családi nap a celldömölki Szent Benedek Katolikus Iskolában2014. október 11-én a sokéves hagyományt követve a Szent Benedek iskola ismét családnapra hívta az intézménybe járó gyerekeket és szüleiket.

Az esemény egyben a Magyar Katolikus Kultúra Hetei rendvezvénysorozat része is volt, és ennek fényében a nap programjaként a résztvevők megismerkedhettek a Harmat Kiadó könyveivel és folyóirataival.

A közel 200 embert megmozgató nap indításaként az iskola jelenlegi és volt diákjai mutattak be egy zenés jelenetet: „A fal leomlik, és híddá alakul” címmel. A hétköznapi élet jellemző konfliktusait ábrázoló színdarab egyúttal megoldást is kínált a problémákra. Jézus képes lerombolni a közöttünk álló falakat, és hidat építeni két ember közé.

Családi nap a celldömölki Szent Benedek Katolikus IskolábanA délelőtt első előadását Dr. Németh Norbert egyetemi lelkész tartotta: „A nevelés kihívásai a családban és az iskolában” címmel.  A házasság eszményének bemutatása mellett nagyon sok gyakorlati jó tanácsot is kaptak a résztvevők mind a párkapcsolat, mind a gyermeknevelés témakörében. „Jóvá szidni senkit sem lehet, ezért törekedjünk naponta jó néhány elismerő szóval bátorítani gyermekeinket!” Ez volt az egyik üzenete a tartalmas előadásnak.

Családi nap a celldömölki Szent Benedek Katolikus IskolábanA rövid szünet után felemelő kulturális élményben lehetett része a jelenlévőknek, hiszen Farkas Zsolt és Várnagy Andrea zongoraművész-házaspár tanúságtétele következett. Nemcsak családjuk életébe, hétköznapjaikba, a művészlét nehézségeibe és szépségeibe adtak betekintést, hanem zongorajátékukkal tették igazán maradandóvá a délelőttöt. Jó volt látni azt az összhangot, egymásra hangolódást, amely a négykezes zongoradarabok alkalmával megnyilvánult. A fiatal pár kisugárzása, pozitív életszemlélete, missziós tevékenysége által méltó példaképként állhat mindannyiunk előtt. A nap egy finom közös ebéddel zárult az iskola ebédlőjében.

Családi nap a celldömölki Szent Benedek Katolikus Iskolában A gyerekek a felnőtt előadások alatt rendkívül színes kézműves-foglalkozásokon vehettek részt, a legkisebbeket pedig ovikuckó várta.

Szép és tartalmas családi együttlét volt ez a nap azok számára, akik idejüket rááldozták erre az iskolai programra.

Szöveg és fotó: Hetényi Rita