Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Fatimai engesztelés Toronyban

2014.01.13. - Fatimai engesztelés (Torony)Hagyományainkhoz híven január hónap 13-án is megtartottuk fatimai engesztelő estünket. Az imaest dr. Perger Gyula atya vezetésével szentségimádással kezdődött, majd a szentségimádást szentmise követte, amelynek két meghívott vendége is volt. A szentmise kezdetén Gyula atya köszöntötte a mise főcelebránsát, Farkas Krisztián atyát, aki másfél esztendővel ezelőtt érkezett Magyarországra a romániai Iasi Egyházmegyéből – püspöke kérésének eleget téve – magyar nyelvet tanulni. Krisztián atya a budapesti Szent Család Plébánián teljesít szolgálatot káplánként.

Krisztián atya köszöntése után Gyula atya köszöntötte az est szónokát, dr. Füzes Ádám atyát, a budapesti Szent Család Plébánia plébánosát, aki nagy örömünkre már nem először volt vendége plébániánknak. Ádám atya a karácsonyi ünnepkörön keresztül mutatta be a Szűzanya alakját.

Máriának voltak tervei, de ezekről a tervekről lemondva igent mondott az angyalnak, hogy részese legyen Isten üdvözítő tervének. Mária nem tudta pontosan, hogyan fog történni minden, de bízott Istenben és Isten megmutatta az utat. Mi is részesei vagyunk Isten üdvözítő tervének azon a helyen, ahova Isten állított bennünket. Nekünk is Mária példáját kell követnünk. Ima közben nem elég csak a kéréseinket az Úr elé tárnunk, figyelnünk kell Isten velünk kapcsolatos üdvözítő tervére is, és ha igent mondunk erre a tervre, Isten mutatni fogja az utat – mondta szentbeszédében Ádám atya.

A misét gyertyás körmenet követte, amelyben köszöntöttük a Szűzanyát, imáinkban és énekeinkben elé vittük kéréseinket és hálát adtunk a kapott kegyelmekért. A körmenetet követően engesztelő imával zártuk esténket, amelyben kértük a Szűzanya anyai pártfogását magyar hazánkra, ifjúságunkra, és kértük betegeink gyógyulását.

Szöveg: Hoós Norbert; Fotó: Hoós Flórián