Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

A Szent Benedek-iskola megújulása és 20 éves jubileuma

20 éves a celldömölki Szent Benedek-iskola2014. szeptember 24-én, Szent Gellért napján sok vendég érkezett a celldömölki Szent Benedek iskolába, hogy együtt ünnepeljen az intézmény dolgozóival és diákjaival.

Egy KEOP-os nyertes energetikai pályázat eredményeként a tanév kezdetére az épület teljes hőszigetelése megtörtént, és ezáltal új homlokzati színt is kapott. A tetőtér egyik részében kicserélődtek az ablakok, a tálalókonyhában pedig az összes nyílászáró helyére új került. Kívülről szintén látványos az a 80 db napelem, amelyet a tornaterem déli tetőszerkezetére helyeztek el. A fűtésrendszer is korszerűsödött, ezért remélhetőleg jelentősen csökken az iskola energiaköltsége.

20 éves a celldömölki Szent Benedek-iskolaÍgy a megújult iskola falai között kerülhetett sor az intézmény 20 éves jubileumára. Az ünnep szentmisével kezdődött a kegytemplomban, amelyet Dr. Veres András megyés püspök úr celebrált. Jelen volt még Dr. Konkoly István nyugalmazott püspök úr is, aki az iskola előző fenntartója volt.

A program az iskolában ünnepi műsorral folytatódott, amelynek keretében Czupor Attila igazgató úr mondta el gondolatait a 20 éves múltról, illetve a jelenről. Utalt a jövőbeli tervekre is, amelyek az iskola bővülését szolgálják. Ezután a püspök úr megáldotta a megújult épületet, megköszönte a pedagógusok áldozatos munkáját, a diákokat pedig az igazság keresésére bíztatta és az apostoli lelkületre. Elmondta, hogy az egyházmegye életében mindig fontos helyet töltöttek be az oktatási intézmények.

20 éves a celldömölki Szent Benedek-iskolaA jubiláló iskolát többen is köszöntötték, majd az egykori és jelenlegi diákok műsora következett: A fal leomlik, és híddá alakul címmel. A jelenet rávilágított a mai kor problémáira, egyúttal megoldást kínálva azokra. A diákok néhány gondolatban emlékeztek vissza a múltra.

Az ünnepi alkalom végén a diákok körében meghirdetett rajz- és fogalmazáspályázat eredményhirdetése következett, végezetül az igazgató úr köszönetét fejezte ki mindazoknak, akik részesei az iskola életének: püspök uraknak, plébános atyáknak, pedagógusoknak és szülőknek, ill. a jelen beruházás felelőseinek.

Igazán felemelő, szép ünnep volt az intézmény életében a húszéves jubileum.

Szöveg: Hetényi Rita