Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Kedves vendég a Finta kiállításon

Egy kedves vendég a Finta-kiállításonA szombathelyi Brenner János Általános Iskola adott helyet a Magyar Katolikus Kultúra Hetei programsorozat egyházmegyei megnyitójának október 1-jén.

A „Finta Sándor emlékére összeállított időszaki kiállítás” eddig is sok vendéget és érdeklődőt vonzott, ám 2014. október 16-án egészen különleges látogató érkezett az ódon iskola falai közé.

Egy kedves vendég a Finta-kiállításonProf. Dr. Németh András, a Budapesti Műszaki Egyetem tanára, kémikus, az MTA Központi Kutató Intézetének tudományos tanácsadója, a Püspöki Elemi Iskola egykori kis diákja utazott Budapestről Szombathelyre tisztelegni egykori tanítói előtt.

A kedves vendég szeretettel emlékezett vissza az itt eltöltött évekre – 1933és 1938 között –, amelyeket az a körülmény is szebbé tett, hogy édesapja, Németh István, szintén az iskola tanítója volt 1923-tól egészen az államosításig. Mivel intézményünk eredetileg fiú elemi iskola volt, nem lehetett könnyű elődeinknek a 45-50 fős osztályokban rendet és fegyelmet tartani.

Egy kedves vendég a Finta-kiállításonKöszönjük Professzor úr emlékeit, látogatását, és kedves jókívánságait a jelen pedagógusainak és nebulóink.

 

 

 

 

A Püspöki Iskola egykori tanári kara(A tantestületről készült csoportkép bal szélén Finta Sándor címzetes igazgató, jobb szélén Horváth János, az iskola igazgatója látható, és balról az 5. Németh János tanító, professzor úr édesapja.)

szöveg: Lendli Erzsébet – fotó: Lendli Erzsébet