Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Püspöki szentmise Nagysimonyiban


Püspöki mise NagysimonyibanNagy ünnepre gyűltek össze a nagysimonyi hívek 2014. november 16-án, ugyanis hosszú évek után újra püspöki szentmisén vehettek részt, melyet Dr. Veres András püspök atya mutatott be.


Püspöki mise NagysimonyibanA szentmisén koncelebráltak a szomszédos plébániák atyái is. Öröm volt számunkra, hogy a környező falvakból is szép számmal jöttek el hívek, hogy együtt ünnepelhessük a legszentebb áldozatot.

A szentmisét kicsit elővételezve Szent András apostolról vettük, hiszen nemcsak templomunk, de Püspök atya védőszentje is Szent András, ezért tartottuk aktuálisnak, hogy Püspök úr szentmisét mutathasson be templomunkban, hiszen még eddig erre nem volt alkalom.

Püspöki mise NagysimonyibanA szentmise elején Balasi István plébános atya, majd Lábos András polgármester és Bődi Gábor egyházközségi képviselő köszöntötte Püspök atyát. Az ünnepi hangulatot fokozta egy meglepetés, hisz a Főpásztor nem üres kézzel érkezett, egy Monstranciát hozott magával, ugyanis a templom Szentségtartója jelentős értéke miatt a Kincstárban található, beadása óta a templomnak nem volt saját Szentségtartója. A közösség ezen hiányát kárpótolta Püspök atya, amit ezúton is hálás szívvel köszönünk meg neki!

Bízunk benne, hogy valahányan, akik a szentmisére összegyűltünk Isten ajándékaival eltelve térhettünk haza és hisszük, hogy maradandó gyümölcsöt hoz mindannyiunk szívében!

Szöveg: Bődi Gábor – Fotó: Farkas Mónika