Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Fatimai engesztelés Toronyban



fatimai est tornybanAz új esztendőben, is hagyományaikhoz hűen, megtartották az engesztelő imaestet Toronyban.



fatimai est tornybanEngesztelésünk szentségimádással kezdődött, amelyet Dr. Perger Gyula atya vezetett. Ezen idő alatt az est vendége a lelki terheiket lerakni vágyók rendelkezésére állt a gyóntatószékben.

A szentségimádást koncelebrált szentmise követte, amelynek főcelebránsa Molnár János püspöki titkár atya volt. A szentmise kezdetén Gyula atya köszöntötte János atyát, aki már második alkalommal vendége közös imádságos esténknek. János atya 180 diákot hagyott magára az egyházmegyei kollégiumban azért, hogy együtt imádkozzon velünk és tanítson bennünket. A rövid köszöntő után János atya megköszönte a meghívást és Szent Pált idézve mondta: azért jöttem, hogy tanúságot tegyek Jézusról, és mi is, akik most itt vagyunk, együtt imádkozunk, azért jöttünk, hogy tanúságot tegyünk Róla és a Szűzanyáról.

fatimai est toronybanA szentbeszédben az evangélium tükrében tanított bennünket János atya: elmúlt a karácsonyi csend, amikor kicsit lelassul a világ és nagyobb odafigyeléssel vannak az emberek egymás iránt. Most már hangos minden, az emberek szíve hajlamosabb a közönyre, mint pár nappal ezelőtt. Jézus megjelent a templomban és tanított. Az emberek letelepedtek és hallgatták, felnéztek Jézusra. Nekünk is fel kell emelni a tekintetünket Jézusra, mert csak így tudjuk tanítását befogadni. Ha hátat fordítunk, nem tudjuk Jézust követni és ezzel az elutasító magatartással nem is akarunk Jézusról tanúságot tenni.

Gyakran előfordul, hogy annyi nehézség ér bennünket, hogy nem tudunk felnézni Jézusra. Forduljunk bizalommal a Szűzanyához, nézzünk fel rá, és égi Édesanyánk segít felemelni a tekintetünket Jézusra. A katolikus valláshoz szorosan hozzátartozik a Mária tisztelet. Mária ünnepekkor a Szűzanyához jövünk, felnézünk égi Édesanyánkra, aki tekintetünket Jézusra irányítja, hogy vele együtt szemléljük Szent Fiát.

fatimai est toronybanA szentmisét gyertyás körmenet követte, amelyben megfogalmaztuk kéréseinket, hálánkat és kértük a Szűzanya közbenjárását szándékainkért. A körmenet után imádkoztunk magyar hazánkért, ifjúságunkért, családjainkért és betegeinkért. Imádságunk végén elénekeltük a Salve Reginát, majd János atya ünnepélyes áldása zárta engesztelő imaesténket.

Szöveg: Hoós Norbert – Fotó: Hoós Flórián