Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Irodalmi est a Salla Terrena-ban


irodalmi estFűzfa Balázs és Pusztay János közreműködésével irodalmi estet tartottak 2015. február 17-én a Sala Terrena-ban Szombathelyen. A legszebb magyar versek társaságában tölthettek el egy kis időt az irodalom szerelmesei.


Irodalom nélkül lehet élni, de nem érdemes, mondta Fűzfa Balázs irodalomtörténész a Sala Terrena-ban tartott esten. A Genius Savariensis Szabadegyetem irodalmi kurzusának ad helyt ebben a félévben a Sala Terrena. Sokan voltak kíváncsiak a 12 legszebb magyar versre, amely köré felépítették a programot szervezők. 

irodalmi estFűzfa Balázs röviden ismertette az elmúlt évek erőfeszítéseit, amelyek célja az irodalom népszerűségének visszaállítása, a versek preztizsének helyreállítása. Nem titkolt célként a fiatalokat célozták meg. Az elmúlt években olyan programok jöttek létre mint a Nagy Versmondás, amelyeknek köszönhetően az ország, de a Kárpát-medence különböző részein több ezren szavalták együtt magyar költők remekműveit.

A 12 legszebb magyar vers megtalálása nem volt könnyű, ahogy ezek megtanulása sem. Ezt vette fejébe Pusztay János, akinek tolmácsolásában mind a 12 vers elhangzott a Sala Terrena-ban.