Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Szombathelyen tanuló egyetemistákat vár a II. János Pál Katolikus Kollégium és Szakkollégium


SzakollégiumA szakkollégium Szombathely történelmi belvárosában, a Fő tér és a Székesegyház szomszédságában három évvel ezelőtt nyitotta meg kapuit a szombathelyi felsőoktatásban tanuló hallgatók előtt. Dr. Németh Norbert igazgató atyát kérdeztük.

 

A II. János Pál Katolikus Szakkollégium sajátossága abban áll, hogy különböző karokon tanulók több tudományágat képviselve tartoznak egy közösségbe, ahol egy közös gondolkodási alapot, szaktudást, idegen nyelveket sajátíthatnak el a szakkollégisták és megismerhetik önmagukat, egymást és a keresztény értékeket! A szakkollégiumunk hármas pillérre épül: A tudományos és szakmai programokra, amelyeknek alapját a belső, kollégiumi kurzusok biztosítják. A közösségi életre, amiben fontos szerepet kap a kikapcsolódás és a keresztény szórakozás is, így például táncházak, bálok és kollégiumi estek. És nem utolsó sorban a lelki programra, amibe lehetőség van akár mindennap bekapcsolódni.

Fontos hangsúlyozni, hogy mi nem pusztán egyetemi kollégium vagyunk, hanem kollégium plusz! Vagyis a bentlakás mellé életre szóló többletet, keresztény értékeket is kínálunk!

 

Nálunk a szakkollégiumban a hallgatók maximálisan felszerelt lakásokban laknak. Minden lakáshoz tartozik mosógép, mikró, jól felszerelt konyha. Minden lépcsőházhoz wifi tartozik, hogy zavartalan legyen a kollégisták internetkapcsolata. Padlástermünkben tartjuk a csoportos összejöveteleinket, de vizsgaidőszakban tanulószobaként is használatos. Saját kápolnánk is van, ahol a lélek is megtalálja a gazdagodás útjait. De említhetem a nagy plazmatévés számítógéptermünket vagy a saját tornatermünket, ami akár éjszaka is a sportoló szakkollégistáink rendelkezésére áll.

 

Jelentkezni hozzánk azok az érdeklődők tudnak, akik egyetemisták és Szombathelyen tanulnak.

A jelentkezés határideje: 2015. augusztus 15. (12:00)  A felvételi adatlapot és csatolmányokat KIZÁRÓLAG ELEKTRONIKUSAN, vagyis e-mailen lehet benyújtani a címen! Ugyancsak ezen az e-mail címen várjuk kérdéseiket.

A felvételi beszélgetés időpontja és helye: 2015. augusztus 25. kedd (10:00) Szombathely, Hollán E. u. 10-12. Szakkollégium épülete. A jelentkezéssel és a felvételivel kapcsolatos összes tudnivaló (jelentkezési lapot, felhívást stb.) megtalálható a Szakkollégium weblapján:

www.szakkollegium.martinus.hu

 

https://www.youtube.com/embed/IfXTAqG7fZ0