Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Kettős ünnep az Őrségben


kettős ünnep az őrségbenAz őrségi gyerekek 8. és 9. osztályosok harmincan nagy lelkesedéssel készültek április 19-ére, bérmálkozásuk napjára. A bérmálás szentségében Császár István Püspöki Helynök részesítette őket.


A bérmálási  szentmisére az egyházközség tagjai nagy számban gyűltek össze, hogy együtt ünnepeljenek a bérmálkozókkal és a szülőkkel. A Helynök Urat az egyházközség nevében Kósik Bernadett köszöntötte. A bérmálási szentmisén a Helynök Úrral együtt koncelebráltak az Őrségi Esperesi Kerület papjai. A bérmálkozók nagyon örültek annak, hogy a bérmálás által megkapták a Szentlelket, s ezáltal az egyház nagykorú tagjaivá váltak.

A másik nagy ünnepünk, hogy a szinte teljesen leromlott volt katolikus iskolát, amely 1921-ben épült, pályázati pénzekből és egyházközségi pénzből sikerült közösségi házzá átalakítani. Az átadás és megáldás előtt az egyházközség tagjai és a bérmálkozók szülei nagy szeretettel végezték a tereprendezést és a tuják ültetését, hogy az ünnepségre a volt katolikus iskola környezete méltó módon fogadja az ünneplőket.  

Az ünnepi beszédet V. Németh Zsolt Országgyűlési Képviselőnk, Államtitkár Úr tartotta, amely után Császár István Helynök Úr a közösségi házat megáldotta. A bérmálkozók bérmálkozásuk emlékére 30 db tuját ültettek a közösségi ház kertjébe, s a volt katolikus iskola öregdiákjai egy emlék rododendront ültettek. A bérmálkozók örültek annak, hogy majd idősebb korukban büszkén mondhatják gyermekeiknek, hogy ezek a tuják az Ő bérmálásuk emlékére lettek ültetve. Az öregdiákok boldogok voltak, hogy az az épület, amelyben Ők tanultak, nem lett az enyészeté, hanem a felújítás által Őriszentpéter egyik legszebb épülete lett.

Mindkét felemelő ünnepünkön részt vettek azok a polgármesterek, amely településekről gyermek bérmálkoztak.

A kettős ünnepünket szeretetvendégséggel fejeztük be.

Fehér Józsefné