Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Irodalmi est a Sala Terrena-ban


irodalmi esta sala terrena-ban2015. május 19-én, kedden került sor a Genius Savariensis Szabadegyetem irodalmi kurzusának negyedik, egyben záró előadására a Sala Terrena-ban.


irodalmi est a sala terrena-banA téma az első alkalomhoz hasonlóan a 12 legszebb magyar vers volt, ezúttal a Savaria Slam Poetry csapatának előadásában. Simon Katalin gyűjteményvezető rövid köszöntője után dr. Fűzfa Balázs egyetemi docens, irodalomtörténész mutatta be röviden a slam poetry műfaját. Ezt követően gyakorlati példával is szemléltette az elmondottakat, a Szeptember végén c. vers egy korábban átírt változatát olvasta fel az érdeklődőknek.

irodalmi est a sala terrena-banEzután következtek a slammerek versei. A csapat tagjai Baaj Mohamed Ádám, Krausz Dávid, Mersich Ádám, Rozmán Kristóf, Varga Richárd. Az általuk újraértelmezett versekkel az ország több pontján is felléptek már, Szombathelyen 2012 óta tartanak havonta önálló esteket egy-egy megadott téma köré felépítve.

A nagy érdeklődésre való tekintettel az irodalmi kurzus szeptembertől folytatódik, akkor már új helyszínen, az Egyházmegyei Könyvtárban.

Szöveg: Pálinger Réka – Fotó: Fábián Tamás