Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Pedagógusok köszöntése, Szent Gellért-díj átadása


szent gellért-díj átadásaÉv végi találkozójukat tartották június 24-én a Szombathelyi Egyházmegye fenntartásában működő oktató-nevelő intézmények munkatársai. Az ünnepségen átadták az idei évi Szent Gellért-díjakat. Ezüst fokozatban Pulay Mária, arany fokozatban Kissné Lakner Katalin részesült.


szent gellért-díjMinden évben hagyomány, hogy a tanév végén összegyűlnek a Szombathelyi Egyházmegye fenntartásában működő oktatási-nevelési intézmények pedagógusai, dolgozói, hogy egy kerti ünnepségen találkozzanak. Nem volt ez másként idén sem: Szombathelyen, a Martineum Felnőttképző Akadémia udvara adott otthont a rendezvénynek. A jánosházi Szent Imre Általános Iskola műsora után dr. Veres András megyéspüspök mondott ünnepi köszöntőt. Mint mondta: fontos, hogy az intézményekben a lelkek ápolására nagy hangsúlyt helyezzenek és segítsék a gyerekeket, hogy megismerjék Jézust.

Pulay MáriaAz ünnepségen kiosztották a Szent Gellért-díjakat is. Az elismerést a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia alapította azzal a céllal, hogy lehetőséget teremtsen a katolikus közoktatásban végzett kiemelkedő munka elismerésére.  Az elismerést az illetékes fenntartó adományozza. A díj elkötelezett hitvalló élet, következetes, kitartó, színvonalas nevelő-oktató munkáért adható olyan személynek, aki szilárd erkölcsi alapokon álló munkájával kivívta a tanulók, szülők, munkatársak egyöntetű elismerését. A Szombathelyi Egyházmegyében idén ketten vehették át ezt a díjat.

Hosszú évtizedek példaadó munkásságának és hitvalló életének elismeréseként a Szent Gellért-díj ezüst fokozatát vehette át Pulay Mária, a jánosházi Szent Imre Általános Iskola hitoktatója.

Kissné Lakner KatalinA Szent Gellért-díj arany fokozatát Kissné Lakner Katalin, a Brenner János Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium óvodai tagintézmény-vezetője vehette át dr. Veres András megyéspüspöktől.

A nap hátralévő részében a különböző települések intézményének dolgozói jó hangulatú beszélgetéseken osztották meg élményeiket egymással.

Gratulálunk a díjazottaknak! Az intézmények dolgozóinak pedig köszönjük az egész éves kitartó és áldozatos oktató-nevelő munkát!