Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Felújították a kemenesmagasi templomot


Templomszentelés kemenesmagasibanÚjabb templom felújítása fejeződött be a Szombathelyi Egyházmegyében. Augusztus 30-án szentelte fel Veres András megyéspüspök a felújított kemenesmagasi templomot. 


Templomszentelés kemenesmagasibanA Szombathelyi Egyházmegye az elmúlt években több pályázaton is sikerrel szerepelt. Ennek köszönhetően kerülhetett sor több templom felújítására az elmúlt időszakban. A Celldömölki Plébániához tartozó Kemenesmagasi település Jézus Szíve tiszteletére szentelt temploma is rászorult egy renoválásra.  Vidékfejlesztési Hivatal pályázatán nyertek támogatást és ennek köszönhetően – valamint a hívek, az egyházmegye és a Celldömölki Plébánia összefogásának – kezdődhettek meg a munkák. 

Aki ma elmegy a templomhoz rá sem ismer – a környékre sem. Szépen parkosított tér fogadja az utazót, az imádkozni vágyót. A templom körül megoldották a vízelvezetést, a tetőzetet is cserélték, ahogy a régi nyílászárók helyére is újak kerültek. A torony gerendái rohadtak voltak, kicserélték őket. A falakat sem egyszerűen lefestették. Téglalap mintákkal osztották fel a homlokzatot, ami különleges szépséget kölcsönöz a templomnak. Az épület belsejét is kifestették a munkálatok során.

Templomszentelés kemenesmagasibanVeres András megyéspüspök szentelte fel a templomot. Szentbeszédében kiemelte: Isten az örök szeretet, az örök jóság arra teremtett minden embert, hogy az Isten által mutatott úton haladjunk mert az nemcsak egy eljövendő örök boldogsággal, hanem a földi életben is boldogsággal kecsegtet minket. Ezért kell komolyan venni: járjunk Isten törvényeinek útján.