Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Fiatalok Imaestje a Tiszta Szerelemért


ima a tiszta szerelemért2015. október 7-én este a szombathelyi Szent Erzsébet templom megtelt fiatalokkal, akik közös imádságban kérték az Úristen segítségét a szerelem szép és tiszta megéléséhez.


 

ima a tiszta szerelemértCelldömölkről és Kőszegről is érkeztek csoportok, de országszerte és határon túl is sok városban velünk egy időben imádkoztak ezért fiatalok. Városunkban a szociális testvérek és a domonkos nővérek szervezték az estét. Először egy tanúságtételt hallottunk Éger Csabától és Pünkösty Máriától, akik nemrég házasodtak össze, majd a csendes-énekes szentségimádás meghitt pillanataiban egy mécses meggyújtásával ki-ki odatérdelhetett az Úr elé. Végül közösen imádkoztuk el a Tiszta Szívek Mozgalom imáját. Egy kis pogácsával és teával is megvendégeltek minket a házigazda ferences testvérek. Reméljük, hazatérve a fiatalok folytatják a rendszeres imádságot jövendőbelijükért.

Imádság jó feleségért
 
Mennyei Atyám! 
Te belátod egész életemet, mint én a hegycsúcsról a messze elterülő tájat.
Te már tudod, hol lakik az a leány, akivel majd találkozni fogok,
aki majd értem elhagyja apját és anyját, hogy rendelésed szerint egész szívvel hozzám ragaszkodjék  s én őhozzá.
Adj türelmet és józanságot, amikor választásra és mérlegelésre kerül a sor, hogy ne az elvakult szenvedély befolyásolja döntésemet, hanem a tiszta, önzetlen szeretet!
Add, hogy megtaláljam választottamban az igaz, megértő társat, leendő  gyermekeimnek szerető édesanyját, akit Te már akkor rendeltél számomra, mielőtt még mindketten megszülettünk volna!
Ámen.
 
 
Imádság igaz férjért
 
Mennyei Atyám! 
Valahol már él az a férfi, aki engem keres, akihez én egész szívemmel tartozhatom a Te szent akaratod szerint, s aki majd gyermekeim apja lesz.
Légy hozzá jó! Őrizd meg őt tisztán, önfegyelemben és nemes lélekben - számodra és számomra!
Védj meg engem is - az ő számára! Hintsd szívünkbe kegyelmed magját életünk tavaszán, hogy szívünk termékennyé váljék, és Neked tetsző, boldog családi otthont építhessünk!
Ámen.
 

 

Vida Katalin szociális testvér