Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Felújított templom megáldása Szombathely-Szentkirály


Megáldottáák a belsőleg felújított szentkirályi templomotKrisztus Király ünnepén, november 22-én, ünnepélyes keretek között Dr. Veres András megyéspüspök megáldotta az igényesen felújított, szépen kifestett Szentkirályi templomot.


Megáldottáák a belsőleg felújított szentkirályi templomotIgaz, nem látható, de a nagyon fontos vízelvezetési munkák után reménykedünk abban, hogy végleg sikerült a csapadékvizet úgy elvezetni, hogy az elkövetkezőkben a templom falai már nem vizesednek. Az újrafestés előtt a lemállott vakolatot kb. 2 méter magasságig kellett leverni és újravakolni a falakat. Időközben megtörtént az elektromos vezetékek és a hangosítás korszerűsítése is. A templom belsejének újrafestése több hónapig tartott, de érdemes volt áldozatot hozni, mert Tarr György gyönyörű munkát végzett, amiről bárki meggyőződhet. A korszerűsítés anyagi fedezetét a szentkirályi hívek adománya, a megyéspüspök négy millió forintos felajánlása valamint a szomszéd Szőllősi egyházközség egy milliós adománya tette teljessé.

A szentmisét Dr. Veres András püspök úr mutatta be, Haller László volt szentkirályi, Fekete Szabolcs jelenlegi és Ipacs Bence káplánunk celebrálásával. A szentmise kezdetén világi elnökünk Nardai Ferenc köszöntötte püspök atyát, köszöntőjében felsorolta mindazokat a munkálatokat, amelyeket a szentkirályi egyházközség végzett templomában. Ezután a helyi óvoda hittanra járó óvodásai rövid műsorral kedveskedtek püspök atyának. A szentmise zenei szolgálatát a Szombathely - Szőllősi egyházközség énekkarra szolgáltatta. A szentmise zárásaként Szabolcs atya megköszönte mindazok munkáját, akik bármilyen módon –kétkezi munkával vagy anyagi hozzájárulással - segédkeztek abban, hogy újra régi fényében ragyoghasson Szombathely- Szentkirály temploma, Isten dicsőségére.

 

 

Geosits Péter