Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Hívunk és várunk mindenkit a Szent Márton Találkozóra Szombathelyre!


Szent Márton Találkozó sajtótájékoztatóSajtótájékoztatón mutatták be a Szent Márton Találkozó kisfilmjét, plakátjait. Hamarosan a templomokban, közterületen is találkozhatunk a július 9-10-i találkozót népszerűsítő anyagokkal. 


Szent Márton Találkozó sajtótájékoztatóDominik Duka prágai bíboros-érsek képviseli Ferenc pápát a július 9-i szentmisén, tudatta a Vatikán május 21-én a sajtó munkatársaival és rajtuk keresztül a közvéleménnyel.  Dr. Veres András szombathelyi egyházmegyei kormányzó a szombathelyi sajtótájékoztatón kiemelte: a pápa rengeteg meghívást és felkérést kap, de nem tud mindegyiknek eleget tenni. Viszont Dominik Duka személye és részvétele az ünnepségen a pápa figyelmességének a jele. 

A Szent Márton Találkozóra határokon innen és túlról is várnak zarándokokat. A tájékozódásban a kifejezetten a találkozóra újonnan létrehozott honlap és Facebook oldal segít, mondta Turcsik István, az Ester Communications ügyvezetője. Levetítették azt a népszerűsítő kisfilmet is, amely a júliusi találkozó üzenetét szeretné közvetíteni mindenki számára. Mint Turcsik István kiemelte: hamarosan köztéri és templomi plakátokkal is találkozhatnak az emberek, hiszen a cél: minél többen halljanak programról és megismerjék annak tartalmát. Kedvet kapjanak egy hétvégét Szombathelyen tölteni: lélekben is megerősödni, Szent Márton szellemiségét megismerni. 

A promóciós kisfilm:

https://www.youtube.com/embed/tKqxFmOhYK4