Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Beiktatták hivatalába dr. Veres Andrást


beiktatásKármelhegyi Boldogasszony ünnepén, július 16-án a győri Székesegyházban iktatták győri megyéspüspökké dr. Veres Andrást.


beiktatásA szertartásra a Székesegyházban került sor, a Győri és a Szombathelyi Egyházmegyék papjai, hívei, közéleti vezetői jelenlétében. Alberto Bottari de Castello apostoli nuncius felolvasta Ferenc pápa bulláját, amelyben kinevezte Veres Andrást a Győri Egyházmegye élére. Pápai Lajos, leköszönt megyéspüspök átadta a pásztorbotot az apostoli nunciusnak, Ő pedig Veres Andrásnak. Ezt követően a Püspöki Konferencia, majd pedig az egyházmegye hívei és papsága nevében köszöntötték az új főpásztort és Pápai Lajos is üdvözölte Veres Andást. A köszöntések után az egyházmegye papsága az új püspök elé járult és kézfogással fejezte ki tiszteletét illetve a papszenteléskor tett engedelmességi ígéretét püspöke iránt.
Székfoglaló beszédében Veres András mindenekelőtt hálát adott Istennek, hogy meghívta a papi szolgálatra. Szentelésének 30. évfordulóját éppen a napokban ünnepli majd. Püspöki szolgálatának végzéséhez a papság segítő munkáját és a hívek buzgó imádságát kérte. A szentmise végén a Könnyező Szűzanya kegyképe előtt imádkozott az új főpásztor.