Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Templommegáldás Kamondon

Templommegáldás Kamondon2016. augusztus 26-án, Mons. Császár István egyházmegyei kormányzó, pápai káplán, székesegyházi apátplébános úr áldotta meg a közelmúltban megújult kiskamondi kápolnát.

 Templommegáldás KamondonA kápolna valószínűleg a XIX. század utolsó évtizedeiben épült, egy időben nagyon leromlott állapota miatt nem is használták. A jánosházai plébánia Veszprém megyében található településén van egy nagyobb templom is, melyet Keresztelő Szent János vértanúsága tiszteletére áldottak meg 1901-ben.

A megáldás szertartására a szentmise előtt került sor. Miután elhangzottak az áldás imái, a falakat meghintették szenteltvízzel, az égbe szálló ima és a tisztelet jeleként tömjénfüst szállt fel. Mivel a kápolna hivatalosan nem rendelkezett titulussal, ezért a MAGYAR SZENT CSALÁD OLTALMÁBA ajánlották a szent hajlékot, hogy a mai magyar családok is példaként tekinthessenek Szent Istvánra és családtagjaira.

Templommegáldás KamondonA szentmisét az egyházmegyei kormányzóval együtt bemutatta: Bodorkós Imre plébános úr, Böjti Balázs káplán atya, Tóth András, a plébánia kisegítő lelkésze. A szentmise után szeretetvendégségre hívtak minden résztvevőt.

Szöveg és fotó: Horváth Zoltán