Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

A szolgálat lelkisége


képzési hétvége a martineumbanLelkipásztori munkatársakat hívtunk lelki- és képzési hétvégére 2016. szeptember 16-18. között a Martineum Felnőttképző Akadémiára.


képzési hétvége a martineumbanA programban a lelki töltekezés és a szolgálatot segítő elméleti és gyakorlati ismeretek gyarapítása is hangsúlyozottan megjelent.

A szociális testvérek szentírás-olvasási módszerekkel, vezetett imával, szentségimádással segítettek megteremteni az alapot az Istenre figyelésre. A képzési részben Ipacs Bence atya kiemelte azokat a liturgikus és egyházzenei előírásokat, amelyek a lelkipásztori munkatársak szolgálatában különösen fontosak. A szolgálat témáját körüljáró egyéni és csoportos feladatokban újra átgondolhatták a résztvevők tevékenységük alapját és mozgatóját.

képzési hétvége a martineumbanA csoport légköre, a kötött programok és a kötetlen beszélgetések egyaránt segítették a lelkipásztori munkatársakat abban, hogy megújulva, hivatásukban, elkötelezettségükben megerősödve térjenek vissza szolgálatukhoz.

 

A résztvevők visszajelzéseiből:

 

Számomra a hétvége a továbbképzés mellett egy kis megállás, pihenés volt a hétköznapok után.

Az Úrral együtt lenni pedig nekem mindig szívbéli öröm – kis készület az örök együttlétre.

Az egyéni és csoportfeladatok szintén megmozgatták értelmemet (ész és szív értelemben), egy-két dolgot a közösségben ki is próbálok.

A szombat esti „férfias” beszélgetést is jól éltem meg – hasonló gondolkodású és értékrendű férfiemberekkel mindig szívesen beszélgetek (hasznos és jó ez a megosztás, tapasztalatcsere, de akár csak az egyszerű, kötetlen beszélgetés is – a „spontán” dolgok is jók tudnak lenni).

 

A közös imádság és a tapasztalatok cseréje sok ötletet és erőt adott. Az egyházzenei továbbképzés támaszt jelentett a további munkában.

 

A szociális testvérek jelenléte ÁLDÁS volt.

Szöveg és képek: B.Markovits Eszter