Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Volt „Szent László-s” diák sikere


SzavalóversenyNyolcadik alkalommal rendezte meg a Magyar Versmondók Egyesülete a Latinovits Emlékmű Alapítvánnyal karöltve az Illyés Gyula nemzeti vers- és prózamondó verseny döntőjét a Petőfi Irodalmi Múzeumban, amelyen jelen volt Illyés Mária, a költő lánya is, mint a rendezvény fővédnöke. A versenyt középiskolai illetve felnőtt korosztály számára írják ki kétévente.


A zsűriben öt Radnóti-díjas művész foglalt helyet: Havas Judit irodalomtörténész, a PIM munkatársa, Tóth Zsóka előadóművész, a Vértes Agorája főmunkatársa, Wiegmann Alfréd rendező, az Első Magyar Versszínház művészeti vezetője, Lutter Imre producer, előadóművész, a vers.hu főszerkesztője és Kiss László rendező, a Magyar Versmondók Egyesületének elnöke.

Anna 2 verssel jutott be az országos döntőre a Pest megyei elődöntőből: Csoóri Sándor: Anyám fekete rózsa, és Illyés Gyula: Forrás című művével. Ekkor még iskolánk, a sárvári Szent László katolikus Általános Iskola diákja volt.
Az országos döntőben arany, ezüst és bronz diplomát kaptak a résztvevők. Anna volt a legfiatalabb résztvevője az idei döntőnek, ahol 28 résztvevő közül 13-an kaptak arany diplomát, köztük Anna is.

Szöveg: Márkus Sándorné