Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Ökumenikus imahét - Imaest Uraiújfaluban


Ökumenikus imahétMegkezdődött az Ökumenikus imahét hazánkban és a Szombathelyi Egyházmegyében is. Az elmúlt évek hagyományaihoz híven idén is a meghirdetetthez képest egy nappal korábban, január 14-én kezdődött a Répcelaki Plébánia területén a keresztény felekezetek találkozója.


Ökumenikus imahétUraiújfaluban kezdődött az ökumenikus imahét. A Jézus Szíve, katolikus templomban gyűltek össze a 2017-es ökumenikus imahét első napján az emberek. Január 15-én ugyancsak Uraiújfalu, de már az evangélikus templom adott otthont az imaestnek. A környező településekről is érkeztek keresztények, hogy hitet tegyenek az egység mellett.

 

Ökumenikus imahétIttzés János nyugalmazott evangélikus püspök hirdetett igét a találkozón,aki Jézus szeretetének néhány jellemző vonását tárta a hallgatóság elé. Kiemelte: Jézus szeretete halálos szeretet, hiszen meghalt értünk és azt mondta: senkinek sincs nagyobb szeretete mint aki életét adja barátaiért. De Jézus szeretete, teremtő szeretet is, hiszen Ő teremti meg a szeretetével  a tanítványt, a hívő embert. De szeretete ajándékozó szeretet is, hiszen Isten titkaival ajándékoz meg Bennünket. Ugyanakkor aktivizáló erőt is jelent, mivel ösztönöz minket az egymás iránti szeretet, a jézusi szeretet továbbadásában és arra, hogy imádkozzunk.

Az imaest egyik jelképes cselekedete volt annak a – kartonból készült – falnak a ledöntése, amely a keresztényeket elválasztó téglákból épült. Kérjük Isten áldását az ökumenikus imahétre!