Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Visszatérni a forráshoz - Véget ért a Házasság Hete programsorozat a Szombathelyi Egyházmegyében

Házasság HeteNagy szükség van, hogy kiemelten foglalkozzunk a családdal, a házassággal. Ezért is fontos a Házasság Hete programsorozat, mondta szentbeszédében Császár István egyházmegyei kormányzó február 19-én, a Házasság Hete szombathelyi zárórendezvényén a Székesegyházban.

Házasság HeteA Székesegyházban tartották a Házasság Hete szombathelyi programjának záró szentmiséjét. Nagyon sokan meghallották a hívást, és jöttek el, hogy házastársukkal együtt ünnepeljenek ezen a napon. 

Miért van annyi válás napjainkban, tette fel a kérdést szentbeszédében Császár István egyházmegyei kormányzó. Mert a szentségből szerződés, az esküből együttélés, a szabadságból szabadosság lett. 

Isten terve a házassággal nem  a házaspárok személyesen elképzelt boldogságképének megvalósítása, hanem szentség és hivatás, hogy a férjek, feleségek, gyermekek is mennybe jussanak. Ez a házasság igazi kihívása. 

Házasság HeteA szentmise végén került sor a Házas-Társas-Játékban részt vettek között nyeremények kisorsolására. Az idei év meglepetéseként a megjelentek a Székesegyház bronzkapuján vonultak ki a templomból, úgy, ahogy azt az esküvőkön is teszik az újdonsült házasok. Az ajtóban egy kosárból papírszívet vehettek magukhoz, rajta megfontolandó gondolatokkal. 

Szöveg: Molnár Péter-Fotó: Soproni Mónika