Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Egyházközségi bál Toronyban

Farsangi mulatság ToronybanÖtéves hagyományt követve immáron hatodik alkalommal rendezték meg Torony és társegyházközségei: Bucsu, Dozmat és Sé az egyházközségi batyus bált február 18-án Toronyban. 

Farsangi mulatság ToronybanA rendezvény kezdetén megnyitó beszédében Dr. Perger Gyula atya, az est szervezője és házigazdája köszöntötte a bál előadóit és résztvevőit – idén már 303 bálozót – és megköszönte a toronyi képviselőtestületnek, hogy a sportcsarnokot ismét rendelkezésre bocsájtották. Majd szellemi útravalóként egy történet segítségével világított rá arra, hogy a mindennapokat ajándékként és lehetősségként kell megélnünk. Ajándékként, mert nem tudjuk, hogy lesz-e számunkra holnap, és lehetőségként, hogy mindent szeretetből tegyünk.

Egyházközségi bál ToronybanA beszédet követően a bucsui tánccsoport palotásával megkezdődött a műsor. A tánc után Farkas Kristóf, a toronyi iskola tanulója adott elő humoros jelenetet, majd a Felszállott a páva különdíjasa, Molnár Bence dozmati kisfiú tánctudásával nyűgözte le a közönséget. Bence a "Fölszállott a páva" című műsorában irányította rá a figyelmet a nyugati határszélre. Bence sokrétű kisfiú, jár szolfézsra, énekkarba, klarinéton játszik, szeret mesét mondani és nagy szenvedélye a horgászat. A műsorban büszkén mutatta be otthonát, Dozmatot a nézőknek, s táncával is igyekezett méltóképpen képviselni Vas megyét. Sok-sok ismerőse, falubelije támogatását maga mögött érezhette, ami sok erőt adott szerepléseihez.

Farsangi mulatság Toronybanajd a Savaria TSE következett, amely a táncszerető közönség körében nem ismeretlen. Az egyesület eredményességét igazolja, hogy az elmúlt évek alatt a SAVARIA TSE az ország LEGJOBB formációs csoportjává vált. Kiemelkedő eredményeivel beírta nevét a MAGYAR TÁNCCSOPORT történelemkönyvébe, világhírűvé téve ezzel a csoportot és SZOMBATHELY városát is. Erre nagyszerű példa az esten bemutatásra kerülő Mary Poppins című koreográfia.

Farsangi mulatság ToronybanA táncot a budapesti művészének látványos, háromnegyed órás előadása követte, amelybe bevonták a bálozókat is. Kollár Péter Erik gyerekszínészként ismertté vált bariton hangú énekes – akit többek között Nyilas Misiként, Nemecsek Ernőként, Kishercegként és Twist Oliverként ismerhetett meg a közönség – a Gór Nagy Mária Szinitanoda elvégzése közben és után különböző revükben kapott szerepeket itthon és külföldön egyaránt. A revü műsorokon kívül egy utazó show állandó szereplője volt, valamint musical és operett esteken hallhatta országszerte a nagyérdemű közönség. Karakterének és hangjának megfelelően leginkább a táncos-komikus szerepek állnak hozzá közel, amelyekben estéről estére megkacagtatja a nagyérdemű közönséget. A Belvárosi Színházban a világhírű Interoperett gálakoncertjein láthatta évekig ország-világ. Bravúros ének- és tánc tudását, mindig mosolygós lényét, számos külföldi operett turnéban is megcsillogtatja. Táncos-komikusi feladatai mellett az egykori HungarOperett alapító művészeti igazgatója volt. Ma a Világhírű Monarchia Operett szólistája és jelmeztervezője. Gats Éva művésznő a fiatal szubrett a Keleti István Művészeti Iskola elvégzése után színészi pályáját a József Attila Színházban kezdte gyakorolni Koltai Róbert keze alatt. Egy évet töltött a színházban, majd a Vidám Színpad ma Centrál Színház társulatához szerződött, ahol 13 éve láthatja a közönség. A színház mellett életét az ének és a tánc teszi teljessé. Állandó partnerével országszerte látható az operett irodalom szubrett dalaival. Az operetten kívül otthonosan mozog a musical, és a popzene világában is. Ma a Monarchia operett vezető szubrettje.

Farsangi mulatság ToronybanA műsort a toronyi asszonykórus jubileumi műsorának részlete zárta. Ezután aztán a bálozók táncra perdülhettek, melyhez a vidám talp alá valót az idei évben is Tímár János szolgáltatta. Éjfélkor tombolasorsolás szakította félbe a fergeteges hangulatot. A sok felajánlásnak köszönhetően csak negyed kettőkor folytatódott a mulatság, s jó hangulatban egészen ¾ 4-ig tartott.

Farsangi mulatság ToronybanAz est lehetőséget nyújtott találkozásokra, ismerkedésekre és jókedvű beszélgetésekre is. A bál bevétele szokás szerint a négy falu között, a résztvevők arányában lesz szétosztva.

Szöveg: Hoós Norbert-Fotó: Hoós Flórián