Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Az iszlám vallás kihívásai - előadás Szombathelyen


előadás az iszlám vallásról"Az iszlám vallás kihívásai a mai világban" címmel tartott előadást Merkli Ferenc atya, teológiai tanár a Martineum Felnőttképző Akadémián 2017. március 7-én.


előadás az iszlám vallásrólFeri atya bemutatta Mohamed életének főbb állomásait, az iszlám vallás kialakulásának történetét, a vallás legfontosabb tanításait, az iszlám öt alappillérét ( hitvallás, napi ötszöri imádság, alamizsna, böjt, zarándoklat Mekkába). Sokat idézett az iszlám elsődleges forrásának és szent iratának tekintett Koránból.

Kitért azokra a témákra, melyek összekötik a keresztény és az iszlám vallást, és azokat sem hallgatta el, amelyek elválasztanak. Megismertette a résztvevőket az iszlám jogrendszer, a Saria alapelveivel, melyek kiterjednek a mindennapi élet valamennyi területére, legfőbb céljuk a közösség szabályozása. Az előadás végén a résztvevők kérdéseire is válaszolt Feri atya, beszélgettünk a Saria és a nők kapcsolatáról, illetve arról, hogy keresztényként az a feladatunk,hogy megerősödjünk a saját hitünkben.