Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

KÉSZ előadás Körmenden


Takács Gyula atya előadása KörmendenÁprilis 25-én, kedden este Dr. Takács Gyula atya volt a körmendi KÉSZ vendége. Előadásának a következő címet adta: „Négy evangélium, egyetlen Jézus.” 


Takács Gyula atya előadása KörmendenJézus totalitása, mibenléte és személye a négy evangélium szimfóniája. A négy evangélista látása kiegészíti egymást, a különbözőségek, eltérések nem valami hiányosságból adódnak, hanem Jézus arcának egymást kiegészítő mozaikjai. Professzor úr időben és térben helyezte el az evangéliumokat. Máté evangéliuma a múltból tekint Jézusra. Ő a Megígért Messiás, Ő a Szövetség Istene, aki velünk van. Lukácsnál Jézus az egész emberiség Megváltója, a Jézus-esemény a világtörténelem középpontja. Lukács a jövő felé tekint. Az Apostolok cselekedeteiben folytatódik evangéliuma, az Egyház története a feltámadt Jézus úton levése övéiben az idők és a világ végezetéig. Márk, a „passió evangélistája”, Jézust a mélységben találja meg. Jézus  Isten szenvedő szolgája. János pedig az égre néz. Számára Jézus az Isten.

Takács Gyula atya előadása KörmendenGyula atya az evangéliumokból vett igékkel igazolta gondolati íveit és az előadás végére megrajzolta előttünk Jézus egységes arcát, amelyet a négy evangélium szimfóniája hoz létre.

Szöveg: Óra Krisztián-Fotó: Bedőcs Gyula