Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Újmisések szentmiséje Szentgotthárd-Zsidán


Újmisések szentmiséjeA Brenner János Emlékkápolnánál mutattak be szentmisét Kaszás Csaba, a Szombathelyi Egyházmegye és Magyaros László, a Győri Egyházmegye nemrég felszentelt papjai június 29-én, Péter és Pál apostolok ünnepén.


Újmisések szentmiséjeHagyomány, hogy egyházmegyénk újmisései az apostolfejedelmek ünnepén szentmisét mutatnak be Szentgotthárd-Zsidán, a Jó Pásztor kápolnánál. Kérik az apostolfejedelmek közbenjárását papi szolgálatukra és egyben példaként tekintenek Brenner Jánosra, aki életét adta Krisztusért. Idén Kaszás Csabával, egyházmegyénk újmisésével együtt ünnepelt és koncelebrált szemináriumi évfolyamtársa Magyaros László, a Győri Egyházmegye nemrég szentelt papja. Az egyházmegye több lelkipásztora is részt vett a misén, köztük dr. Gyürki László, aki idén ünnepli pappá szentelésének 60. évfordulóját. 

Újmisések szentmiséjeKaszás Csaba, rövid szentbeszédében arra kérte a jelenlévőket: imádkozzanak érte, hogy hivatásának megfelelően tudjon élni. Magyaros László a kitartó imádság és a példaképek fontosságára hívta fel a figyelmet.

A szentmise végén újmisés áldásban részesülhettek a megjelent hívek.

Az eseményen készült képek Horváth R. László Facebook oldalán tekinthető meg. Köszönet a képekért