Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Takács Gyula atya köszöntése Magyarlakon

Takács Gyula atya köszöntéseHetvenedik születésnapján köszöntötték Takács Gyula plébános atyát Magyarlakon augusztus 13-án a vasárnapi szentmise keretében.

Takács Gyula atya köszöntéseElsőként a Magyarlaki Egyházközség képviseletében Frigy József méltatta plébános atya lelkipásztori szolgálatát, kérve a tudósra, a tanítóra, a lelkipásztorra, a szeretett tanítványra a JóIsten áldását, hogy még sokáig hirdesse az Örök Igét és Isten országát, melynek egész papi életét szenteli.

Doncseczné Petrovics Magdolna verssel köszöntötte ezután a jubiláló plébánost, érzelmekkel teli felidézve versében a közel ötven évvel ezelőtti szentelését is.

Magyarlak Község nevében Monek Gyula polgármester úr köszöntötte szívélyes szavakkal a község plébánosát, ezután pedig a köszöntésre felsorakozottak - a magyarlaki hívek nevében - átadtuk ajándékaikat, köztük egy ezüst érmét is, melyre Gyula atya elsőként választott papi jelmondatát vésettük rá. Azt a jelmondatot, amelyet az akkori hatóság nem engedélyezett számára:  „Üdvözíts bennünket világ Megváltója, ki kereszted és feltámadásod által megmentettél minket.”

Takács Gyula atya köszöntéseBefejezésül, szeretetünket kinyílvánítandó - az Ároni áldás eléneklésével köszöntöttük Plébános atyát.

Gyula atya válaszként köszönetét nyílvánította ki a magyarlaki hívek felé, nemcsak a mai ünnepért, hanem az elmúlt esztendőkben lelkipásztori munkájához nyújtott támogatásukért is, hiszen éppen 10 évvel ezelőtt vette át a Csörötneki Plébánia fíliájaként Magyarlakot is, azóta érzi napról-napra hívei, tanítványai megbecsülését, tiszteletét, szeretetét.

 

A köszöntés teljes szöveg itt olvasható.