Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Karitász ünnep Körmenden

Szent Erzsébet ünnepségSzent Erzsébetre emlékezett a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász Körmenden szeptember 23-án. Mintegy 700-an vettek részt a programon.

Szent Erzsébet ünnepA Szombathelyi Egyházmegyei Karitász minden évben találkozót szervez tagjainak. Ez jó alkalom a beszélgetésre, tapasztalatcserére és persze egy felhőtlen együttlétre.

A nap szentmisével kezdődött a Szent Erzsébet-templomban, amelynek főcelebránsa dr. Székely János megyéspüspök volt. Szentbeszédében kiemelte: minden önkéntességnek, nagylelkű szeretetnek a forrása, mintája Krisztus keresztje.
Homíliájában rámutatott: Szent Erzsébet a szegények szeretetében, gondozásában és a férje iránti szerelemben, házasságban is példa.
Dr. Székely János szentbeszéde visszahallgatható itt.

Szent Erzsébet ünnepA nap a Batthyány-kastélyban folytatódott. A színházteremben dr. Török Csaba atya osztotta meg gondolatait Szent Erzsébetről. Kiemelte: Erzsébetet a szeretet emelte ki azok közül akik saját korában sokat segítettek az embereken. És ez az a többlet, ami a Karitász önkénteseinek munkáját is megkülönbözteti másokétól.

 


Szent Erzsébet ünnepEzt követően a karitász Hársfa-ház intézményének lakói és munkatársak Szent Erzsébet életéről szóló zenés színdarabot mutattak be, nagy sikerrel.

A kastély parkjában közben főzőversenyt rendeztek, emellett kézművesfoglalkozást tartottak, Szent Erzsébet életélről vetélkedőn tehették próbára tudásukat a megjelentek, Ferkovics József és festőművész barátai festővászonra Szent Erzsébet életét megjelenítő alkotásokat készítettek.

A nap során gyermekcsoportok ének-és táncelőadásaiban gyönyörködhettek az ünnepség résztvevői.

Fotó: Bedőcs Gyula