Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

A Fénykereszt felszenteléséről emlékeztek meg Szakonyfaluban

fénykereszt szakonyfalubanSzeptember 24-én, Szentírás vasárnapján Szakonyfalu község kis templomában hálaadó szentmisére hívott a harang szava. A faluban található fénykereszt felállításának évfordulóját ünnepelték. 

fénykereszt szakonyfalubanA kedvezőtlen időjárás miatt – a délutáni heves esőzés miatt megközelíthetetlenné vált a falu dombján állított fénykereszt – a templomban fogadta az egybegyűlteket Tóth Tibor plébános, aki elmondta: 2011-ben, Szent Gellért püspök emléknapján került sor az ország tizenkilencedik fénykeresztjének szentelésére.

Kaszás Csaba Richárd káplán homíliájában a kereszt összetartó erejéről beszélt. Kiemelte: a kereszt nemcsak a fájdalmat jelzi számunkra, hanem egy közösséghez való tartozás szimbóluma is. A kereszt nem megkülönböztet, hanem összeköt minket keresztényeket, Krisztus-hívőket.

A hálaadó istentiszteleten a felsőszölnöki Szent Cecília templomi énekkar nyújtott zenei szolgálatot. A megemlékezés a jelenlévők szeretetlakomával történő megvendégelésével ért véget.