Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Gyalogos zarándoklat Maria Bildre Brenner János boldoggá avatásáért

helyszín: Maria Bild

kezdés: 7 óra

A gyalogos zarándoklat reggel 7 órakor indul a szentgotthárd-zsidai Jó Pásztor (Brenner) kápolnától az ausztriai Maria Bildre. A zarándoklatot Brenner János boldoggá avatásáért ajánlják fel.

A zarándokmenet a szentgotthárdi Hunyadi úton halad végig a gyalogos határátkelőig, majd a Schlösslberg tetején lévő keresztnél és kápolnánál tartanak pihenőt. A hegytetőig kb. 3 km-t kell megtenni – itt közös ima következik, majd a zarándokok továbbhaladnak a hegygerincen át Krobotek községig. Az ott található völgyben újabb pihenőre kerül sor – erről a helyről már látható a következő dombtető és a Maria Bild-i templom.

A hívek 14 km gyaloglás után érkeznek meg a templomhoz, amelynek nevezetessége a Könnyező Máriapócsi Szűzanya csodatevő kegyképének másolata. Maria Bilden 11 órai kezdettel Dr. Veres András megyéspüspök mutat be ünnepi szentmisét.

Hazafelé indulva kb. 8 km megtétele után az erdőn keresztül Mogersdorf határába érkeznek a résztvevők. Az ott található Anna-kápolnánál imára és rövid pihenőre is adódik lehetőség, majd a menet Mogersdorf-on áthaladva és a templomot érintve ér vissza a határátkelőhöz. Az utat a plébániatemplomhoz visszatérve zárják.

A zarándoklat kb. 28 km-es egésznapos, nem megerőltető tempójú gyaloglás és keresztény lelki esemény. A résztvevőktől zarándok lelkületet kérnek. A gyalogláshoz, mint fizikai teljesítményhez mindenekelőtt kényelmes cipő, az időjárásnak megfelelő ruházat, egésznapi élelem és ital szükséges, ami egy hátizsákba bepakolható.