Szombathelyi Egyházmegye

„Piranesi-240” Válogatás a Herzan-könyvtár rézmetszet-gyűjteményéből - Kiállítás Szombathelyen

pir-kiallitasra-a4-web2018. október 3-án „Piranesi-240” Válogatás a Herzan-könyvtár rézmetszet-gyűjteményéből címmel időszaki kiállítás nyílik Szombathelyen Szombathelyi Egyházmegyei Könyvtár teremkönyvtárában. A meghívó pdf-ben letölthető itt. 

Hétvégesorozat elváltaknak, egyedülálló szülőknek - Jelentkezés!

szines-plakat-szombathely-2019-a42019-ben három hétvégéből álló programsorozatot indít a Szombathelyi Egyházmegye elváltaknak, egyedülálló szülőknek. A programra előzetes jelentkezés szükséges. A jelentkezési módokról, a hétvégék tartalmáról információkat találnak a program plakátján, ami letölthető itt. A program szórólapja letölthető itt, amelyben további hasznos információkat olvashatnak a rendezvényről. 

Miatyánk a kortárs magyar festészetben - Kiállításmegnyitó október 4-én

miatyank2018. október 4-én új képzőművészeti kiállítás nyílik Szombathelyen a Martineumban. A meghívó letölthető pdf-ben itt. 

Nyitott templomok napja Káldon

Ars Sacra Fesztivál KáldonSzeptember 15-én az Ars Sacra Nyitott Templomok Napja országos rendezvényhez kapcsolódtak a káldi Keresztelő Szent János-templomban a hívek.

Vasárnap indul a perenyeiek 169. Szent Vid zarándoklata

de89b9ca2018. szeptember 23-án - az ősi fogadalomnak megfelelően a Fájdalmas Anya ünnepét követő második vasárnap - kerül sor idén a perenyeiek zarándoklatára a velemi Szent Vid-kápolnához.

Szent Lambert emlékezete Rábagyarmaton

Szent Lambert búcsú2018. szeptember 16-án Szent Lambert vértanú ünnepén búcsúi szentmisét mutattak be Rábagyarmaton.

Zenei szolgálók képzése dicsőítésre és liturgikus zenei szolgálatra - Felhívás!

dsk-plakat2018. október 4-én Dávid Sátra néven képzés indul a Martineum Felnőttképző Akadémián keresztény zenészek és énekesek számára, akik dicsőítésben, gitáros miséken és más összejöveteleken szolgálnak vagy szeretnének szolgálni.

Tanévnyitó szentmise a szombathelyi Batthyány templomban

Veni Sancte ünnepség oladon„Jöjj, Szentlélek Úristen, áraszd reánk teljesen, mennyből fényességedet, jöjj Szentlélek, Úristen!” - e szavakkal csendült fel a kezdőének 2018. szeptember 16-án az oladi templomban, ahol számtalan hittanos gyermek gyűlt össze szüleikkel együtt, hogy a Szentlélek segítségét kérjék a 2018/2019-es tanév kezdetén.

A mai világ az evangélium fényében - Folytatódik az előadássorozat. Székely János megyéspüspök szeptember 26-án tart előadást

a-mai-vilag-az-evangelium-fenyeben-plakat-osz2018. szeptember 26-án, Székely János megyéspüspök cigánypasztorációs témájú előadásával folytatódik A mai világ az evangélium fényében szabadegyetemi előadássorozat a Szombathelyi Egyházmegye és a Martineum Felnőttképző Akadémia szervezésében. Részletek a bejegyzés további részében vagy a plakáton ami letölthető pdf-ben itt. A belépés díjtalan! 

Veni Sancte ünnepség a Szombathely Egyházmegye hitoktatóinak

Hitoktatói Veni Sancte ünnepség2018. szeptember 14-én, pénteken Veni Sancte ünnepséget tartottak Szombathelyen a Székesegyházban az egyházmegye hitoktatóinak.

Bart Erzsébet orgonahangversenyével folytatódik a Martinus Exclusive koncertsorozat

Martinus Exclusive2018. szeptember 19-én este 19.30-tól Bartl Erzsébet ad koncertet a Székesegyházban. Jegyek a Szily János Látogatóközpontban vásárolhatók! 

Első osztályosok ajándéka

Rendőrségi akcióA 2018-2019-es tanév első napjaiban a sárvári Rendőrkapitányság ajándékokkal kedveskedett az első osztályos tanulóknak. A Szent László Katolikus Általános Iskolában az iskola rendőre, Kiss Tamás osztotta ki a hátizsákból, karkötőből és közlekedési ismerteteket tartalmazó füzetből álló kis csomagot a diákoknak.

A Martineum Felnőttképző Akadémia őszi programjai - Jelentkezés szükséges a programokra!

bibliodrama-2018-plakat2018 őszén számos program közül választhatnak az érdeklődők a Martineum Felnőttképző Akadémia kínálatából. A programokra jelentkezés szükséges!

Püspöki szentmise a Szent Rafael Kórházban

plakat-szept2018. szeptember 29-én 14 órakor Székely János megyéspüspök mutat be szentmisét Zalaegerszegen a Szent Rafael Kórházban. A plakát letölthető pdf-ben itt.

Székely János megyéspüspök megáldotta a belsőleg felújított zalacsébi templomot.

Templommegáldás ZalacsébenSzékely János megyéspüspök 2018. szeptember 16-án megáldotta a zalacsébi templomot, amelyben az elmúlt hónapokban fontosabb belső munkálatokat végeztek.

Fesztivál a családokért Zalaegerszegen

Családfesztivál2018. szeptember 14-15-én a családok kaptak főszerepet Zalaegerszegen. Immár 25. alkalommal rendezték meg a Családfesztivált. Két nap a családokról, a családoknak, a családoktól.

"Az égből egy szépséges Úrnő lép elő" - fatimai engesztelés a zalaegerszegi Kertvárosi templomban

Fatimai engesztelésSzeptember 13-án ismét engesztelni gyűlt össze Zalaegerszeg és környéke, hogy a fatimai Szent Szűz kérésének eleget téve imádkozzanak a zalaegerszegi Kertvárosi templomban engesztelésül a bűnökért, a bűnösök megtéréséért. Ezúttal Kovács Miklós, egykori zalaháshágyi plébános volt a vendége a kertvárosi közösségnek.

Újra elkezdődött az Esti8-as Szombathelyen

Esti8-asImmáron 8. alkalommal indult el Szombathelyen az Esti8-as féléve. Nagyszerű, hogy továbbra is van igény rá, hogy vasárnap este ebben a késői órában is legyen szentmise. Mintegy ötven résztvevővel kezdődött meg a félév. Norbert atya mutatta be a szentmisét, mely végén az egyetemisták laptopjait, jegyzeteit is megáldotta, kérve a Jóistent, hogy legyen minden egyetemista mellett ebben az új félévben.

Fogadalomtételt ünnepeltek a verbiták Kőszegen

FogadalomtételSzeptember 8-án, Kisboldogasszony ünnepén Kőszegen, a Szent Imre Missziósházban két verbita szerzetes tett örökfogadalmat, ketten pedig megújították fogadalmukat az Isteni Ige Társaságában.

A zalaegerszegi Kertvárosi templom Rózsafüzér Társulatának zarándoklata

Zarándoklat2018. szeptember 8-án a zalaegerszegi Kertvárosi templom Rózsafüzér Társulatának tagjai Pusztacsatárra zarándokoltak.