Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Regionális Fejlesztési Alap

Az MKPK Titkárságának közleménye

mkpk-logo-vonal-latin-transp-1274-168483 évvel az 1938-as budapesti eucharisztikus világkongresszus után és 83 nappal a 2021-es világesemény előtt, ünnepélyesen bemutatták az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus himnuszát és az esemény 12 hírnökét.

Szent Kvirinre, Sziszek egykori püspökére emlékeztek a Perint partján

361126020210613152615-scaledSzent Kvirinre emlékeztek június 13-án vasárnap Szombathelyen. Délelőtt Várszegi Asztrik emeritus főapát a szalézi templomban tartott szentmisét, majd az Óperint utcában, a Perint partján felállított emléktáblánál hajtottak fejet. (www.vaol.hu)

"Szentlélek Isten szállj le Ránk!"

szecsisziget2Dr.Székely János megyéspüspök Úr június 13-án, 26 fiatalnak szolgáltatta ki a bérmálás szentségét a szécsiszigeti templomban.

ÁLDÁS MAGYARORSZÁGNAK

fb-img-1623645691582Június 21-22-én REPÜLŐGÉP száll fel Budaörsről, fedélzetén az Oltáriszentséggel és egy pappal, azzal a céllal, hogy MEGÁLDJÁK az egész országot.

Szentségimádás a diakónusszentelés előestéjén

szentségimádásA Szombathelyi Egyházmegye mindenkit szeretettel hív közös szentségimádásra a diakónusszentelés előestéjén, 2021. június 25-én 20 órára a Sarlós Boldogasszony székesegyházba. Közreműködik a Kálvária templom Ének- és Zenekara. 

 

Vasárnapi Ige - Évközi 11. vasárnap

https://www.youtube.com/embed/6AjYXjiroB0

Szent Márton ház látogatás, fórum és kerekasztal-beszélgetés a Vas Megyei Civil Szakmai Napon

civil-1A megyéket járja ezekben a hetekben a Miniszterelnökség Civil Kapcsolatok és Társadalmi Konzultáció Főosztálya. Péteken a Vas Megyei Civil Szakmai Napon beszámoltak a civil szféra aktualitásairól.

FELHÍVÁS! - Fess a gyerekekért! - Önkéntesek segítségét várja a nardai napközis tábor

taborHa szeretsz festeni és fontos, hogy jó ügyre áldozz időt, akkor most a nardai napközis tábor lakóinak biztosan mosolyra görbíted a száját! Hétfőn és kedden 07-20 óra között a nardai napközis tábor fedett foglalkoztatójának faszerkezete várja, hogy ügyes kezek és nemes lelkek időtálló, teljesen bőrbarát, vízbázisú festékkel vonják be! Ha csak egy szabad órád van, akkor is itt hagyod a nyomod!

Indul a missziós iskola

jlMegszületett a JL missziós iskola magyar honlapja: https://www.jeunesse-lumiere.com/hu.


Boldogabb családokért

csen-meghivo2Családi életre nevelés (CSÉN) módszertani bemutatójára kerül sor.

Több katolikus püspök és egyházi személy vehetett át állami kitüntetést

janos-ppSemjén Zsolt miniszterelnök-helyettes Áder János köztársasági elnök által március 15. alkalmából odaítélt állami kitüntetéseket adott át június 3-án délután Budapesten, a Miniszterelnökség központi hivatalának is helyet adó Karmelita épületben.

Rajzfilm Loyolai Szt. Ignác életéről

ignacA lenti linken kicsik és nagyok megismerkedhetnek Loyolai Szent Ignác életével.

Kerékpáros zarándoklat a NEK-re

mariaut

A Mária Út Egyesület kerékpáros zarándolatot szervez az EUcharisztikus Kongresszusra.

MKPK sajtóközleménye a NEK zárószentmiséjével kapcsolatban

mkpk-logo-vonal-latin-transp-1274-1684

Ferenc pápa várhatóan 2021. szeptember 12-én az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust lezáró szentmisére érkezik Magyarországra.

NEK 2021 Tilma Gyermekrajz kiállítás

meghivo-0601-page-001A NEK gyermekrajz kiállítással is készül az Eucharisztikus kongreszusra.Kissitke - Kalapos kút - tábori szentmise

sitke-meghivo-2021Sitke Község Önkormányzata és a Szent György Lovagrend szervezésében a Kissitkei Ideiglenes Hadifogolytábor Emlékhelyen 2021. június 20-án (vasárnap) 15.00 órakor a Kalapos kútnál szentmisét mutatnak be.

Tájékoztató a Szentgotthárd és Térsége Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium egyes intézményegységei vonatkozásában a fenntartói jog átvételéről

KözleményA Szombathelyi Egyházmegye fenntartásába kerül 2021. szeptember 1-jétől a Szentgotthárd és Térsége Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium.  Erről ad tájékoztatást az Egyházmegyei Katolikus Iskolák Főhatósága

Személyi és területi változások a Szombathelyi Egyházmegyében

KözleményDr. Székely János megyéspüspök 2021. augusztus 1-jétől személyi és területi változtatásokról döntött egyházmegyénkben. 

A Szombathelyi Egyházmegye Lelkipásztori Terve - Letölthető dokumentum

Lelkipásztori Terv2020. november 29-én mutatta be Székely János megyéspüspök a Szombathelyi Egyházmegye Lelkipásztori Tervét. A dokumentum letölthető ide kattintva. Legfontosabb megállapításait és iránymutatásait az egyes fejezetekből külön is kiemeltük.

Mathias Corvinus Collegium rendezvényére meghívó

mccA Mathias Corvinus Collegium  június 12-én szombaton 10 órakor tartja megnyitó ünnepségét a Megyeháza dísztermében, melyre ezúttal szeretettel hívja és várja az eérdeklődőket.

A nyílt napunkon minden érdeklődő számára bővebb tájékoztatást adunk mind az általános iskolai, mind a középiskolai képzéseinkről és a becsatlakozási feltételekről.

Ezenkívül érdekes előadásokon és workshopokon vehetnek részt az érdeklődő szülők, diákok, pedagógusok.

A rendezvényre június 10-ig az alábbi linken lehet regisztrálni:

https://feliratkozas.mcc.hu/mcc-szombathelyi-nyilt-nap-regisztracio