Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Csesztreg - KALOT - Konyhakert

Konyhakert CsesztregenA csesztregi Szent Móric Plébánia udvarán a Kerkai 120 Emlékév keretében konyhakert került kialakításra, melyben olyan növények is elültetésre kerültek, melyek a Bibliában is megtalálhatók.

Befejeződött a jáki templom felújítása - Április 21-én ünnepélyes megáldás

tn4-436344822-1031506778335093-8935291432021085785-nA Szombathelyi Egyházmegye és Ják Község Önkormányzata mindenkit szeretettel hív a felújított Szent György-templom püspöki szentmisével történő megáldására 2024. április 21-én, vasárnap 10 órára Jákra. Az eseményen dr. Sulyok Tamás köztársasági elnök is részt vesz. A szentmisén kerül sor az ICOMOS-díj átadására és az alapító, Jáki Nagy Márton földi maradványainak újbóli elhelyezésére. 

Jubiláns házaspárok találkozója Szombathelyen június 15-én - Jelentkezési információk

33701-jubilans-hazasparok-talalkozojaA Jubiláns Házaspárok szentmiséje 2024. június 15-én, szombaton 10 órakor kezdődik a  szombathelyi Székesegyházban. Azokat a házaspárokat várjuk, akik az idei évben ünneplik az 5. évfordulótól kezdve öt évenkénti felosztásban a házassági évfordulójukat. 

A zalaegerszegi zeneiskolások jótékonysági hangversenye a kertvárosi plébánia Karitász csoportja javára

img-20240414-190639Április 13-án este a zalaegerszegi Pálóczi Horváth Ádám Alapfokú Művészetoktatási Intézmény növendékei jótékonysági koncertet adtak a kertvárosi templomban a Szűz Mária Szeplőtelen Szíve Plébánia Karitász csoportja javára. 

Kerékpárral a pusztacsatári Egyházmegyei zarándoklatra

egyhazmegyei-zarandoklat2024-plakat2024. május 1-jén egyházmegyénk zarándoklatot hirdet Pusztacsatárra. Szombathelyről és Balogunyomból kerékpárral is útnak indulnak hívek. 

Támogassuk adónk 1%-ával a Katolikus Egyházat és szervezeteit

caritas-1-email-alairas-01Közeleg a személyi jövedelemadó bevallás leadásának határideje. A Nemzeti Adó-és Vámhivatal a bevallástervezetekről értesítést küld az állampolgároknak. Ne felejtsünk el rendelkezni adónk 1%-áról és támogassuk a Magyar Katolikus Egyházat és szervezeteit. 

Pünkösdi koncert a szombathelyi szőllősi templomban

punkosdi-koncertA szombathelyi Szőllősi Plébánia mindenkit szeretettel hív pünkösdi koncertre 2024. május 20-án 18 órára. A plakát letölthető itt. 

Játszótér megáldás a Szent Gotthárd Általános Iskolában

053Szombaton április 13-án, nagy öröm járta át a kisgyermek szíveket, de a felnőttekét is, hiszen egy gyönyörű játszótérrel gazdagodott az iskola udvara.

Keresztes Ilona előadása Zalaegerszegen

keresztes-ilona-zalaegerszeg2024. március 26-án este a Zalaegerszegi Családkapocs Keresztény Kulturális Egyesület Ránk bízott világ című teremtésvédelmi programsorozatának újabb eseménye zajlott a kertvárosi Szent József Közösségi Házban. 

Válaszd az életet! - Filmnapok Szombathelyen az Agora Moziban

agora-mozi-valaszdazeletet-egyhazifilmek-202403A Szombathelyi Egyházmegye és az Agora-Savaria Mozi szeretettel hív mindenkit közös filmnapjaira. A plakát letölthető itt. 

Pete Polgár Máté atya előadása Körmenden április 15-én

kesz-logo-transparent-white-center-500A KÉSZ Körmendi Csoportja mindenkit szeretettel hív április 15-én Pete Polgár Máté atya előadására. 

Gróf zabolai Mikes János Henrik szombathelyi püspök életéről szóló könyv bemutatója

mikes-konyv-bemutatoA zalaegerszegi Mindszentyneumban március 20-án dr. Gibba Edit PhD történész Gróf zabolai Mikes János Henrik életéről szóló könyvének bemutatója volt. 

Bérmálkozók zarándoklata Szombathelyen

004Pénteken április 12-én került megrendezésre a 2024. évi bérmálkozók zarándoklata az egyházmegye szombathelyi régiójának ahol közel 500 fiatal vett részt a színes programokon.

Anyák napi koncert a Székesegyházban május 4-én

2024-laszloattila-anyak-napi-webLászló Attila, a Csillag születik győztese, Fonogram-díjas erdélyi magyar énekes ad anyák napi koncertet 2024. május 4-én a szombathelyi Székesegyházban. Jegyek a Szily János Egyházmegyei Gyűjtemény és Látogatóközpontban. 

2024. évi Országos Ultreya

orszagos-ultrezaA Magyar Cursillo Mozgalom Nemzeti Titkársága az Egri Főegyházmegye Cursillos Titkárságát kérte fel a 2024. évi Országos Ultreya megrendezésére, amit a grémium nagy örömmel vállalt el.

Jubileumi ultreya Kőszegen

jubileumi-ultreya-meghivo-1-1Kőszegen 2024. május 25-én jubileumi ultreyára kerül sor, melyet a 30 évvel ezelőtt elindított Ifjúsági Cursillo emlékére rendeznek. Abban az időben sok fiatal vett részt ezeken a hétvégéken, és bőséges gyümölcsök is teremtek papi és szerzetesi hivatásokban és szép házasságokban.

Gondolatok Húsvét 3. vasárnapjára - Dr. Takács Gyula atya elmélkedése

husvet-3-2024„Ha kiárad a szívünkből a béke, ha szívünk szeretetet tud ajándékozni, akkor túláradó és teljes lesz az öröm és a béke a szívünkben. Akkor úgy mehetünk Isten elé, hogy tudjuk biztosan: az Atya teljesíti ígéretét. És az Ő ígérete a béke, az a béke, amelyet nem zavar meg félelem, az a béke, amely a mi örök üdvösségünk lesz, béke Istennel és béke önmagunkkal, béke testvéreinkkel, egy örök és végtelen ünnepben.”

Vasárnapi Ige - Húsvét 3. vasárnap

https://www.youtube.com/embed/iPlWctl-h_8?si=OgPRIUn60SDvbTpA

Egyházmegyei zarándoklat Tours-ba 2024. november 9-14.

basilique-st-martin-tombeau-de-saint-martinA Szombathelyi Egyházmegye a Tours-i Érsekség meghívására zarándoklatot hirdet Tours-ba 2024. november 9-14. (szombat-csütörtök) között.

 

Lelkigyakorlat férfiaknak május 3-5. között

ffi-lgy-2024-05-12024. május 3-5. között férfiaknak szóló lelkigyakorlatra hívják az érdeklődőket a Martineum Felnőttképző Akadémiára.