Szombathelyi Egyházmegye

Martinus Exclusive - Balog József zongoraestjével vette kezdetét a különleges koncertsorozat

Balog József zongoraestjeSzeptember 19-én nagy sikerű koncertet adott a szombathelyi Püspöki Palotában Balog József zongoraművész. Ezzel vette kezdetét a Martinus Exclusive programsorozat. 

Ima - Pozsonyi János Péter kiállítása az Eölbey-házban

Ars Sacra FesztiválPozsonyi János Péter grafikai kiállításával folytatódott az Ars Sacra Fesztivál a Szombathelyi Egyházmegyében. A tárlat október 6-ig tekinthető meg az Eölbey-házban, amely az Egyházmegyei Levéltár épületet. 

Nyári élményeim rajzpályázat a Brenner-iskolában

nyári élményeimNyári élményeim címmel a 2017-2018-as tanév első hetében is – ahogy minden évben – rajzpályázatot hirdettek az alsós tanító nénik a szombathelyi Brenner-iskolában.

Az AUTHENTIC QUARTET koncertje a Premontreiben

Authentic Quartet koncertje a PremontreibenSzeptember 15-én az Authentic Quartet koncertezett Szombathelyen a Premontrei Gimnáziumban.

Bibliai kiállítás Nicken

Bibliai kiállítás NickenSzeptember 23-án, 17.45-kor bibliai kiállítás nyílik Nicken. 

Premontreis diákok a Mindszenty zarándoklaton, Budapesten

Premontreis diákok a Mindszenty zarándokklatonA Premontrei Rendi Szent Norbert Gimnázium 10. D osztályos tanulói kísérőikkel gyalogos zarándoklatra indultak szeptember 16-án. A 14 km-es útszakasz a Városmajorból Máriaremetére vezetett. „Lángtenger kell az egész magyar földre imádságból, hitből és engesztelésből” mottóval szervezték meg Mindszenty bíboros 1947-es férfi-zarándoklata nyomán az idei zarándoklatot az egyházért, hazánkért és a családokért.

Elindult a jánosházi Szent Imre Iskola Facebook oldala

janoshazi szent imre iskolaNapjainkban a kommunikáció egyik fő eszköze az internet és a Facebook. E lehetőségeket kihasználva a jánosházi Szent Imre Általános Iskola is saját Facebook oldalt indított. Ide kattintva érhetik el! Kérjük, kövessék az iskola mindennapjait, legyenek minél többen részesei a diákok és pedagógusok hétköznapjainak ily módon is. 

Továbbra is folytatódnak az Esti 8-as szentmisék Szombathelyen!

 

Esti8-asA hosszú nyári szünet után ismét megnyitja kapuit hívei előtt a szombathelyi Zárda templom vasárnap esténkét. 

Dr. Székely János megyéspüspök meghívója

Dr. Székely JánosDr. Székely János megyéspüspök szeretettel hívja a testvéreket következő programjaira:

2017. szeptember 16. - Mindszenty engesztelő gyalogos zarándoklat Városmajorból Máriaremetére.

2017. szeptember 17. 11.00 - A rönöki Szent Imre-templom újraszentelésének 25 éves évfordulója.

Gyalogos zarándoklat a vasvári Mária neve napi búcsúra

Balogunyomiak zarándoklataSzeptember 9-én délben gyalogos zarándokok kis csoportja gyülekezett a balogunyomi Mindenszentek templom kertjében. A közös Úrangyala imádság után 23 zarándoktestvér és 2 autós kísérő indult útnak a vasvári kegyhely felé. 

Sajtóapostolok képzése - egyházközségi és iskolai kiadványok, internetes oldalak munkatársainak, sajtófelelőseinek továbbképzése

MartineumEgyházközségi és iskolai kiadványok, internetes oldalak munkatársainak, sajtófelelőseinek kínál továbbképzési lehetőséget a Martineum Felnőttképző Akadémia.

Veni Sancte és tanszermegáldás Szombathelyen

Veni Sancte KámonbanA tanév elején a Szombathely-Kámoni plébániához tartozó hittanosok közös tanévkezdő szentmisére, és első alkalommal az iskolatáskák és tanszerek megáldására gyűltek össze szeptember 10-én vasárnap.


Tanévnyitó mocorgós szentmise Salomváron

Mocorgó miseSzeptember 9-én, szombaton délután tanévnyitó mocorgós szentmisére gyűltek össze a salomvári templomban. A szentmisét Mikolás Attila salomvári plébános mutatta be. Segítői az oltár-szolgálatban és a felolvasásban a 8. osztályosok voltak.

A Martineum Felnőttképző Akadémia őszi programjai

MartineumŐsszel is számos programot kínál a Martineum Felnőttképző Akadémia. Hármat ajánlunk ezek közül. 

Ars Sacra Fesztivál és Nyitott templomok Napja

arssacra-logo-registered-markAz Ars Sacra Fesztivál keretében a Szombathelyi Egyházmegye több templomában is programokkal várják az érdeklődőket szeptember 16-án, a Nyitott Templomok Napján, illetve kulturális programokkal egészen szeptember 24-ig. 

A Martineum Felnőttképző Akadémia 25. éves születésnapja

martineum25plakatSzeptember 30-án, fennállásának 25 éves jubileumára emlékezik a Martineum Felnőttképző Akadémia. Az ünnepre érdekes, izgalmas programot állítottak össze a szervezők. Részletek a plakáton ami pdf-ben letölthető itt. 

Dalok és tanúk Istenről - Zalaegerszegen

Dalok és tanúk IstenrőlOktóber 14-én a zalaegerszegi Art Moziban zenés Isten dicsőítésre és tanúságtételre várják az érdeklődőket. Vendégek: a Rád Találtam Dicsőítő Csoport, Bolyki Balázs Soul and Gospel Kórus, valamint a Műegyetemi Katolikus Közösség. A plakát pdf-ben letölthető itt! 

Család(sz)építő - Előadások a házasságról, gyermeknevelésről Zalaegerszegen

Család(sz)építő2017. október 2-ától új sorozat kezdődik Zalaegerszegen. Éger Csaba pszichológus, nevelési tanácsadó előadásaiban a házasság, a gyermeknevelés néhány kérdését érinti. Részletek a plakáton ami pdf-ben letölthető itt. 

Ars Sacra Fesztivál - Pozsonyi János kiállítása Szombathelyen

Pozsonyi János kiállításSzeptember 18-án nyílik Pozsonyi János Péter grafikai kiállítása Szombathelyen az Eölbey Házban. A meghívó pdf-ben letölthető itt. 

A teológia a leghasznosabb tudomány - Veni Sancte a Hittanárképzőn

Veni Sancte a Hittanárképző FőiskolánA Győri Hittudományi Főiskola Szombathelyi Képzési Központjában szeptember 9-én nyitotta meg a tanévet Dr. Székely János megyéspüspök. A Brenner Nevelési Központ kápolnájában mutatta be a Veni Sancte szentmisét a tanár atyákkal együtt és 52 hallgatók részvételével.