Szombathelyi Egyházmegye

A közösség és az összefogás ünnepe - Templom és plébánia épület megáldás Gércén

Templom és plébánia épület megáldás2019. szeptember 21-én megáldotta Székely János megyéspüspök a felújítási munkálatok befejezését követően a gércei Szent Kereszt felmagasztalása-templomot és a plébániaépületet.

Gondolatok évközi 25. vasárnapra

https://www.youtube.com/embed/nKk4YW56N3A

Önismereti pszichodráma csoport alakul Szombathelyen

pszichodramaHívnak és várnak a szervezők minden érdeklődőt a Szombathelyen induló pszichodráma csoportba. A plakát letölthető.

Beengedni világunkba Isten szépségét - Megnyílt Tóth Csaba festőművész kiállítása Szombathelyen

Tóth Csaba kiállítása2019. szeptember 19-én Székely János megyéspüspök nyitotta meg Tóth Csaba, Munkácsy-díjas festőművész Isten és a világ címet viselő tárlatát. 4 helyszínen tekinthetők meg az alkotások.

A te életed „rumliszobájába” is be akar lépni Jézus – Magyar zarándokok Međugorjéban Székely János megyéspüspök vezetésével

zarándoklatKözel hatszáz anyaországi és határon túli magyar hívő érkezett a Misszió Tours és a MÁV-START Zrt. közös szervezésében a Béke Királynője-zarándokvonattal Međugorjéba szeptember 16-án. A szeptember 20-ig tartó zarándoklat gazdag lelki programot kínál a résztvevőknek.(www.magyarkurir.hu)

Pázmány Bölcs-Ész Tanulmányi Verseny - Felhívás

bolcseszplakatA Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar (PPKE BTK) idén is megrendezi a Pázmány Bölcs-Ész Tanulmányi Versenyt irodalom, művészettörténet, régészet és történelem témakörökben. 

A cél, hogy felkeltsék a középiskolások érdeklődését, valamint segítsék és ösztönözzék az értelmiségi pályára készülő diákokat a pályaválasztásban.

További információk a kar honlapján, amely ide kattintva érhető el. 

Szent Márton élete - rajzpályázat gyerekeknek

Szent MártonA Szombathelyi Váci Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola országos minősítő rajzpályázatot hirdet általános iskolák felső tagozatosai részére. Szent Márton életének egy eseményét kell a diákoknak megjeleníteniük. A beküldési határidő: 2019. november 4. A pályázati felhívás letölthető itt.

Rózsafüzér Királynője ünnep Szombathelyen

ZarándoklatA szombathelyi Szent Márton Plébánia közössége szeretettel hívja a testvéreket október 5-én, szombaton Szombathelyért végzett élő gyalogos rózsafüzér zarándoklatukra, valamint október 6-án, vasárnap Rózsafüzér Királynője ünnepükre. 

Tóth Csaba festőművész "ISTEN ÉS A VILÁG" című kiállításának megnyitója szeptember 19-én

ars-sacra-meghivopdfSzeretettel hívunk és várunk mindenkit Tóth Csaba festőművész, „ISTEN ÉS A VILÁG” című kiállítás-sorozatának megnyitójára 2019. szeptember 19-én, csütörtök 14.30 órára a Szombathelyi Egyházmegyei Levéltárba (Eölbey ház)

Szombathelyi domonkos leányoktatás - Kiállítás szeptember 19-én

domonkos-kiallitas2019. szeptember 19-én „Szemlélődni és a szemlélt igazságot továbbadni” szombathelyi domonkos leányoktatás 1905-1945 címmel kiállítás nyílik Szombathelyen a Berzsenyi Könyvtárban. Mindenkit szeretettel várnak. A meghívó letölthető itt.

Ősztől újra akolitusképzés a Szombathelyi Egyházmegyében

AkolitusképzésA Szombathelyi Egyházmegye 2019-ben új évfolyammal indítja akolitusképzését. 

26. Családfesztivál Zalaegerszegen szeptember 20-21-én

csafeszplakat2019A zalaegerszegi hívek mindenkit szeretettel hívnak és várnak a 26. alkalommal megrendezésre kerülő Családfesztivál programjukra szeptember 20-21-én. Részletek a plakáton, ami letölthető itt. 

Szoboravató és színdarab bemutató Vasszécsenyben szeptember 22-én, vasárnap

Mindszenty színdarabA vasszécsenyi hívek szeretettel hívnak és várnak mindenkit szeptember 22-én, Mindszenty Józsefről készült szobor megáldására és a bíboros életét feldolgozó színdarab bemutatójára

AZ ÉLETÜNK CÉLJA, HOGY KRISZTUST HORDOZZUK, BEFOGADJUK, HOGY SZERETETBEN ÉLJÜNK – KATOLIKUS CIGÁNY KÖZÖSSÉGEK ZARÁNDOKLATA MÁRIAPÓCSRA

Máriapócs

„Krisztus keresztjét ünnepeljük, melyen kitárt karokkal adta oda értünk az életét; a keresztet, melyen átölelte az egész világot” – hangzottak dr. Székely János szombathelyi megyéspüspök szavai a Szent Kereszt felmagasztalásán tartott búcsúi ünnepen Máriapócson. A nemzeti kegyhely ezúttal sok ezer katolikus cigány hívőt fogadott szeptember 15-én, de a regisztrált zarándokok már az előző nap megrendezett lelkigyakorlattal készülhettek az ünnepi Szent Liturgiára.

Székely János megyéspüspök előadásával folytatódik A mai világ az evangélium fényében sorozat

a-mai-vilag-az-evangelium-fenyeben-2019-osz2019. szeptember 25-én, szerdán, 19 órától dr. Székely János megyéspüspök bibliai témájú előadásával folytatódik Szombathelyen A mai világ az evangélium fényében sorozat. Új helyszínen, a Premontrei Gimnázium dísztermében várják a szervezők az érdeklődőket. A plakát letölthető itt. 

A tékozló fiú nyomán – Elindult Međugorjéba a Béke Királynője-zarándokvonat

zarandokvonatMásodik alkalommal indult útnak szeptember 15-én, vasárnap délután a Misszió Tours és a MÁV-START Zrt. együttműködésében, közös szervezésében a Béke Királynője-zarándokvonat Budapestről a boszniai Međugorjéba.

Templom és Közösségi Ház felújítás utáni megáldása

Felújítás utáni megáldás2019. szeptember 21-én 18 órakor áldja meg Székely János megyéspüspök a felújított templomot és Közösségi Házat Gércén.

Ne csak védjük, ismerjük is a kereszténységet! – Vasárnap indul Böjte Csaba videósorozata

bojte-csabaEgy hónappal ezelőtt, a szintén hagyományteremtő szándékú zöldzarándoklaton jelentette be Böjte Csaba testvér, hogy Keresztény Tanösvény címmel negyvenrészes videósorozatot indít szeptember 15-én a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra való készület jegyében. A Magyar Kurír honlapján is hétről hétre követhető sorozatról kérdeztük telefonon az erdélyi ferences szerzetest. (www.magyarkurir.hu)

Már csak egy év – Elindították a NEK visszaszámláló óráját

NEK2020A budapesti Szent István-bazilika előtt szeptember 13-án megtartott ünnepi rendezvényen Erdő Péter bíboros, prímás, Michael August Blume apostoli nuncius, Mohos Gábor püspök, a kongresszust előkészítő titkárság vezetője és Snell György püspök, a bazilika plébánosa indította el azt a visszaszámláló órát, ami jelzi, hány nap van még hátra az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus kezdetéig.