Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Regionális Fejlesztési Alap

Fogadalomtétel Kőszegen

FogadalomtételA noviciátusi idő befejeztével került sor 2020. augusztus 6-án Kőszegen Eszter nővér, Jácinta nővér, Johanna nővér ideiglenes fogadalom tételére. 

Szent Márton Esték - Székely János megyéspüspök volt a vendég

szent-marton-estek-szombathely2020. augusztus 1-jén dr. Székely János megyéspüspök volt a vendége a Szent Márton Esték programnak. A beszélgetés meghallgatható itt. 

Vár a Püspökvár - Koncertek a szabad ég alatt!

Vár a Püspökvár2020. augusztus 24-én, augusztus 26-án és augusztus 29-én Vár a Püspökvár – Koncertek a szabad ég alatt! címmel zenei programot rendeznek Szombathelyen, a Püspöki Palota kertjében. Részletek a plakáton ami letölthető itt. 

Búcsúi szentmise Nagykutason

Nagykutasi búcsú„Zeng a harang hívó szóval  e szép ünnep reggelén...”- így kezdődött a búcsúi szentmise Nagykutason 2020. július 26-án, hogy a templom védőszentjét idősebb Szent Jakabot, az első vértanú apostolt ünnepelték.  

Halljuk meg a kirekesztő szavakat! – Imádság a roma holokauszt és a kislétai gyilkosság évfordulóján

Roma holokausztA budapest-terézvárosi Avilai Nagy Szent Teréz-templomban tartottak ökumenikus imádságot augusztus 3-án a Sant’Egidio közösség szervezésében a roma holokauszt (pharrajimos) és a kislétai gyilkosság évfordulóján. Az imaórát Székely János püspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) Caritas in Veritate Bizottságának elnöke vezette. (www.magyarkurir.hu)

Orgonák éjszakája - koncert Szombathelyen

dsc-00372020. augusztus 8-án rendezik meg hazánkban az Orgonák Éjszakája programot. Ennek keretében Szombathelyen a Székesegyházban és Szentgotthárdon, a Nagyboldogasszony-templomban hallható majd koncert. 

Orgonapont 2020 Szombathelyen is

erikamiklosa-portrait-ff-lr2020. augusztus 6-án 20 órától Miklósa Erika koloratúrszoprán énekesnő, Somogyi-Tóth Dániel orgonaművész és Tóth László trombitaművész ad közös koncertet Szombathelyen a Székesegyházban.  

White Party másképp

White PartyIsmét White Party-t rendezett a Női Vállalkozói Klub Egyesület a szombathelyi Püspöki Palota kertjében. A felajánlásoknak köszönhetően idén is több százezer forinttal támogatták a Mindszenty Alapítványt.

A zalaegerszegi Kertvárosi-templom férfi imacsoportjának zarándoklata a Szent Ilona kápolnához

ZarándoklatMinden évben augusztus első napjaiban kerül megrendezésre a zalaegerszegi Szűz Mária Szeplőtelen Szíve Plébánia Férfi imacsoportjának „kihelyezett találkozójára” a közeli Teskándhoz tartozó Szent Ilona kápolnánál.

Nagyboldogasszony búcsú Celldömölkön

Celldömölk2020. augusztus 15-én tartják Celldömölkön a Nagyboldogasszony-templom búcsúi ünnepét. 

1Úton Zarándoknap 2020. augusztus 15-én a világ testi egészségéért

unnamed2020. augusztus 15-én újra 1Úton Nemzetközi Zarándoknap. Ezúttal a világ testi-lelki egészségéért ajánlják fel imádságaikat a résztvevők. 

Püspöki szentmise a szentgotthárd-farkasfai templomban

Szent Anna búcsú2020. július 26-án, a szentgotthárd-farkasfai Szent Anna templomban mutatott be ünnepi, búcsúi szentmisét Dr. Székely János megyéspüspök. E napon ünnepelte a plébánia hívő közössége a templom felszentelésének 20. évfordulóját.

Szent Márton Esték Szombathelyen 2020. augusztus 1-jén

szent-marton-estekA Szent Márton Köpenye Alapítvány szervezésében 2020. augusztus 1-jén útjára indul a Szent Márton Esték. Szombathelyen a Bárka Pincében – Hollán Ernő utca 10-12. , egykori Gödör Étterem – megtartott programon első alkalommal dr. Székely János megyéspüspökkel hallható beszélgetés. A rendezvényen való részvétel díjtalan, de előzetes regisztrációhoz kötött. Részletek a plakáton, ami letölthető itt. 

Közlemény - Nem látogatható a jáki Szent György-templom


Jáki Szent György-templom A jáki Szent György-templomban folyó restaurálási és építőipari helyreállítási munkálatok miatt a templom 2020. augusztus 3-ától 2022. március 31-éig nem látogatható. Az érdeklődők szíves megértését kérjük, és szeretettel várjuk őket a helyreállítás befejeztével.

 

Szombathelyi Egyházmegye

 

Búcsúzott Csehimindszent lelkipásztora

búcsúJúlius 26-án elbúcsúztak a hívek Déri Péter csehimindszenti esperes-plébánostól, aki augusztus 1-jei hatállyal Jánosházán folytatja szolgálatát. 

Közelebb kerülni Istenhez - Imatábor Ikerváron

Imatábor2020. július 27.-augusztus 1. között rendeznek Imatábort Ikerváron. Közel 100-an vesznek részt az idei táborban.

Legyünk egymás ajándékai – Megáldották a nagyszülőket Szombathelyen

img1-9Jézus nagyszülei, Szűz Mária szülei, Szent Anna és Szent Joachim ünnepnapján, július 26-án Székely János megyéspüspök a szombathelyi Sarlós Boldogasszony-székesegyházban bemutatott szentmisét követően külön áldásban részesítette a nagyszülőket és unokáikat.

Ünnepi mise Nicken

búcsúi miseTömjénillat lengte be az egykori iskola udvarát vasárnap délelőtt a Szent Anna-búcsú alkalmából. Az ünnepi misét Várszegi Asztrik nyugalmazott pannonhalmi főapát ajánlotta fel a falu lakóiért. (www.vaol.hu)

Felújítják a letenyei plébániát

Magyar Falu ProgramKözösségi teret alakítanak ki a Magyar Falu Programban nyert 30 millió forintból a város plébániáján. Megújul az épület és jut programok szervezésére is. (www.zaol.hu)