Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Regionális Fejlesztési Alap

Vasárnapi Ige - Évközi 2. vasárnap

https://www.youtube.com/embed/POdOW3W8IlI

Elhunyt Schneller János atya

schneller-janos1Elhunyt Schneller János nyugalmazott esperesplébános. 

Ökumenikus imahét Zalaegerszegen

k12022. január 16-23. között rendezik az Ökumenikus imahetet. A zalaegerszegi eseménynaptárt letölthetik itt. 

Fatimai est Zalaegerszegen

image00003Közel egy évtized papi emléke folytatódott az első engesztelő imaesten január 13-án Zalaegerszegen, a Kertvárosi-templomban.

Bízhatunk abban, hogy az emberiség visszatalál a kereszténységhez - Pódiumbeszélgetés Szombathelyen

podiumbeszelgetes-29Hiteles keresztényekre van szüksége az emberiségnek, így adható át az evangélium és lehet megterméknyítője a világnak, vontak konklúziót a kereszténység jelenéről és jövőjéről tartott pódiumbeszélgetés résztvevői Szombathelyen 2022. január 13-án. A kiindulópontot Rod Dreher amerikai szerző Szent Benedek válaszútján című könyve adta. 

Szinódus 2023 - Találkozó fiatalokkal, idősekkel Szombathelyen

plakat-1-a32022. január 14-én a fiatalokkal, január 16-án az idősekkel találkozik Székely János megyéspüspök a 2023-as Püspöki Szinódus előkészítő szakaszának részeként. 

KÉSZ évnyitó elődás Székely János megyéspüspökkel január 17-én

MartineumJanuár 17-én, hétfőn 18 órától Szombathelyen a Martineumban Székely János megyéspüspök évnyitó előadásával kezdődnek a Keresztény Értelmiségi Szövetség Szombathelyi Csoportjának programjai. Az évnyitó előadás címe: A gender ideológia és a keresztény értékrend. Minden érdeklődőt szeretettel vár a KÉSZ Szombathelyi Csoportja.

Új Titkárságot választott az egyházmegyei "Szent Márton cursillo"

CursilloAz Egyházmegye "Szent Márton cursillo Titkárság" mandátuma 2022. Vízekeresztjén lejárt. A cursillisták szombat délután Szombathelyen, a Boldog Brenner János Iskola aulájában tartották a  tisztújítást.

Lelki hét házas-és jegyespároknak Zalaegerszegen

letoltesA Kána misszió zalaegerszegi házaspárjai házas és jegyespároknak szóló lelki hetet szerveznek 2022. március 27-től április 2-ig Zalaegerszegen. 

Házasság Hete Szombathely 2022 - Jelentkezés Házas-Társas-Játékra

hh-2022-szlogen-nagyÖrömmel írjuk, hogy 2022-ben is lesz Házasság Hete Szombathelyen február 13-20. között. A Szombathelyi Egyházmegye Családpasztorációs Bizottsága újra  Házas-Társas-Játékra invitálja a vállalkozókedvű házaspárokat január 28. - február 18. között. A felhívás, benne a fontos információkkal, letölthető itt. 

Hívőnek lenni egy kereszténység utáni korban - Pódiumbeszégetés

mcc-logo

A Mathias Corvinus Collegium szombathelyi képzési központja Hívőnek lenni egy kereszténység utáni korban címmel pódiumbeszégetést szervez január 13-án, melyre minden érdeklődőt várnak. A pódiumbeszélgetés vendégei  dr. Székely János megyéspüspök és dr. Nagypál Szabolcs római katolikus teológus, az MCC Jogi Iskolájának vezetője. 

Vasárnapi gondolatok Urunk megkeresztelkedése ünnepére - Dr. Takács Gyula atyától

urunk-megkeresztelkedese-2022„Keresztelkedjetek meg tehát bátran azzal a Lélekkel, aki az én Lelkem, és kiárasztom reátok Őt, hogy megtöltse a ti lelketek, és keresztelkedjetek meg azzal a Tűzzel, aki a Szeretet.
Az én Atyám a ti Atyátok lett, az én Istenem a ti Istenetek.
Csak álljatok itt a Trónnál, és csak örvendezzetek, mert ti, ó szegények, gazdaggá tettelek benneteket az én szegénységem által, és tiétek az ország, tiétek az Örökkévalóság, az Isten a tiétek, a Szent, a Dicsőséges.”

Vasárnapi Ige - Urunk megkeresztelkedése

https://www.youtube.com/embed/1h0eEF-hzDk

A Veszprémi Érseki Főiskola új hitéleti szakirányú továbbképzést indít keresztféléves oktatásban

hiteletikepzes-szorolapA Veszprémi Érseki Főiskola három új hitéleti szakirányú továbbképzést indít keresztféléves oktatásban 2022. februárjában. A képzésekről adunk részletes tájékoztatást. 

A cursillos közösség új Titkárságot választ!

cursillo2022. Vízkereszt ünnepén a Szent Márton cursillo jelenlegi Titkárságának mandátuma lejár.

Gondolatok Vízkeresztre - Dr. Takács Gyula atya elmélkedése

epifania-2022„Íme, mindenki, aki neki szolgál, király. Ó, milyen hatalmas, milyen gazdag királyok!
Íme, akik leborulunk Isten kicsinysége előtt, mi, akik imádjuk az isteni Gyermeket, akik hódolunk az Ő szegénységének, és koldulunk Tőle életet, mi, akik ott állunk az Ő keresztjébe gyökerezve, és el nem mozdulunk Tőle, hanem megmaradunk Benne, és Belőle termünk gyümölcsöket.
Mi királyok vagyunk, nem föld urai, hanem mennynek uralkodói, nekünk, igen, van helyünk az Isten trónja előtt, mi ott állhatunk a kristálytengeren, nekünk van hangunk abban a dicsérő Énekben, amely mindöröktől és mindörökké zeng, és mi ott loboghatunk abban az emésztő Tűzben, amely örök Tűz az Isten Önmagára árasztott Békéje.
Királyok vagyunk mindannyian, mert Isten kicsinysége hatalmassá tett bennünket, mert Isten szegénysége gazdagított minket, mert Isten alázata fölemelt az Égbe, és odaállított az Isten színébe.”

Szent Karácsony éjjelén - ünnepi szentmise Krisztus születésének ünnepén Hagyárosböröndön

karácsonyDecember 24-én, pénteken, Karácsony előestéjén este 6 órakor ünnepi szentmisére került sor a hagyárosböröndi templomban.

Karácsony csodája a bábjátékban-Betlehemi történet a zalaegerszegi Szent Család Óvodában

betlehemi csodaJézus születésének történetét a zalaegerszegi Szent Család Óvodában is megjelenítették, ezúttal bábjáték formájában. 

"Csináljunk egy boldogabb új évet"

013A 2021-es év utolsó szentmiséjén Dr. Székely János megyéspüspökkel adhattak hálát a hívek az elmúlt évért a Székesegyházban. Valamint 2022. január 1-én, együtt köszöntötték az újévet és Szűz Máriát a Megváltó édesanyját!