Szombathelyi Egyházmegye

Gondolatok húsvét 6. vasárnapján

https://www.youtube.com/embed/k_hH52a-hwA

Szent Kvirin ünnepe Szombathelyen

Szent Kvirin ünnepe2019. június 2-án mindenkit szeretettel hív a szombathelyi Szent Kvirin Plébánia közössége a város hitvalló vértanújának ünnepére. A programot közöljük, amely letölthető itt.

Egyházmegyei hittanverseny döntője Kőszegen

Hittanverseny2019. május 18-án rendezték meg az egyházmegyei hittanverseny döntőjét Kőszegen. 

Szentmise Boldog Apor Vilmos püspök tiszteletére

Apor Vilmos ünnepe GyőrbenMájus 23-án Boldog Apor Vilmos püspök emlékére Székely János szombathelyi megyéspüspök ünnepi szentmisét celebrált a Nagyboldogasszony-székesegyházban. Vele koncelebrált Veres András győri megyéspüspök a Győri Egyházmegye papságának részvételével.

Vasvári káptalan - Vasi települések 1217-2017 - Kötetbemutató Vasváron

Vasvári káptalan vasi települések2019. május 16-án mutatták be a Vasvári káptalan - Vasi települések 1217-2017 - c. kötetet Vasváron. A kiadvány egyházmegyénk múltjának egy kevéssé ismert, de annál fontosabb időszakával foglalkozik.

Görögkatolikus vecsernye Zalabesnyőn

görögkatolikus vecsernye2019.május 18-án görögkatolikus vecsernyét tartottak Zalabesnyőn a Szent Anna-templomban.

Szentségimádás az EP választás előestéjén Kőszegen

Szentségimádás2019. május 25-én, szombaton az EP választás előestéjén 19-21 óra között szentségimádásra hívnak mindenkit Kőszegen a Zárda-templomba. Az esemény plakátja letölthető itt.

Elindult a Szombathelyi Egyházmegye családpasztorációs Facebook oldala

Család FacebookElindult a Szombathelyi Egyházmegye családpasztorációs Facebook oldala, Családpasztoráció Szombathelyi Egyházmegye néven. Kövessék figyelemmel a bejegyzéseket!

Angol Társalgási Klub Szombathelyen a Brenner János Hittudományi Főiskolán

Angol KlubA Szombathelyi Egyházmegye Ifjúsági Irodájának szervezésében Angol társalgási klub indul 2019. május 29-én Szombathelyen. A programra 15. életévüket betöltötteket várnak! A PROGRAM INGYENES, heti rendszerességű. Helyszín: Brenner János Hittudományi Főiskola, Szombathely, Szily János utca 3. Részletek és jelentkezés a plakáton, ami itt letölthető.

Tóth Csaba kiállítása Kőszegen

Tóth Csaba kiállítása2019. június 2-án 11 órára mindenkit szeretettel várnak a szervezők Tóth Csaba Munkácsy-díjas festőművész ISTEN ÉS A VILÁG című kiállításának megnyitójára  Kőszegen a Református templom Csillag Termébe. A meghívó letölthető pdf-ben itt.

Országos horvát zarándoklat Nardán

Horvát zarándoklatHúsvét 5. vasárnapján, május 19-én rendezte meg az Országos Horvát Önkormányzat az idei országos horvát zarándoklatukat Nardára. Több, mint ezer zarándok érkezett Magyarország horvátok lakta részeiből a kis vas megyei községbe.

Elsőáldozás a Letenyei Plébánián

Elsőáldozás Letenyén2019. május 19-én Letenyén és Bázakerettyén hittanos gyerekek első alkalommal járultak szentáldozáshoz. További képek az ünnepi eseményről a letenyei és a bázakerettyei közösség Facebook oldalán.

Éneklő Ifjúság Kórustalálkozó Jánosházán

Éneklő Ifjúság KórustalálkozóA jánosházi Szent Imre Általános Iskolában 2019. május 13-án tartották az Éneklő Ifjúság Kórustalálkozót és Népdaléneklő Versenyt. Az immár 22. alkalommal megrendezett kulturális esemény célja a zenei-művészeti nevelés megerősítése, a hagyományok ápolása és a közösségépítés. 

Gondolatok Húsvét 5. vasárnapján

https://www.youtube.com/embed/IuvkwgxxlIA

SZENTEK FÖLDJÉN - Gyalogos zarándoklat Pehm József emlékére - FELHÍVÁS

mindszenty-jozsef-biboros2019. június 28. és július 1. között gyalogos zarándoklat indul Szombathelyről Zalaegerszegre. A részleteket közöljük.

Fatimai engesztelés Toronyban

Fatimai estA fatimai jelenés 102-dik évfordulóján Toronyban gyűltek össze a plébánia és a filiák hívei, hogy együtt imádkozzanak.

“Oltárodhoz jöttem én…” – Elsőáldozás a Székesegyházban

Elsőáldozás2019. május 11-én a szombathelyi Brenner-iskola diákjainak elsőáldozására került sor a Székesegyházban.