Szombathelyi Egyházmegye

Híres szombathelyi nők - A szombathelyi domonkos nővérek 1905-1950. - Könyvbemutató

Híres szombathelyi nők2018. április 18-án mutatták be Szombathelyen a Híres szombathelyi nők sorozat legújabb kötetét. A domonkos rendi nővérek életébe pillanthatunk bele a írásokon, fényképeken keresztül az 1905-ös szombathelyi letelepedésüktől az 1950-es rendi feloszlatásig.

IV. Jótékonysági bál Nagysimonyiban

Alapítványi bál2018. április 14-én, szombaton este immár negyedik alkalommal tartott jótékonysági bált a Patrona Regni-Hungariae Alapítvány a Balogh József Művelődési Házban. 

Egymásra hangolva - Apa-fia hétvége a Martineum Felnőttképző Akadémián

Apa-fia hétvége2018. április 6-án Apa-fia hétvégét tartottak  Martineum Felnőttképző Akadémián. 

Erdélyi diákok a Premontrei Gimnáziumban

Erdélyi diákok SzombathelyenGyimesi diákokat látott vendégül iskolánk, a Premontrei Rendi Szent Norbert Gimnázium 10. D osztálya. A HATÁRTALANUL! program keretében ősszel a szombathelyi diákok juthattak el Erdélybe, annak is legkeletibb vidékére, Gyimesfelsőlokra, az ottani Árpád-házi Szent Erzsébet Líceumba.

Vigyázz magadra! Drogprevenciós előadást hallgattak a Premontrei diákjai

Drogprevenciós előadásStroboszkóp, füst, diszkófények, egy kis techno, vásznon villódzó buli képek – s mindez délelőtt, tanítási időben. A Premontrei Rendi Szent Norbert Gimnázium diákjai a Savaria Mozi nagytermében rendhagyó drogprevenciós előadáson jártak. Klobusitzky György egyszemélyes prezentációja az életre nevel. Fontos iskola.

Híres diákokra emlékeztek a Premontrei Gimnáziumban

Tudós tanárokEbben a tanévben is megrendezésre került az immár hagyományos „Premontrei tudós tanárok és híres diákok” címet viselő diákkonferencia és házi vetélkedő, amelynek célja, hogy az iskola diákjai megismerjék azoknak a múltbéli tanároknak és diákoknak a munkásságát, akikre méltán büszke a Premontrei Gimnázium. 2018. április 12-én ismét öt négyfős csapat mérte össze tudását a minél jobb helyezésekért. Valamennyi csapat egy-egy hajdani premontrei diák életművét dolgozta fel és ismertette Prezi- vagy ppt-bemutató segítségével.

Koncert az Egyházmegyei Könyvtárban

Koncert az egyházmegyei könyvtárban.plakát2018. április 23-án a Szombathelyi Művészeti szakgimnázium zeneművészeti tagozatos diákjai adnak koncertet az Egyházmegyei Könyvtárban. Részletek a plakáton ami pdf-ben letölthető itt. 

Brenner János boldoggá avatása - Hasznos információk és letöltések

1957-junius-2Brenner János 2018. május 1-i boldoggá avatásával kapcsolatos hasznos információkat közöljük. A bejegyzés folyamatosan frissül. Letölthető anyagokat is itt érik el. 

Híres szombathelyi nők - Kötetbemutató

domonkos-meghivoÁprilis 18-án a Híres szombathelyi nők sorozat újabb kötetét mutatják be Szombathelyen. A domonkos nővérek 1905 és 1950 között végzett szolgálatáról szól az új kötet. A szervezők mindenkit szeretettel várnak a bemutatóra. A meghívó pdf-ben letölthető itt.

Április 19-én helyezik örök nyugalomra Sill Aba atyát

sillabaInformációk Sill Aba atya temetéséről - A szombathelyi Szent Erzsébet - Ferences - Plébánia közleménye.

Uzsalyné Dr.Pécsi Rita előadása Zalaegerszegen

pez4638-900x6002018. április 17-én, kedden 17 órakor a zalaegerszegi Szent Család Óvodában Uzsalyné Dr. Pécsi Rita neveléskutató tart előadást. 

Az Aquincum Quartett adott koncertet a Püspöki Palotában

Aquincum Quartett koncertje2018. április 10-én a Martinus Exclusive programsorozat részeként az Aquincum Quartett koncertezett Szombathelyen a Püspöki Palotában. 

FELVÉTELIT HIRDET A II. JÁNOS PÁL KATOLIKUS SZAKKOLLÉGIUM A 2018/19-ES TANÉVRE!

Komfortos, belvárosi, II. János Pálról elnevezett egyetemi szakkollégium (Hollán Ernő u. 10-szakkolli-toborzo-plakat-a2-201812.) várja a 2018-2019-es tanévben is az egyetemre készülő érettségizőket, és a már egyetemistákat és főiskolásokat is! Vagyis mindazokat a keresztény fiatalokat hívjuk a szakkollégium közösségébe, akik Szombathelyen tanulnak szeptembertől és szeretnének egy olyan helyen lakni, ami egyszerre szellemi műhely, nyüzsgő, vidám közösség és olyan hely, ahol a lélekben is rend születik.

Háló tábor Vépen

xvii-halo-tabor-meghivo2018. július 29. és augusztus 5. között Vépen rendezik meg a XVII. Kárpát-medencei Háló tábort. Részletes tudnivalók a csatolt meghívóban, ami pdf-ben letölthető itt. 

Szent Sír-őrzés - Egy régi húsvéti néphagyomány újraélesztése

Szent Sír őrzésRégi hagyományt elevenített fel a 387.sz. Szily János cserkészcsapat Szombathelyen. A Székesegyházban a Szent sír őrzését vállalták magukra. 

Versmondó verseny Finta Sándor emlékére

Finta Sándor versmondó verseny2018. április 6-án rendezte meg a Brenner János Általános Iskola és Gimnázium, immár hetedik alkalommal, Finta Sándor versmondó versenyét általános és középiskolás diákok számára. A költészet napjához kapcsolódó rendezvénnyel a Püspöki Elemi Iskola egykori igazgatójára, költő-tanárára emlékeztek.  Az eseményen részt vett Finta Sándor unokája dr. Császár Tamás.

Isteni irgalmasság vasárnapját ünnepelték Zalaegerszegen

Isteni irgalmasság vasárnapjaAz Isteni Irgalmasság vasárnapján, 2018. április 08-án délelőtt a Zala Megyei Szent Rafael Kórház kápolnájában búcsúi szentmisére gyűlt össze a kórház dolgozóinak és betegeinek hívő közössége. A szentmisét Dr. Székely János megyéspüspök atya mutatta be, a zenei szolgálatot pedig a gellénházi Orchidea női kamarakórus végezte Kincses Ildikó karnagy vezetésével. 

Egyházmegyei Ministráns Találkozó Szentgotthárdon

Egyházmegyei ministráns találkozó2018. április 7-én Szentgotthárdon rendezték meg a Szombathelyi Egyházmegye ministránsainak idei találkozóját.

III. Cigánypasztorációs Találkozó

Cigánypasztorációs nap2018. április 6-án Bérbaltaváron tartották a Szombathelyi Egyházmegye harmadik Cigánypasztorációs Találkozóját.

Uzsalyné Dr.Pécsi Rita előadása a Szent Család Óvodában

plakatA zalaegerszegi Szent Család Óvoda szeretettel hív és vár minden érdeklődőt Uzsalyné Dr.Pécsi Rita neveléskutató előadására április 10.-én, kedden 17 órára.