Szombathelyi Egyházmegye

A felújított sorokpolányi templom megáldása

A felújított sorokpolányi templom2018. május 25-én megáldotta dr. Székely János megyéspüspök a kívül-belül felújított sorokpolányi templomot.

Kávézó a segítés és a szeretet szellemben - Fairplay Szombathelyen

A Fair Play Kávézó megnyitása Szombathelyen2018. május 25-én nyitotta meg kapuit a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász kávézója, a Fairplay Szombathelyen. Afrikából érkezik az itt felszolgált kávé. A bevétel pedig visszakerül Afrikába, hogy segítse az ott élő embereket. 

A média eszköz az evangélium hirdetésére - Konferencia Szombathelyen

Média mint közösségformáló eszközA média fontos szerepet tölt be az evangelizációban, de fontos, hogy jól használjuk ki a lehetőségeit. Többek között erről is szó esett Szombathelyen, azon a konferencián, amelyet a média közösségformáló erejéről tartottak. 

Felvetélt hirdet a II. János Pál Katolikus Szakkollégium a 2018/19-estanévre!

szakkolli-toborzo-szorolap-2018-01Felvetélt hirdet a II. János Pál Katolikus Szakkollégium a 2018/19-es tanévre! Részletek a bejegyzés további részében, a plakát pdf-ben letölthető itt!

Szakkollégiumi hétvége a Göcsejben

Szakkoli hétvégeSzakkollégista társunk, Vizsy Erzsébet szervezésének, és a szakkollégiumunk vezetősége támogatásának köszönhetően, április 27-én felkerekedtünk, hogy együtt töltsünk egy felejthetetlen hétvégét.

Téged is vár a Győri Hittudományi Főiskola Szombathelyi Képzési Központja - Információk az induló szakokról

gyhf-hirdeto-fb-2017-20182018. május 31-ig adhatják be jelentkezésüket az érdeklődők a Győri Hittudományi Főiskola Szombathelyi Képzési Központjába. A szakkínálatról olvashatnak bővebb információkat, ami pdf-ben letölthető itt is. 

"Párbeszédben a teológia és a pszichológia" - Záróelőadás

Párbeszédben a teológia és a pszichológiaMájus 7-én volt a "Párbeszédben a teológia és a pszichológia" c. előadássorozat záróelőadása amely a "Szimbólumaink, ünnepeink értelme és értéke - Hogyan válik megfoghatóvá a megfoghatatlan az életünkben?" címet viselte.

Keresztény felekezetek pünkösdi találkozója Körmenden

Keresztény felekezetek találkozója KörmendenMájus 21-én, pünkösdhétfőn, a körmendi evangélikus templomban gyülekeztek a történelmi egyházak hívei délután 5 órakor. 

Pünkösdölő Körmenden

PünkösdölőMájus 20-án, pünkösdvasárnap este, a korábbi évekhez hasonlóan a Béri Balogh Ádám táncegyüttes tette szebbé pünkösd ünnepét Körmenden. 

Május 24-én helyezik örök nyugalomra Lando Modest atyát

lando-modestus-svdMájus 13-án este, a kőszegi Szent Imre Missziósházban tragikus hirtelenséggel elhunyt Modest atya. Temetése május 24-én lesz Kőszegen. 

Marton István atya aranymiséje Zajkon

Marton István atya aranymiséje2018. május 21, Pünkösdhétfőn Marton István tótszerdahelyi plébános mutatott be aranymisét szülőfalujában, Zajkon. Gál Jánosné nyugdíjas hitoktató köszöntőjét közöljük. 

Kereszt-tények-ről - Dr. Székely János megyéspüspök válasza a gyűlőlködő kommentekre


EmlékműBrenner János boldoggá avatása kapcsán, a Nyugat.hu oldalán jelent meg írás arról - Kereszt jelent meg a vöröscsillag helyén a szombathelyi emlékművön címmel-, hogy az Emlékműre kereszt került. A bejegyzés nyomán megszülető kommentek között akadt, amelyik írója az Egyházban gyilkost lát és vádolja tömegek lemészárlásával. Székely János reagált a bejegyzésekre. 

Brenner kiállítás a Kaposvári Egyházmegyében

Brenner kiállítás KaposváronVisegrádi Szent György Lovagrend Vas Megyei Priorátus nevében Fülöp András adományozott Boldog Brenner János áldozópap életét bemutató 14 részes tablósorozatot a Somogy megyében található Berzence plébániájának. Így a plébániához tartozó települések hívei is megismerhetik a vértanú életútját.

A Szentlélek kiáradása - Pünkösd ünnepe a szombathelyi Székesegyházban

Pünkösd ünnepe2018. május 20-án, Pünkösd vasárnap a Szentlélek eljövetelét ünnepli egyházunk. Dr. Székely János megyéspüspök a szombathelyi Székesegyházban mutatott be szentmisét és részesítette a bérmálás szentségében a Szombathelyi Esperesi Kerület 137 fiatalját. 

Kondákor Gyula atyára emlékeztek Lentiben

Kondákor Gyula atyára emlékeztekLentiben, a Szent Mihály-templomban 2018. május 14-én, az öt éve az örök hazába távozott Kondákor Gyula atyára emlékeztek.

Vépen rendezik meg a XVII. Kárpát-medencei Háló-tábort - Sajtóközlemény

halo-logoA XVII. Kárpát-medencei Háló-tábort 2018. július 29. és augusztus 5. között Vépen az FM Dunántúli Agrár-Szakképző Központ Vépi Mezőgazdasági Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma területén rendezzük meg. Az erről szóló sajtóközlemény letölthető itt. 

Cursillo időpontok a Szombathelyi Egyházmegyében

cursillologo1Minden érdeklődőt szeretettel hívnak a Cursillo Mozgalom tagjai az év második felében is a következő cursillos léleképítő elmélyülésre.

Szombathelyi egyházmegyés fiatalok a Nagymarosi Ifjúsági Találkozón

Nagymarosi Ifjúsági TalálkozóMájus 12-én került megrendezésre az idei tavaszi Nagymarosi Ifjúsági Találkozó, melynek mottója Szent Pál felszólítása volt: „Örüljetek az Úrban szüntelenül!” (Fil 4,4).

Fatimai engesztelés Toronyban

Fatimai est ToronybanMájus 13-án, a hagyományokhoz híven, Toronyban tartották a plébánia és a filiák hívei a fatimai engesztelő imaestjüket. 

Pem László atya orgona hangversenye a Székesegyházban

32323620-1505914362869521-1314031504610820096-o2018. május 16-án dr. Pem László atya adott nagy sikerű orgonakoncertet Szombathelyen a Székesegyházban.