Szombathelyi Egyházmegye

Megszentelt Élet Napja Szombathelyen február 2-án

Megszentelt Élet Napja2020. február 2-án, vasárnap kerül sor a Szombathelyi Egyházmegyében élő szerzetesek hálaadására és elköteleződésük megújítására a Székesegyházban. Az esti 18 órai mise előtt fél órával zsolozsmát imádkozunk a püspökatyával, majd ezt követi az ünnepi szentmise.

Család(sz)építők 2.0 Zalaegerszegen január 20-án

Család(sz)építők2020. január 20-án Zalaegerszegen a Mindszenty-iskola Fizika termében dr. Marx Gyula és felesége dr. Marx Gyuláné osztja meg tapasztalatait családról, hitről, nevelésről. A szervezők mindenkit szeretettel várnak.

Dr. Székely János megyéspüspök körlevele az Eucharisztikus Kongresszusról

NEKDr. Székely János megyéspüspök körlevelét közöljük, amelyben a budapesti Eucharisztikus Kongresszuson való részvételre buzdítja a híveket. A körlevelet évközi 2. vasárnapon olvassák fel a templomokban. 

Keressétek a szeretet ragyogását - Árpád-házi Szent Margit ünnepe Kőszegen

Szent Margit ünnepeÁrpád-házi Szent Margitra emlékeztek 2020. január 17-én Kőszegen. Püspöki szentmise, színdarab bemutató, vetélkedő, ismeretterjesztő előadások és a városséta szerepelt a programok között.

Fórum a tervezett szentgotthárdi iskoláátvételről fiataloknak

fórumMiben változik meg az iskolai élet ha a Szombathelyi Egyházmegye veszi át a szentgotthárdi iskolák fenntartását? Lesznek-e szigorúbb szabályok? Lesz-e több hittanóra, több szentmise? Többek között ezek a kérdések kerültek elő azon a fórumon, amelyet Szentgotthárd Város Ifjúsági Tanácsa szervezett a szentgotthárdi iskolák tervezett egyházmegyei fenntartásával kapcsolatban, fiataloknak 2020. január 17-én.

Hálát adni Krisztusért - Alpha est Szombathelyen Fábry Kornéllal

Alpha estIsmét megtelt a szombathelyi Savaria Mozi a Loretto Közösség szervezésében megtartott Alpha esten, 2020. január 15-én. Fábry Kornél atya, a NEK titkára volt a vendég, de ezúttal nem a szeptemberi budapesti világesemény, hanem saját magunk, hitünk, és Krisztushoz kötődő kapcsolatunk állt a középpontban. 

A Premontrei Gimnázium szalagavatója - 2020. január 11.

Szalagavató2020. január 11-én tartotta szalagavatóját a szombathelyi Premontrei Gimnázium. Képek és köszöntő. 

Fatimai engesztelés Toronyban

Fatimai engesztelésJanuár 13-án 99-dik alkalommal tartottak fatimai imaestet a toronyi plébánia hívei. 

Ima Izraelért - Dicsőítő imaest és Orbán Béla, messiáshívő rabbi tanítása

ima-izraelertMindenkit szeretettel várnak a szervezők 2020. január 28-án a Martineum Felnőttképző Akadémiára dicsőítő imaestre és Orbán Béla, messiáshívő rabbi tanítására. A plakát letölthető itt. 

Árpád-házi Szent Margit ünnepe Szombathelyen

Árpád-házi Szent MargitA Szombathelyi Domonkos Kör mindenkit szeretettel hív január 17-18-án Árpád-házi Szent Margit ünnepére Szombathelyen a Szent Márton-templomba. 

Mindszenty (Pehm) József szülőfalujába várták Dr. Pem Lászlót

Pem László előadása2020. január 10-én, Pem László atya tartott előadást Csehimindszenten. Rendkívül sokrétű és kihívásokkal teli életéről, élettapasztalatairól, munkásságáról beszélt a megjelenteknek a csehimindszenti Mindszenty József Általános Iskola falai között.

Ökumenikus Imahét 2020 - Szombathely

okumene-logoA szombathelyi keresztény egyházak nagy szeretettel hívják a kedves Testvéreket az ökumenikus imahét imádságos együttléteire 2020. január 19-26. között. A programtervezet letölthető pdf-ben itt.

Kána házaspáros hét Bodrogolasziban 2020. július 19-25. - Jelentkezés

HázashétA Kána Misszió, Chemin Neuf Közösség szeretettel hív mindenkit a Bodrogolasziban megrendezésre kerülő házaspáros hétre. Jelentkezési információk!

Először tűztek szalagot a végzős diákoknak a Brennerben

SzalagavatóElőször tartott szalagavató ünnepélyt valamint bált a Boldog Brenner János Általános Iskola és Gimnázium, így 2019. január 10-e nemcsak a 21 végzős diák életében volt nagy nap, hanem az intézményében is. 2012. szeptemberében kezdődött meg a nyolcosztályos gimnáziumi képzés a Szombathelyi Egyházmegye által fenntartott iskolában, most pedig már az érettségi vizsgákra készül az első gimnáziumi osztály.

Interaktív, filmes est Fábry Kornéllal

Fábry KornélMiért a kereszt? címmel Fábry Kornél atya filmes estjére hívunk szeretettel minden kedves érdeklődőt január 15-én, szerdán, 19.00 órakor a Savaria Moziba. Jegyek elővételben 500Ft-ba kerülnek, melyek megvásárolhatók az alábbi helyeken: Székesegyházi Főplébánia, Ferences Plébánia, Kámoni Plébánia és az új Oladi templom. További információk a plakáton találhatók, amely letölthető itt!

Hilarius püspök emléknapja

Szent HiláriuszJanuár 13. Szent Hilarius emléknapja. 

Házasság Hete - Játékra jelentkezés

Házasság HeteA Házasság Hete programsorozat keretében újra játékra hívják a szervezők a házaspárokat. Részvételi információk!  

Kegyeleti megemlékezés a doni áttörés évfordulóján- Dr. Székely János megyéspüspök szentbeszéde

Szentbeszéd

2020. január 13-án kegyeleti megemlékezést tartottak  Szombathelyen, a doni áttörés 77. évfordulóján. Dr. Székely János megyéspüspök mutatott be szentmisét a Kálvária-templomban. Szentbeszéde meghallgatható itt.