Szombathelyi Egyházmegye

Szent István tárlat Szombathelyen

Szent István tárlat2018. július 20-án nyílt meg a Mária Rádió Szent István Rajzpályázatának anyagaiból válogatott kiállítás Szombathelyen a Martineum Felnőttképző Akadémián. Székely János megyéspüspök nyitotta meg a tárlatot.

Szent István kiállítás Szombathelyen - Megnyitó

szent-istvanJúlius 20-án, pénteken 15.30-kor a Martineum Felnőttképző Akadémia nagytermében Székely János megyéspüspök nyitja meg a Szent István vándorkiállítást, amelyet még a tavalyi évben Erdő Péter bíboros indított útjára. Mindenkit várunk szeretettel!

Domonkos Nővérek nemzetközi képzése Kőszegen

Domonkos nővérek konferenciája KőszegenHetedik alkalommal tartottak találkozót a közép- és kelet-európai országokban működő domonkos közösségek szerzetesnővérei. Július 12. és 17. között 11 országból 80 domonkos nővér gyűlt össze Kőszegen közös stúdiumra, kapcsolatépítésre.

Fatimai engesztelés Szombathely Szentkirály városrészén

Fatimai est2018. július 13-án is sok Szűzanyát tisztelő hívő hallotta meg Isten hívó szavát és eljött Szombathely szentkirályi városrészen található Szent István tiszteletére felszentelt templomba, hogy együtt ünnepelhesse az Eucharisztiát, hogy együtt engeszteljen a szentkirályi hívekkel a gyönyörűen feldíszített Szűzanya szobor előtt. Ezen az estén a fájdalmas rózsafüzér titkairól való elmélkedéssel kezdődött az imádság, amit a szentmise bemutatása követett.

Az Élet igenlése - Megnyílt a Boldogasszony kiállítás Szombathelyen

Boldogasszony kiállításmegnyitó2018. július 17-én Szűz Mária kortárs ábrázolásaiból nyílt kiállítás Szombathelyen a Püspöki Palotában. A tárlat több mint félszáz alkotó munkáit vonultatja fel: szobrokat, kerámiákat, textilműveket, festményeket, grafikákat és fotókat egyaránt láthat a közönség. 

Fatimai engesztelés Toronyban

Fatimai estJúlius 13-án Toronyban gyűltek össze a plébánia és a filiák hívei köszönteni a Szűzanyát.

„A telefonjukon találjuk meg őket” – Egy mobilalkalmazás, amely megváltoztatja a világot

Evangélium365Az Evangélium365 honlap arra akar ráébreszteni mindenkit, hogy a hit nemcsak valami ünnepi, kivételes, kizárólag „vasárnapra tartozó” dolog, hanem a hétköznapjaink legnagyobb kincse is. A honlap és mobilapplikáció ötletgazdájával, Horváth István zalalövői plébánossal készített interjút Kiss Péter. Forrás:Magyar Kurír

Aranymise Kőszegen

Aranymise Kőszegen2018. július 8-án ünnepre gyűltek össze a kőszegi Jézus Szíve-templomban a plébánia hívei. Hálaadásra jöttek az Úr színe elé: 50 év szolgálatáért szólt a köszönet. Harangozó Vilmos plébános ünnepelte pappá szentelésének arany jubileumát.

Ha a segédeszköz nem segít.. - Újabb tanulói kutatás a Premontrei Gimnáziumban

Premontrei GimnáziumAz utóbbi három évben már hallhattunk a Premontrei Gimnázium néhány tanulójának a matematika tanulását vizsgáló kutatásairól. Minden évben a diáktársak feladatmegoldásaiban előforduló hibákat figyelte meg egy-egy diákokból álló kutatócsoport, s oktatási segédletet készített a tapasztalatok alapján.

Boldogasszony - Kiállításmegnyitó Szombathelyen

Boldogasszony kiállításMindenkit szeretettel hívunk és várunk 2018. július 17-én, 16 órára Szombathelyen a Boldogasszony című kiállítás megnyitójára. Helyszín: Szily János Egyházmegyei Gyűjtemény és Látogatóközpont. Köszöntőt mond: Székely János megyéspüspök. További részletek a meghívóban ,amely pdf formátumban letölthető itt. 

A szemem, a kezem, a szívem…- Házaspárok lelkigyakorlata a Martineumban

 

Házaspárok lelkigyakorlataHázaspároknak szerveztek lelkigyakorlatot június 29-től július 1-ig a Martineum Felnőttképző Akadémián. A lelkigyakorlatot Fekete Szabolcs Benedek atya vezette.

Engesztelés Mindszenty bíboros szülőfalujában

Engesztelés2018. június 29-én is megtartottuk szokásos engesztelésünket Csehimindszenten, amit Mindszenty hercegprímás mielőbbi boldoggáavatásáért ajánlottunk fel. 

Országosan egyedülálló képzés a Kaposvári Egyetemen

Kaposvári EgyetemKeresztény szemlélet és modern vezetési elméletek egy helyen! Ezt nyújtja a Kaposvári Egyetem új szakirányú továbbképzése a Keresztény értékrendű szakirányú továbbképzés. Gyakorlat és tréning módszerű, intenzív készségfejlesztés! A szórólapot pdf formában letölthetik itt. Az Egyetem honlapja elérhető itt. 

Michael A. Blume S.V.D. Magyarország új apostoli nunciusa

nuncius-blumeA Szentatya, Ferenc pápa 2018. július 4-én Michael August Blume, S.V.D., alessanói (Alexanum) címzetes érseket Magyarország apostoli nunciusává nevezte ki.

Hívom a családokat 2018 júliusában – Bíró László püspök levele

imagesHívom a családokat, házaspárokat, jegyeseket és szerelmeseket, a családokat szerető szerzetes- és paptestvéreket, és mindenkit, aki a család és az élet mellett áll!

Medjugorjei zarándoklat a Szűzanya jelenésének 37. évfordulójára - 2018. június 22 -26.

Medjugorjei zarándoklat2018. június 22 -26. között medjugorjei zarándoklaton vettek részt Szombathely szentkirályi városrészének hívei  a Szűzanya jelenésének 37. évfordulóján.  

Egyházi Könyvtárak Egyesülése konferencia Nyíregyházán

KonferenciaA Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskola Könyvtára adott otthont az Egyházi Könyvtárak Egyesülése idei találkozójának 2018. június 25-27. között. A rendezvényen a Szombathelyi Egyházmegyei Könyvtár munkatársai is részt vettek.

Elhunyt Bence Sándor atya

Bence Sándor atyaA Szombathelyi Egyházmegye Főpásztora az örök életbe vetett hittel tudatja, hogy B e n c z e   S á n d o r nyugalmazott plébános,  életének 85., áldozópapi szolgálatának 62. évében 2018. június 29-én a szombathelyi Papi Otthonban csendesen elhunyt. Paptestvérünk lelki üdvéért a gyászmisét a szombathelyi székesegyházban mutatjuk be 2018. július 5-én, csütörtökön 9 órakor. Holttestét a szentmisét követően 10:30 órakor a Jáki úti Temető papi sírkertjében helyezzük végső nyugalomra.

Adj Uram örök nyugodalmat neki! Requiem aeternam dona ei Domine!

 


  

Aranymise Nádasdon

Aranymise2018. június 24-én mutatta be hálaadó szentmiséjét Takács László atya Nádason, pappá szentelésének 50. évfordulóján.

Szentivánfai búcsú

Szent Iván éjSzentivánfán június 24-én, búcsú délutánján Feiszt György levéltáros és Keszei Szabolcs tartott előadást a település múltjáról. Aigner Géza plébános ezüstmisés áldásban részesítette a jelenlévőket. A kultúrházban szentiván-éji programokkal folytatódott az este.