Szombathelyi Egyházmegye

Orvosi díjat alapított a Szombathelyi Egyházmegye - Átadó január 22-én Körmenden

Boldog Batthyány Strattmann LászlóDr. Székely János szombathelyi megyéspüspök 2018. január 22-én Körmenden adja át a Szombathelyi Egyházmegye által idén alapított A test és a lélek orvosa-Boldog Batthyány László díjat.

Újra Házas-Társas-Játék Szombathelyen 2018-ban. Jelentkezzetek!


hhszombathely-plakat20182018. január 26. - február 16. között Házas-Társas-Játék Szombathelyen. A Házasság Hete programsorozat plakátja letölthető itt.


Párbeszédben a teológia és a pszichológia - Folytatódnak a Katolikus Egyetemi Lelkészség nyitott előadásai

parbeszedben-ea-sorozat-plakat-a3-webPárbeszédben a teológia és a pszichológia címmel a Katolikus Egyetemi Lelkészség nyitott előadásai folytatódnak 2018. februárjában. Részletek a bejegyzés további részében illetve a plakáton ami letölthető itt. 

Legyetek szentek! - Dr. Márfi Gyula veszprémi érsek mutatott be szentmisét Szombathelyen Szent Margit ünnepén

Szent Margit ünnepe2018. január 18-án dr. Márfi Gyula veszprémi érsek mutatott be szentmisét Szombathelyen Szent Margit ünnepén.  A Szent Márton-templomban triduumot tartottak a magyar szentre emlékezve. 

A család Isten ajándéka az embereknek - Székely János előadása Szentgotthárdon

Előadás Szentgotthárdon2018. január 17-én a Keresztény Megmozdulásokért Egyesület Szentgotthárd meghívására a családról tartott előadást Dr. Székely János megyéspüspök a vasi városban.

Iskolaválasztás előtt - Brenner János Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium

Brenner János Általános IskolaSzeretettel várja a leendő első osztályosokat és továbbtanulókat a Brenner János Általános Iskola és Gimnázium. Iskolabemutató foglalkozásokat tartanak leendő első osztályosoknak 2018. januárban 17-én, 24-én  és február 21-én. Részletek a cikk további részében található filmben illetve a www.brenner.martinus.hu oldalon. 

A papi hivatás ajándék és titok – fatimai est gyémántmisés áldással Toronyban

Fatimai est Toronyban2018. január 13-án este Toronyban gyülekeztek a plébánia hívei, hogy szentségimádás, szentmise és körmenet keretében emlékezzenek meg a fatimai Szűzanya jelenéseiről és engeszteljenek. 

Házasság Hete programsorozat Szombathelyen 2018. február 11-18.

Házasság HeteA Házasság Hete rendezvényhez kapcsolódva Szombathelyen is szerveznek programokat. Részletek a plakáton, ami pdf-be letölthető itt. 

Továbbtanulás! Jelentkezz a Győri Hittudományi Főiskola Szombathelyi Képzési Központjának képzéseire!

Hittanárképző FőiskolaSzeretettel ajánljuk a továbbtanulók figyelmébe a Győri Hittudományi Főiskola Szombathelyi Képzési Központját. Rengeteg lehetőséget kínál a központ azok számára akik szeretnék hitüket elmélyíteni, és olyan végzettséget szerezni, amivel szolgálhatják az embereket. A képzésekről és a jelentkezési tudnivalókról a cikk további részében olvashatnak. Megnézhetik a Képzési Központ bemutatkozó kisfilmjét is. A plakát pdf-ben letölthető itt. 

Fatimai engesztelés Szombathely-Szentkirályon

Fatimai estBoldogasszony hava tizenharmadik napjának estéjén is sok hívő ember hallotta meg Jézus Krisztus hívó szavát, sokan nyitották ki szívüket és eljöttek Szombathely-Szentkirályra, hogy együtt ünnepelhessék a legszentebb áldozatot és megemlékezzenek a Szűzanya fatimai jelenésének napjáról. 

Dr. Székely János szombathelyi megyéspüspök volt a SEK vendége

Székely János a SEK-re látogatottDecember 20-án az ELTE Savaria Egyetemi Központjában fogadta dr. Németh István az ELTE szombathelyi koordinációs rektorhelyettese dr. Székely Jánost, a nyáron beiktatott szombathelyi megyéspüspököt. A találkozón részt vett dr. Németh Norbert egyetemi lelkész, szakigazgató és az ELTE Savaria Campus Iroda részéről Bárcziné Lenkai Nóra irodavezető.

Csíksomlyói búcsú az ifjúság évében – A szónok Marian Waligóra częstochowai házfőnök lesz

02-csiksomlyoi-punkosdi-bucsuAz alábbiakban tájékoztatást olvashatnak az idei csíksomlyói pünkösdi búcsúról, melynek szónoka Marian Waligóra OFSPPE, a częstochowai pálos kolostor házfőnöke lesz. Borsodi L. László ferences sajtóreferens összeállítását adjuk közre.

Egyházmegyei Ifjúsági Bál Szombathelyen - Jegyek még kaphatók!

Ifjúsági bál2018. január 27-én, szombaton kerül megrendezésre az egyházmegye ifjúsági farsangi bálja, melynek helyszíne a Brenner Iskola. A plakát pdf-ben letölthető itt. 

LEGENDA ÉS VALÓSÁG - Dr. Kiss Gábor régész előadássorozata Szent Mártonról

dsc-1944Savaria leghíresebb szülöttéről, Szent Mártonról, a későbbi tours-i püspökről ma is sok helybéli legenda él Szombathelyen. Az előadássorozat ezeknek a színes történeteknek ered a nyomába. Megvizsgálja állításaikat és összeveti őket a fennmaradt hiteles írott forrásokkal és a rendelkezésre álló régészeti leletekkel. A tavalyi évben megalakult Szent Márton Intézet által szervezett kurzus ismeretátadáson túlmutató célja elsősorban az adatgyűjtés egy valóban hiteles Szent Márton-kép kialakításához.

Iskolaválasztás előtt - A sárvári Szent László Katolikus Általános Iskola

katolikus-altalanos-iskola-sarvarA 2018/19-es tanévre is várja a leendő első osztályosok jelentkezését a sárvári Szent László Katolikus Általános Iskola. A bemutatkozó kisfilmet megtekinthetik itt, míg az iskola honlapja elérhető itt. 

Karácsonyi események a Salomvári Plébánián

Salomvári templomA Salomvári Plébánia hívei nagy örömmel és lélekben felkészülve várták Krisztus születésének ünnepét 2017 karácsonyán. Az éjféli szentmise megelőzően pásztorjátékot adtak elő iskolások a salomvári templomban, a Süle Ferenc Emlékkórus pedig koncertet adott. A Salomvári Plébánia hírei. 

Megjelent a Martinus egyházmegyei havilap 2018. januári száma

4320-martinus-havilapMegjelent a Martinus egyházmegyei havilap 2018. januári száma. Keressék a templomokban és a Martinus Kiadóban(Szombathely, Berzsenyi tér 3.)

Ferenc pápa üzenete a vándorlók és menekültek világnapjára

Ferenc pápaAz elvándorlók és menekültek világnapján, melyet idén január 14-én ünneplünk, a Szentatya hagyományosan üzenetet intéz a katolikus hívekhez. Ferenc pápa „Befogadni, védelmezni, támogatni és integrálni a migránsokat és menekülteket” címmel közzétett gondolatait az alábbiakban olvashatják.

Iskolaválasztás előtt - Beszélgetés Englert Zsolttal, a Brenner János Általános Iskola igazgatójával

Brenner János Általános IskolaA Szombathelyi Egyházmegye egyik legkorszerűbb oktatási-nevelési intézmény a szombathelyi Brenner János Általános Iskola. Englert Zsolt igazgatóval beszélgetett H. Pezenhófer Brigitta. 

Szent Margit triduum a szombathelyi Szent Márton-templomban 2018. január 16-18-án

Szent Margit triduumSzent Margit triduum a szombathelyi Szent Márton-templomban 2018. január 16-18-án.