Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Regionális Fejlesztési Alap

A Nyolc Boldogság Közösség progajánlója

8-boldogsag-come-and-see-plakat-webreA Nyolc boldogság Közösség homokkomáromi házának három programajánlója  amelyekből kettő fiataloknak szól.

Szepetneki plébánia búcsúja

bucsui-plakat-page-0012021. október 2-3-án szombaton és vasárnap tartja a szepetneki Szent Őrzőangyalok plébánia a búcsúnapját.                                         

Ferenc pápa üzenete az Elvándorlók és menekültek világnapja

menekultekAz elvándorlók és menekültek világnapján, melyet idén szeptember 26-án tartunk, a Szentatya hagyományosan üzenetet intéz a katolikus hívekhez. Ferenc pápa „Egy mind nagyobb mi felé” címmel közzétett gondolatait az alábbiakban olvasható:

„Van időm Rád” hétvége anyáknak és fiúknak

dscn20702021. szeptember 17-19. között a Martineum felnőttképző akadémián Anya-fia hétvége került megrendezésre.

Nyílt nap a kőszegi Árpád-házi Szent Margit Gimnáziumban

plakat-facebookra-2021A kőszegi Árpád-házi Szent Margit Gimnázium 2021. szeptember 28-án regisztrációhoz kötött nyílt napot tart.

Emlékmű Gaál Jenő verbita atyának

jeno-atyaA Sorkifaludi Római Katolikus Plébánia hívja mindazokat P. Gaál Jenő verbita atya
emlékművének felavatására és megáldására, akik tisztelték és szerették.


Az Eucharisztikus Kongresszus összes linkje!

Eucharisztikus KongresszusA Budapesten megrendezett 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus összes programja visszanézhető internetes felületeken. Összegyűjtöttük a linkeket. 

Veni Sancte Zalaegerszeg Kertvárosban

veniKialakulóban az iskolai hitoktatási rend, még sok minden formálódik, és öröm, hogy elérkeztük ahhoz, amikor hívek közösségével imádkoztunk fiataljainkért, a tanuló ifjúságért, legyen az akár óvodás korú, általános- vagy középiskolás, szakmát tanuló, vagy felsőfokú végzettségért megküzdő.

"Szabadulás Jézusban" gyógyító kurzus alkoholbetegeknek

aszj-pdf-page-001-12021. október 14-24. között gyógyító kurzus lesz alkoholbetegeknek.

Martinus Orgonafesztivál Szombathelyen szeptember 21-én

240483715-4357141134348979-9173802469713112820-n2021. szeptember 21-én 19.30-tól folytatódik a Martiunus Orgonafesztivál Szombathelyen, a Székesegyházban. A plakát letölthető itt. 

NEK margójára - FELHíVÁS!!!

kormenetA kongresszus véget ért, de bízunk benne, hogy rengeteg dolog csak most kezdődik el.

Nagymarosi Ifjúsági Találkozó október 2-án

nagymarosA NEK lendületében október 2-án - ha a járványügyi helyzet nem romlik drasztikus mértékben - személyes formában kerül megrendezésre a Nagymarosi Ifjúsági Találkozó. A programra szigorú járványügyi intézkedések mellett lehet csak belépni! (csak védettségi igazolvánnyal lehet minden programot látogatni, a zárt térben levőkön csak maszkban lehet részt venni).

Gersekaráti plébánia bucsuja

dsc-51802021. szeptember 19-én, vasárnap bucsui ünnepi szentmisére gyűlt össze Gersekarát apraja nagyja, hogy együtt ünnepeljenek. Az ünnepi szentmisét Ocsovai Grácián ferences szerzetes mutatta be, Andor Zoltán plébános, Kiss György, Huszár Balázs és Görbe László atyákkal együtt.

Megáldották a felújított oladi templomot

megaldottak-a-felujitott-oladi-templomot-15Több éves munkát követően kívül-belül megújult Szombathely Olad városrészén a Szentháromság-templom. 2021. szeptember 19-én áldotta meg az épületet Székely János megyéspüspök. 

Megnyitották a regisztrációt a 72 óra kompromisszum nélkül önkéntes akciójára

72ora-2021-plakat-a4-online-page-001Már 14. alkalommal rendezi meg a legnagyobb országos önkéntes akciót, a 72 óra kompromisszum nélkül-t a Magyar Katolikus Egyház, a Magyarországi Református Egyház és a Magyarországi Evangélikus Egyház 2021. október 7. és 10. között.

Ostyasütő vasak - Koszorús Ödön gyűjtőmunkájának megjelentetésére készül a Vasi Múzeumbarát Egylet

Feliratos ostyasütő vas - Őrzési hely: Nádasdi Plébánia (rajz: Koszorús Ödön)„HOC EST ENIM CORPUS MEUM.”- „EZ ITT, ÍME, AZ ÉN TESTEM.” – A NEK lelkiségével is összhangban a Vas megyében eddig fellelt ostyasütő vasakat mutatja be és elemzi a szerző – rajzok, fényképek segítségével, kis kitekintéssel az ország egész területére. – A Vasi Múzeumbarát Egylet honlapján már szeptember végétől olvashatóak lesznek részletek a készülő kiadványból.

Zarándoklat Búcsúszentlászlóra

bucusztlaszlo2Még mindig a NEK eufóriájában vagyunk. De vannak, akik csak televízión, rádión keresztül tudtak bekapcsolódni az eseményekbe. Ezért hirdettük meg ezt a zarándoklatot, hogy fizikai zarándokúttal is be tudjanak kapcsolódni zarándok Egyházunkba, akik múlt héten ezt nem tudták megtenni.

Magyarországi főpapi rezidenciák zenéje I.

szombathelyi-koncert-plakat-a3-22021. október 12-én, kedden este 19 órakor a Szombathelyi Püspöki Palotában kerül megrendezésre az Erdődy Kamarazenekar művészeinek kamarahangversenye.

Cigánypasztorációs fakultáció a NEK-en

nek-logoA Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszuson elhangzott cigányfakultáció felvétele és néhány erről megjelent cikk található az alábbi linkeken.

Magzatvesztők lelkigyakorlata Máriagyüdön

mariagyud„Amit megtehetsz ma, ne halaszd holnapra!”