Szombathelyi Egyházmegye

Nagyböjti lelkigyakorlat Zatykó László ferences atyával

LelkigyakorlatZatykó László ferences atya vezette 2019. március 15-17. között a Martineum Felnőttképző Akadémia a szokásos Nagyböjti lelkigyakorlatát.

Kossuth-díjat kapott Kisléghi Nagy Ádám festőművész, akit a Pápai Szépművészeti Akadémia tiszteletbeli tagjává választott

Kisléghi Nagy ÁdámNemzeti ünnepünk, március 15-e alkalmából a Magyarország köztársasági elnöke Kossuth-díjat adományozott Kisléghi Nagy Ádám festőművésznek, akit a Pápai Szépművészeti Akadémia tiszteletbeli tagjává választott. A magyar festőművész március 19-én, Szent József ünnepén a római Pantheonban celebrált szentmise végén veheti át kinevezési oklevelét Gianfranco Ravasi bíborostól, a Pápai Akadémiák Tanácsának elnökétől.

"Aki a rejtekben is lát" - előadás a böjti fegyelemről, böjti hagyományokról Szentgotthárdon

bojti-eloadas-plakat2019. március 27-én Heiter Róbert Gottfried atya tart előadást Szentgotthárdon böjti fegyelemről, böjti hagyományokról. A plakát letölthető itt. 

Tartós szeretet – Vasárnap kezdődik a nagyböjti tartósélelmiszer-gyűjtés a templomokban

elelmiszergyujtes-plakatMárcius 24. és 31. között templomainkban tartós élelmiszergyűjtés kezdődik rászoruló embertársaink segítésére. Az adományokat a Katolikus Karitász juttatja el a rászorulókhoz. A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia körlevele a 2019. évi nagyböjti tartósélelmiszer-gyűjtésről. 

Közlemény a zalaegerszegi Szent Család Óvodába való beiratkozásról a 2019-2020. nevelési évre

szent-csalad-ovoda-zalaegerszegKözlemény a zalaegerszegi Szent Család Óvodába való beiratkozásról a 2019-2020. nevelési évre

Tóth István kiállítás Szombathelyen

toth-istvan-meghivo-emailbe2019. március 21-én 17 órakor Tóth István szobrászművész halálának 85. évfordulója alkalmából kiállítás nyílik Szombathelyen a Berzsenyi Dániel Könyvtár földszinti előadótermében. A vendégeket üdvözli Nagy Éva könyvtárigazgató, köszöntőt mond Dr. Székely János megyéspüspök, a tárlatot megnyitja Dr. Zsámbéky Monika művészettörténész. A tárlat 2019. április 13-áig lesz megtekinthető a könyvtár nyitvatartási idejében.

Édesapák megáldása Jánosházán

jozsef-nap2019. március 19-én, Szent József ünnepén, este 18 órakor szentmisét mutat be Jánosházán Székely János megyéspüspök, aki a szertartás keretében megáldja az édesapákat.

Komolyzenei koncert az Egyházmegyei Könyvtárban

Koncert2019. március 28-án 17 órától a Szombathelyi Művészeti Szakgimnázium zeneművészeti tagozatos diákjai, a Boldog Brenner János Kollégium lakói koncertet adnak  Szombathelyen az Egyházmegyei Könyvtárban. A belépés díjtalan.

A lélekvesztés és rátalálás kálváriájáról

Őrvidék HázA nemrég életre hívott "Új Elmélyedés Gondolkodó Társaság" március 20-án 18 órakor Szombathelyen az Őrvidékházban (11-es Huszár út 40.) "Beszélgetés a lélekről” címmel tart összejövetelt, amelyben a lélek mivolta, mint ősrégi kérdés, lélektani és filozófiai probléma, másrészről a közbeszédben állandóan alkalmazott fogalom lesz a téma. Az egyik meghívott vendég Székely János szombathelyi megyéspüspök.

Kőszeghegyaljai Élő Rózsafűzér 2019.

zarándoklatNagyböjt első hetében, március 9-én  indult el egy maroknyi  zarándokcsapat, hogy együtt imádkozzanak a Kőszegi Plébániához tartozó falvak és Kőszeg városának lakóiért. Édesanyánk,  Mária legkedvesebb imádságát a RÓZSAFÜZÉRT  – a fentiek mellett - a szent  negyven napunkért  ajánlották, hogy  a Szűzanya segítse őket önzésüket elhagyva, másokért élni.

Március 15-i ünnepség Jánosházán a Szent Imre Iskola közreműködésével

Megemlékezés2019. március 14-én, Jánosháza Város Önkormányzata és a Szent Imre Általános Iskola közösen tartott ünnepi megemlékezést a nemzeti ünnepen.

 

Isten szeretetének jelei – fatimai engesztelő est Dozmaton

Fatimai est2019. március 13-án, Dozmaton tartotta a toronyi plébánia fatimai imaestjét. A hívek szentmise és körmenet keretében emlékeztek meg a jelenésekről, és kéréseiket a Fatimai Szűz Mária elé terjesztették.

Szólj be a papnak vol.5

szbap-vegleges2019. március 27-én, este 19:00 órakor folytatódik a Szólj be a papnak! vitasorozat Szombathelyen, a Frei Caféban. 

„TársasÁgban lenni jó!”

TársasÁgMárcius 9-én először került megrendezésre a Martineum Felnőttképző Akadémia legújabb programja: TársasÁg című közösségteremtő esemény.

Édesapák megáldása Szent József ünnepén Kőszegen

szent-jozsef-plakat2019. március 19-én 18 órakor, Szent József ünnepéhez kapcsolódva, az esti szentmisén megáldják az édesapákat Kőszegen, a Zárda-templomban. 

A Keresztút

https://www.youtube.com/embed/xfExeP0YFYc

Stációs szentmise Szombathelyen március 15-én

Kálvária-templom2019. március 15-én 6.30-kor a Kálvária-templomban folytatódik a stációs szentmisejárás Szombathelyen. 

Újabb rajzos sikerek a „Gyermekszemmel-2019” Rajzoló versenyen

„Gyermekszemmel-2019” Rajzoló verseny2019. március 1-én rendezték a szombathelyi Derkovits-iskolában a „Gyermekszemmel-2019” Rajzoló versenyt. 

Gyermeket mindenáron? Dr. Monostori László atya előadása

Előadás2019. március 13-án dr. Monostori László atya tartott előadást Szombathelyen a Püspöki Palotában a mesterséges megtermékenyítésről. Az előadás meghallgatható ide kattintva.