Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Szent Márton Zarándokiroda

Szent Márton Zarándokiroda Akik Szombathelyre érkeznek Szent Márton nyomát kutatva, azokat a Martineum Felnőttképző Akadémián fogadjuk. Ez a Szent Márton Európai Kulturális Útvonal városi fogadópontja is egyben. Intézményünk 22 éve működik és azóta folyamatosan kapcsolatban vagyunk a hazai és külföldi zarándokokkal, zarándoklat szervezőkkel. Egyéni és csoportos utazókat egyaránt fogadunk.

Tágas, zárt parkoló várja az autóval, autóbusszal érkezőket. A kerékpárok biztonságos elhelyezéséről is gondoskodunk.

1-2-3 ágyas, fürdőszobás, korszerűen, igényesen felújított szobákkal várjuk a zarándokokat. A szállás mellett akár teljes ellátást is tudunk helyben nyújtani.

Lehetőséget biztosítunk konferenciák, tárgyalások, előadások, lelkigyakorlatok lebonyolítására.

Célunk, hogy minden segítséget megadjunk a látogatók számára, így szombathelyi tartózkodásuk valóban felejthetetlen élményt, lelki feltöltődést nyújtson.

A kikapcsolódást és egyben városunk jobb megismerését segíti az itt kialakított ókeresztény emlékhelyeket bemutató témapark. Szent Márton korából több bemutatóhelyet hoztunk létre, amelyeket a környéken előkerült római kori leletek segítségével is felidézik Szent Márton korát, a Savariában oly népszerű keleti vallásokat, megismertetnek minket a környék történetével, római kori kultúrájával.

Elérhetőségek:

9700 Szombathely, Karmelita utca 1. - Levélcím: 9701 Szombathely, Pf. 211.
Telefon: 94/514-340 - recepció: 30/441-48-47
Titkárság: 30/424-12-64
web: www.martineum.hu
e-mail:

Kifejezetten a zarándokok segítésére hoztuk létre 2013 novemberében a Szent Márton Zarándokirodát.

Az iroda fő feladatai:

- zarándokútra készülőknek információ nyújtása,
- egyházmegyei zarándoklatok teljes körű szervezése,
- az érkező zarándokcsoportok programjának minőségi szervezése, koordinálása, idegenvezetés,
- a Szent Márton útvonal egyházmegyei vonatkozásának népszerűsítése,
- zarándokok vallásgyakorlásának koordinálása (pl.: idegen nyelvű gyóntatás, csoportoknak idegen nyelvű szentmise szervezése...),
- zarándokútvonalakkal kapcsolatos információk begyűjtése, rendszerezése, ezekről információ nyújtása.

A Zarándokiroda a Szombathelyi Egyházmegye hivatalos irodája, melynek a Szent Márton szülővárosába érkező zarándokok, zarándokcsoportok fogadása és zarándoklatuk helyi szervezése az egyik feladata; ezenkívül minden Szent Márton programmal, rendezvénnyel kapcsolatosan az egyházmegyei illetékességet az iroda látja el.

Elsődleges célja, hogy az ide érkező zarándokoknak a lehető legteljesebb lelki élményben legyen részük, miközben megismerhetik Szombathely és az Egyházmegyénk Szent Mártonhoz köthető nevezetességeit. (Szentmisék megszervezése, templomok, múzeum megtekintése, idegenvezetés és egyéb lelki programok, konferencia, előadások megszervezése.)

Az iroda a zarándokcsoport életkori és érdeklődési körének megfelelően a helyi szervezővel egyeztetve, programot, programcsomagot állít össze. Természetesen a csoportok számára – igénynek megfelelően – a szállást és az ellátást is megszervezi.

Lehetőség van kiegészítők megrendelésére, szükség esetén az indulás előtt eljuttatva a megrendelőhöz, vagy itt helyben átadása (póló, sapka, sál, táska, imafüzet, zarándokútlevél, stb.) melyeket a csoport tagjai személyes emlékként hazavisznek, illetve melyek a csoporthoz való tartozásukat erősítik.

Elérhetőségek:

9700 Szombathely, Karmelita utca 1.
e-mail:
Telefon: 94/514-340