Szombathelyi Egyházmegye

A hitoktatás jövője – jövő a hitoktatásban

Dr. Székely János megyés püspök 2011-ben megjelent, a 9. osztályos tanulóknak szánt Bibliaismeret című hittankönyvében úgy fogalmaz: „Ha az ember csak önmagára épít, csak a maga erejére és értelmére, akkor az élete szűkös, beteljesületlen marad, [...] az életünk megtelik keserűséggel. Ha az ember képes megnyitni a lelkét és az életét a Teremtő felé, akkor a szíve tágas lesz, mint a tenger. Ebben pedig nagy szerepe van azoknak a munkatársaknak, akik nap mint nap találkoznak a fiatalokkal, akár hitoktatás, akár lelki óra keretében, de ugyanolyan fontos minden pedagógus kolléga, aki személyiségén keresztül hat jó irányban a fiatalokra. A megyésfőpásztort a hitoktatás jelenéről és jövőjéről is kérdezem. Interjú a Martinus 2018/szeptemberi számában. 

A mai világ az evangélium fényében” - A romák felzárkózásának három oszlopa: az oktatás, a munkahely és a szív - Dr. Székely János megyéspüspök előadása

Cigánypasztoráció„A mai világ az evangélium fényében” - A romák felzárkózásának három oszlopa: az oktatás, a munkahely és a szív - Dr. Székely János megyéspüspök előadása Szombathelyen, a Püspöki Palotában 2018. szeptember 26-án meghallgatható itt. 

Székely János: Történelmi megbékélés – lehetőség vagy keresztény kötelesség?

Székely JánosA 48. Jean Moonet esten elhangzott beszéd szerkesztett változata. - Budapest, 2018. szeptember 19.

„A megroppant nádszálat nem töri össze…” (Iz 42, 3) – Dr. Székely János levele az Alaptörvény módosításáról

Az alábbiakban Székely János szombathelyi megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) társadalmi kérdésekkel foglalkozó Caritas in Veritate Bizottsága elnökének levelét adjuk közre, melyet az Alaptörvény hajléktalanokkal kapcsolatos részének módosítása vonatkozásában írt. Forrás: Magyar Kurír

Kereszt-tények-ről - Dr. Székely János megyéspüspök válasza a gyűlölködő kommentekre

Brenner János boldoggá avatása kapcsán, a Nyugat.hu oldalán jelent meg írás arról - Kereszt jelent meg a vöröscsillag helyén a szombathelyi emlékművön címmel-,hogy az Emlékműre kereszt került. A bejegyzés nyomán megszülető kommentek között akadt, amelyik írója az Egyházban gyilkost lát és vádolja tömegek lemészárlásával. Székely János reagált a bejegyzésekre.

Körlevél a Cigánypasztorációról - 2009.

31122-ciganypasztoracios-lelki-napKÖRLEVÉL A CIGÁNYPASZTORÁCIÓRÓL - 2009. 

A Magyar Katolikus Egyház roma/cigány pasztorációs irányelvei - 2015.

95f2fede361a25cdd16a4ee2fef6872fA Magyar Katolikus Egyház roma/cigány pasztorációs irányelveinek dokumentuma 2015. 

Bibliai részek a katolikus és apostoli hitünk fontos igazságairól, misztériumairól

Bibliai részek a katolikus és apostoli hit igazságairólDr. Székely János szombathelyi megyéspüspök írása a katolikus és apostoli hit igazságairól és misztériumairól.

A bevándorlási hullám keresztény szemmel

BevándorlókDr. Székely János szombathelyi megyéspüspök írása a bevándorlásról és annak keresztény megközelítéséről.

A Gyermek: Áldás

Gyermekek a zalaegerszegi Szent Család óvodábanDr. Székely János szombathelyi megyéspüspök írása a gyermekvállalásról, javaslatok a népességfogyás megállítására.