Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

24 tantermes iskola építése Szombathelyen-videóval


24 tantermes iskolaépítési projekt

Infoblokk2_ERFA uszt_logo_rgb

A Szombathelyi Egyházmegye az Új Széchenyi Terv Nyugat-Dunántúli Operatív Program keretében az NYDOP-5-3-1/A-12-k2 „Oktatásfejlesztés- Kis- és mikrotérségi oktatási hálózatok és központjaik fejlesztésére” tárgyú felhívásra pályázatot nyújtott be és támogatást nyert a “24 tantermes iskola és óvoda építése Szombathelyen” című projekt megvalósítására.

A projekthez kapcsolódó sajtóközlemény letölthető és a Szombathelyi Egyházmegyére hivatkozással közölhető.

24 tantermes iskola építése Szombathelyen-sajtóközlemény word formátumban

24 tantermes iskola építése Szombathelyen-projektindító sajtóközlemény word formátumban

A celldömölki volt bencés kolostor felújítása


Celldömölki volt bencés kolostorJelen dokumentumok az ajánlattételi dokumentációt tartalmazzák. 

A jánosházi plébániaépület megáldása - Sajtótájékoztató 2012. december 17. 11.00

MegáldásAdvent III. vasárnapján, 2012. december 16-án dr. Veres András megyéspüspök megáldotta a felújított jánosházi plébániaházat. Az ünnepségen megjelentek a plébániai és az önkormányzati képviselők, a plébánia területéhez tartozó települések polgármesterei, Marton Ferenc, a Vas Megyei Közgyűlés alelnöke, dr. Galántai György, a Sághegy Leader Csoport elnöke, a Sárvári Járási Hivatal kinevezett vezetője. A munkálatok az idei év tavaszán kezdődtek

A jánosházi templom felújítása


jánosházai templom_felújítás előttPályázati támogatásoknak köszönhetően megújul a jánosházi templom. Egyelőre külső felújításra kerül sor illetve az épület körül szebbé varázsolják a teret. 

A kőszegdoroszlói Szent Márton-templom felújítása

Kőszegdoroszló, Szent Márton-templomPályázati forrásoknak, az egyházmegye támogatásának és a hívek anyagi áldozatvállalásának köszönhetően felújítási munkálatok zajlottak a kőszegdoroszlói Szent Márton-templomon. Interjú Harangozó Vilmos plébánossal. 

A kőszegi Jézus Szíve-templom felújítása

megvalosult-magyarorszag-kormanyanak-tamogatasaval-2018Magyarország Kormányának támogatásával egyházi épületek felújítása zajlik Kőszegen. Köztük a Jézus Szíve-templom megújítása  is. Az alábbi bejegyzésben a felújításhoz kapcsolódó sajtóközlemények találhatók. 

A Lenti Esperesi Kerület hittanosainak Szent Márton Ifjúsági Tábora, 2016

Szent Márton Ifjúsági TáborA Szombathelyi Egyházmegyében Szent Márton jubileumi esztendő volt, melyhez kapcsolódva szerveztük meg a táborunkat. A Tábor július 25-28. között valósult meg. A jubileumi év mottója a Felemelő szeretet volt, ezért mi is erre szerettük volna a tábor tematikáját felépíteni.

A Szent Benedek Katolikus Általános Iskola bővítése - Celldömölk

dscn8010-1024x768Pályázati anyagok a celldömölki Szent Benedek Katolikus Általános Iskola bővítése kapcsán.

A SZENT IMRE ÁLTALÁNOS ISKOLA BŐVÍTÉSE JÁNOSHÁZÁN

erfa-logo

Európai Uniós forrás segítségével köznevelési intézmények infrastrukturális fejlesztésére került sor a Szombathelyi Egyházmegyénél, az EFOP-4.1.5-16-2017-00191 pályázat keretén belül. A Széchenyi 2020 Köznevelési intézmények infrastrukturális fejlesztése című pályázati kiírásra benyújtott projekt 490 495 590 Forint támogatásban részerült.

A Szent Kvirin templom betonkoszorújának állagmegóvó munkái, 2016-17

Szent Kvirin-templom felújításaA Minisztériumtól kapott támogatásból a szombathelyi Szent Kvirin római katolikus templom betonkoszorú állagmegóvó munkáit végeztettük alpin technikával, ill. állványozással. 

A szombathelyi Brenner Óvoda fejlesztése

brenner-oviA Szombathelyi Egyházmegye pályázati forrásokból fejleszti a szombathelyi Brenner János Óvoda Hollán Ernő utcai telephelyét. 

A zalaegerszegi Szent Család Óvoda felújítása és bővítése

zalaegerszeg-szent-csalad-ovodaA Szombathelyi Egyházmegye pályázati támogatások felhasználásával bővíti a zalaegerszegi Szent Család Óvodát. 

A zsédenyi Szent Márton-templom felújítása

Zsédeny-Szent Márton templom. felújítvaPályázati forrásoknak, az egyházmegye támogatásának és a hívek összefogásának köszönhetően megújult a zsédenyi Szent Márton-templom. Császár Gyula plébánossal beszélgettünk. 

Ajánlattételi felhívás iskolagyümölcs beszerzésre

A Szombathelyi Egyházmegye ajánlattételi felhívása iskolagyümölcs és iskolazöldség beszerzésre. A felhívás letölthető itt. 

Bölcsődei intézmény létrehozása a Szombathelyi Egyházmegye területén

rrf-kedvezmenyezetti-infoblokk-keretes-2A Szombathelyi Egyházmegye sikeresen pályázott bölcsőde létrehozására. Ennek köszönhetően Szombathelyen egy 4 csoportszobás, 48 gyermek ellátására alkalmas intézmény jön létre. 

Energetikai beruházás a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász intézményeiben


A Szombathelyi Egyházmegyei Karitász a nagylengyeli és kemenespálfai szociális központjaiban valamint a szombathelyi Rév intézményében összességében 40 millió Ft értékben energetikai beruházást valósított meg.

Épületek energetikai felújítása, fűtéskorszerűsítése, napelemes rendszer kiépítése a jánosházi Szent Imre Általános Általános Iskolában - videóval 

USZT_logo_cmykInfoblokk2_ERFA_egyes

Épületek energetikai felújítása, fűtéskorszerűsítése, napelemes rendszer kiépítése – Szent Imre Általános Iskola 9545 Jánosháza, Ady Endre út 14. HRSZ.: 1094    

Felújítás a magyarszecsődi Kisboldogasszony-templomnál

Felújítás a magyarszecsődi templomnálPályázati támogatásnak köszönhetően felújítási munkálatok zajlottak a magyarszecsődi templomnál. A helyszínen néztük meg hogyan változott meg a kis templom az elmúlt hónapokban. 

Gyűjtemények védelmét szolgáló eszközök beszerzése a Szombathelyi Egyházmegyei Könyvtár és különgyűjteményei számára


A Szombathelyi Egyházmegyei Könyvtár az elmúlt időszakban sikeres pályázaton vett részt, amelynek köszönhetően a gyűjtemény állagmegóvásához szükséges eszközök beszerzésére került sor. A pályázati beszámoló letölthető itt!