Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Az Ars Sacra fesztivál megnyitó ünnepsége Budapesten

helyszín: Budapest, Múzeum krt. 14-16

kezdés: 15 óra

A fesztivál fővédnökei dr. Erdő Péter bíboros, prímás esztergom-budapesti érsek és dr. Mádl Ferencné Dalma asszony. Köszöntőt mond dr. Csorba László, a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója. A rendezvényt dr. Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek nyitja meg.

A fesztivál szeptember 14. és 22. között várja az érdeklődőket. Az Ars Sacra Fesztivál hetedik éve van jelen a magyar fesztiválpalettán. A zsidó-keresztény kultúrkörhöz tartozó művészeti alkotások bemutatásával, a művészetek nyelvén igyekszik az evilági életen túlmutató szakralitás jelenvalóságára irányítani a figyelmünket.

Rendhagyó, mert küldetése van: közösségteremtés, közös pontok keresése, a párbeszéd megindítása vallások, világnézetek között. Rendhagyó, mert a rendkívül színvonalas programokat kezdettől ingyenesen látogathatja a nagyközönség.

A  kilenc napos programsorozat keretében a nagy budapesti múzeumoktól a vidéki gyűjteményekig, a kis falusi kápolnáktól a Szent István Bazilikáig, sok-sok helyszínen több száz program várja az érdeklődőt – képző- és iparművészeti kiállítások, koncertek, színházi-, irodalmi előadások, tárlatvezetések, tematikus séták, gyerekprogramok –, amelyeket tavaly több mint 50.000-en látogattak.

Kiemelt esemény a Templomok Éjszakája. Idén szeptember 14-én nyílnak meg a különböző felekezetek templomai országszerte és határokon túl. Változatos programjaikkal közel 100 helyszínen várják a látogatókat.