Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Isten küldöttei - Akolitusavatás Szombathelyen

akolitusavatas-szombathelyen-84Véget ért a Szombathelyi Egyházmegye által indított második akolitusképzés. A jelölteket 2022. január 22-én avatta fel a szolgálatra Székely János megyéspüspök. 

akolitusavatas-szombathelyen-782019-ben kezdődött a jelentkezők képzése, akiket 2021 januárjában avatott lektorrá Székely János. 1 évvel később pedig elérkezett a várva várt nap, amikor a képzés lezárultával az akolitusi szolgálatra is felavatta őket a megyéspüspök.

Ebben az életre szóló elköteleződésben nagy segítségére lehetnek a helyi egyházközségeknek pl. Igeliturgia végzésében, plébánia szolgálat sokféle teendőiben, zarándoklatok szervezésében, közösségek vezetésében. 

akolitusavatas-szombathelyen-14Krisztus sokféle módon kopogtatott az életetek ajtaján. Ma igent mondtok erre a hívásra, amellyel ő azt szeretné, hogy a kincseket amit adott másokkal is megosztanátok. Legyetek igazi követők, egészen közel az Ő szívéhez, mondta szentbeszédében Székely János. 

Utalt arra, hogy január 22-én emlékezik meg egyházunk Boldog Batthyány-Strattmann Lászlóról aki a világi keresztények egyik nagy példaképe, aki  a saját lelki életében élte a Krisztussal való egységet: újra és újra befogadta őt a napi szentmisében, szentáldozásban, az imádságaiban. És Krisztust sugározta a körülötte élők felé. Krisztus számít rátok, legyetek az Ő világossága, zárta szentbeszédét a megyéspüspök.  

akolitusavatas-szombathelyen-28A szentbeszéd után következett az avatási szertartás. A jelöltek egyesével léptek előre. Letérdeltek a kelyhet tartó főpásztor elé. „Vedd ezt az Eucharisztia ünneplésére előkészített kenyeret. És úgy élj, hogy méltóképpen szolgálhass az Úr és az Egyház asztalánál. "– bízta rájuk a küldetést Székely János. 

Az akolitusavatási szentmise visszanézhető egyházmegyénk Youtube csatornáján itt.