Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Bélyeg-és képeslapkiállítás II. János Pál pápa születésének évfordulóján

kiállítás2020. június 30-án, nagy érdeklődéssel övezve nyílt kiállítás „Szent II. János Pál pápaságának története bélyegeken és képeslapokon” címmel a Szily János Látogatóközpontban. Steindl Rezső gyűjteménye a Szentatya születésének 100. évfordulójának állít emléket. A látogatók több évtizedet átölelő anyagokat láthatnak kronologikus rendszerbe foglalva.

kiállításAz eredeti elképzelés szerint a megnyitó 2020. május 18-ára, a Szentatya 100. születésnapjára esett volna. A járványhelyzet miatt ez a terv meghiúsult, így módosult dátummal került megnyitásra.

Dr. Perger Gyula gyűjteményi igazgató köszöntötte a megnyitó vendégeit, majd kiemelte II. János Pál pápa életútjának jeles eseményeit.

Dr. Székely János megyéspüspök nyitotta meg a kiállítást. Beszédében hangsúlyozta: imádkoznunk kell, hogy napjainknak is legyenek olyan szentéletű papjai, mint amilyen II. János Pál pápa is volt. Külön élmény volt a pápa gyermekkorának, fiatalkori nehézségeinek megismerése, mely megalapozta a későbbi személyiségét. A családját ért tragédiák sora nem tántorította el az Istenhez vezető útról.

kiállításVégezetül Steindl Rezső köszöntötte a vendégeket, kiemelte gyűjteményének legkülönlegesebb darabjait, majd személyesen vezette végig az érdeklődőket a kiállításon.

A kiállítás 2020. október 16-ig megtekinthető a Püspöki Palotában kialakított Szily János Látogatóközpontban keddtől szombatig 9-17 óra között.

Szeretettel várjuk a kedves Látogatókat!