Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Megáldották a Szombathelyi Egyházmegye Szent Teréz Anya Otthonát Püspökmolnáriban

Szent Teréz Anya Otthon2020. szeptember 5-én Horváth József pápai prelátus áldotta meg Püspökmolnáriban a Szombathelyi Egyházmegye által fenntartott Szent Teréz Anya Otthont.

Szent Teréz Anya OtthonA kis falu hosszú évek óta üresen álló egykori plébániaépületét újította fel az elmúlt hónapokban az Egyházmegye. Egy kétgyermekes család illetve egy szudáni férfi lakik a kétszintes épületben. Sami, 2013-ban érkezett hazánkba, a polgárháború elől menekült Magyarországra. Nagyon örült a segítségnek amit a katolikus egyháztól kapott azóta, hogy megérkezett. És most egy újabb állomása az életének püspökmolnári, illetve a Szombathelyi Egyházmegyével és az Egyházmegyei Karitásszal való kapcsolat. A martinus.hu-nak adott interjújában elmondta: hazánkban békére talált, és hálás, hogy Püspökmolnáriban működő házba befogadták és segítenek neki mindenben: pl. az adminisztratív teendők elvégzésében, a mindennapi megélhetésben. Tuczainé Régvári Marietta a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász vezetője elmondta: a Szombathelyi Egyházmegye az otthon létrehozásával folytatja azt a munkát amit Szombathelyen a Szent Márton Házzal elkezdett. Az otthon átmeneti segítséget nyújt a bajba jutott embereknek, családoknak. Feltételek persze itt is vannak, pl. a takarékoskodás, de hisznek abban, hogy ha csak egy vagy két évre is tudnak segítséget nyújtani, azzal is támaszt adnak a nehéz helyzetbe került embereknek, családoknak. 

Szent Teréz Anya OtthonKalkuttai Szent Teréz anya liturgikus emléknapján áldotta meg Horváth József az épületet. Kérte a falubelieket, hogy nyitott szívvel közeledjenek az otthon lakóihoz: látogassák őket, beszélgessenek velük, segítsenek nekik, hiszen ezzel a lelküket is megérintik. Teréz anyáról szólva kiemelte: Isten kiválasztotta őt, hogy a szegények legszegényebbjeivel foglakozzon, azokkal akikkel senki sem törődött. Reményt és vigasztalást adott nekik. Az otthon is ezt szeretné tenni.