Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Járványügyi rendelkezések - Dr. Székely János megyéspüspök rendelkezései

dr-szekely-janosA Magyar Katolikus Püspöki Konfrencia 2020. szeptember 4-én adta közre legújabb rendelkezéseit a járványügyi helyzettel kapcsolatban, melyet itt olvashatnak. Dr. Székely János megyéspüspök visszavonásig az alábbi kiegészítő rendelkezéseket hozta. 

A gyengébb egészségi állapotban levő vagy idős testvérekre továbbra is vonatkozik az az általános szabály, hogy amennyiben az egészségi állapotuk miatt nem tanácsos számukra a nagyobb létszámú közösségi alkalmakon való részvétel, akkor fel vannak mentve a Szentmise kötelezettsége alól. Otthoni imádsággal, a média eszközei segítségével történő Szentmise hallgatással, esetleg a jóval kisebb létszámú hétköznapi Szentmisén való részvétellel pótolják a kimaradó vasárnapi Szentmisét.

Továbbra is imádkozzunk a betegekért, az egészségügyben és a szociális szférában dolgozókért! A több otthonlét legyen alkalom az elmélyülésre, a csendre, a közös családi imára és együttlétre! Ne feledkezzünk meg a legszegényebbekről, az állásukat elveszített embertársainkról, hanem lehetőségeinkhez mérten segítsük őket! Kövessük Szent Pál apostol buzdítását: „Ne engedd, hogy legyőzzön a rossz, inkább te győzd le a rosszat jóval!” (Róm 12,21)