Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Várja a továbbtanulókat a kőszegi Szent Margit Gimnázium

Szent Margit GimnáziumA 2021/2022-es tanévre is várja a továbbtanuló diákok jelentkezését a kőszegi Szent Marit Gimnázium.


A tanév őszi hónapjaiban minden oktatási intézmény életében fontos helyet foglalnak el a beiskolázással kapcsolatos rendezvények. Idén a járványhelyzet sajnos nem teszi lehetővé, hogy a szokásos módon szervezzük meg nyílt napjainkat.

Engedjék meg ezért, hogy ez úton nyújtsak rövid betekintést a kőszegi Árpád-házi Szent Margit Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium életébe, mindennapjaiba, hangsúlyt fektetve most a gimnáziumi képzésre és a kollégiumi életre.

A Domonkos Rendi Nővérek Apostoli Kongregációja által fenntartott iskola 1868 óta áll a fiatalok oktatásának, nevelésének szolgálatában. Az iskolák 1948-as államosítása, a szerzetesrendek feloszlatása és a kommunizmus diktatúrája jelentette intermezzo után 2000-től vannak újra jelen a domonkos nővérek a város életében. Gimnáziumunkat 2014-ben alapítottunk azzal a céllal, hogy ezzel is hozzájáruljunk a magyar keresztény értelmiség neveléséhez.

Intézményünket így elsősorban azon fiatalok számára ajánljuk, akik a tanulás mellett a hitéletet is komolyan veszik, nyitottak a keresztény értékek befogadására. Mi, pedagógusok szeretnénk, ha diákjaink mindkét területen – a tudományokban és lelkiekben is – minél inkább előrehaladnának.

Az oktatás során ebben segítségünkre vannak a jól felszerelt tantermek, illetve a kiscsoportos oktatás lehetősége. Tapasztalataink azt mutatják, hogy a személyes odafigyelés elősegíti, hogy a tanulók nagyobb hatékonysággal sajátítsák el a számukra szükséges ismereteket. A kiemelkedő számú nyelvóra és az órarendbe épített nyelvvizsga előkészítő segítségével diákjaink iskolai keretek között készülhetnek fel a nyelvvizsgára.

A lelki élet előmozdításának lehetőségeit is igyekszünk széles körben kihasználni. A hetet közös imával kezdjük a kápolnában. Rendszeresen tartunk lelki órákat, melyek során a diákok által hozott témák, problémák is megbeszélésre kerülnek. Adventben és nagyböjt idején lelki napokkal készülünk az ünnepekre. A tanév során bizonyos alkalmakkor közösen veszünk részt a szentmiséken. Intézményünkben működik iskolalelkészség, így lehetőség nyílik a szentgyónásra, egyéni lelki beszélgetésekre. Immár hagyomány, hogy pünkösdkor gyalogosan Mariazellbe zarándokolunk, tizenkettedikeseink pedig Rómában tölthetnek pár napot.

A közösségépítést szabadidős tevékenységeink is előmozdítják. Tanulóink nagy lelkesedéssel vesznek részt a diákszínpad, a kamarakórus, a gitáros énekkar, a triatlonklub és a túraegylet alkalmain.

A vidékről érkező fiatalok számára kollégiumi elhelyezést biztosítunk, ahol otthonos és családias körülmények között lakhatnak.

Ha felkeltettük érdeklődésüket, intézményünkről bővebb információval szolgálunk iskolánk honlapján, ahol chatboxon keresztül is válaszolunk a feltett kérdésekre.

http://arpadhazi.hu/hu/gimnazium/

Kérem, addig is tekintsék meg gimnáziumunk bemutatkozó kisfilmjét és online lapozható ismertető füzetét!

https://www.youtube.com/watch?v=vw4gMPhfYLY&feature=emb_title

https://www.flipbookpdf.net/web/site/8cdbf919d041197d5d243aedcdbd2946da45c7c0202010.pdf.html