Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Kertvárosi karácsony

image00001Idén kicsit összehúzottabban ünnepeltük meg a karácsonyt: kevesebb hívő tudott ellátogatni a szentmisékre, míg korábban szinte moccanni sem lehetett, most kevesebb minisztráns volt az éjféli szentmisén, kevesebben hallhatták az éjféli szentmise előtti közös éneklés és zenélés felhangoló dallamait. De így is volt benne nagyon sok kegyelemszerű pillanat! (forrás: www.zeg3.martinus.hu) 


13999-karacsony-2020Már a 22-i templomi előkészületekkor nagyon jó volt látni a lelkes fiatalokat, segítőket, miként szorgoskodnak templomunk ünneplőbe öltöztetésén. Férfiak a fákat faragták bele a talpba, asszonyok takarítottak, fiatalok díszítettek.

Az élőállatos betlehem igazán remek lehetőséget kínált: napokkal korábban már állt, napról napra „pofásabb” lett, fényfüzérek szobrok a helyükre kerülve már-már készre jelenthetővé tették, míg végül 24-én délre már a jószágok is elfoglalták ideiglenes istállójukat. Délután folyamán folyamatos volt a látogatottsága, bár az eső egy kicsit visszavetette, de így is nagyon sokan láthatták.

14008-karacsony-2020A délutáni Jézuska váráson a gyerekek egy rövid műsorral készültek, amelyet úgy kellett előadniuk, hogy előtte nem próbálhatták agyon magukat. De így is nagyon felemelő és sokszínű volt Köszönet a szülőknek a felkészítésért, Ági hitoktatónknak a koordinálásért!

A hetek óta tartó felhős állapot, pár napja felszakadozott, de a szentestére újra tornyosult és bőven hullatott esőt. „Harmatoztak az égi magasok” és talán a föld teremte az Igazat!

14010-karacsony-2020Bár az eső miatt is sokan megriadtak, az éjféli szentmise kezdete előtt már nem esett az eső. A közös éneklésben a lelkes kis énekes csapat vezetésével minden jelenlévő be tudott kapcsolódni ismert és új dalokba.

Az éjféli szentmise még pandémiás helyzetben is szomorú látvány volt. Az előző években megszokottakhoz képest sokkal kevesebben jöttek el, bár akik eljöttek, ők nagyon lelkesen imádkoztak.

 

14023-jezuskavarasKarácsony napján a bazitai fíliában pár család fiataljai adtak karácsonyi műsort. Ők sem próbálhattak előtte, 4-5 család testvérpárjai odahaza készültek fel, hogy segíthessenek bennünket az ünnep titkának elmélyítésében. Köszönet Líviának a koordinálásért!