Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Házasság Hete záró szentmiséje

haz2Véget ért a Házasság Hete, de most következik újabb 51 hét, amikor folytatni kell mindazt, ami megtartja, megerősíti és Istenhez közelebb viszi a házaspárokat. Ezekkel a gondolatokkal kezdték hálaadó szentmiséjüket az összegyűlt párok, amelynek keretében megünnepelték a házasság titkát.

Szép számmal jelentek meg házaspárok a 11 órakor kezdődő hálaadó szentmisén,haz amelyben értük könyörögtek, és próbálták kibontani Istennek velünk kapcsolatos tervét. A város különböző plébániáiról, valamint vidéki plébániákról is érkeztek házas- és jegyespárok, hogy Isten színe előtt erősítsék meg egymás iránti elköteleződésüket. Az ünnepi szertartást a Mária Magdolna Plébánia plébánosa, Stróber László atya vezette.

haz3A szentmise végén átvehették nyereményüket azok, akik regisztráltak és visszaküldték az on-line játék feladatainak megoldását. Minden, szentmisén résztvevő házaspár külön áldásban részesült és egy kis ajándékot is átvehettek, amelyet lelkes önkéntesek készítettek a házaspárok számára.

Bízunk abban, hogy mindannyian kedvet kaptak ahhoz, hogy a házasságban ne csak várjanak a másiktól dolgokat, hanem mindenki maga is tegyen érte.