Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Szent József ünnepe

zeg-szt-jozsef23Szent József napjának megülése különleges ünnepélyességgel történt az idei esztendőben a zalaegerszegi kertvárosi templomban, hiszen a Szentatya, Ferenc pápa Szent József-évet hirdetett.

Nagyböjti péntekre esett ebben az évben Szent József ünnepének megünneplése, ami keresztút imádsággal kezdődött. Ezúttal édesapák, nagyapák, családok és fiatalok végezték az egyes állomások elmélkedéseinek felolvasását.

A szentmise keretében megáldottuk azt a Szent József ikont, amely családról családra járva köti össze plébániánk piciny családegyházait, ahol imádkoznak saját családjukért, mindenzeg-szt-jozsef4 családért, plébániánkért és egész Egyházunkért. Ehhez készült egy imafüzet, amely egy hétre való elmélkedési anyagot ad azoknak, akik egy hétre vendégül látják Szent Józsefet.

A szentmise után pedig elkezdtük azt a kilenc hónapon át tartó imádságot, amelyet Szent József pártfogását kérve minden hónap 19-én elimádkozunk egészen november 19-ig, hogy majd végül december 8-án lezárjuk az emlékévet. Ezen imaalkalmakhoz külön imafüzet készült, amelyből mindig közösségünk egy-egy férfi tagja olvassa majd az elmélkedést.