Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Regionális Fejlesztési Alap

Élő Rózsafüzér Zarándoklat Zalaegerszegen

Rózsafüzér zarándoklat ZalaegerszegenOktóber hónapban egyénileg és közösségileg végzett imádság, különösen a rózsafüzér imája segíti a közösen megélt hit erejének átélését. Különleges alkalma volt ennek a mostani, Zalaegerszegért végzett rózsafüzér zarándoklat október 9-én. 

Rózsafüzér zarándoklat ZalaegerszegenKisebb-nagyobb csoportok indultak a város különböző plébániáiról, hogy közös imádsággal és zarándoklatuk áldozatainak felajánlásával könyörögjenek városunkért,  annak jólétéért, az itt élőkért és békességes időért.

Plébániánk zarándokcsoportja Bazitáról indult a reggeli órákban. A hét folyamán hullott csapadéktól felázott a talaj, de végig kiváló úton jöhettünk és a TV-toronytól felénk vezető Panoráma utat szegélyező fák rendkívül szép látványa, az őszi levéltakaró ezernyi színben pompázott és a madarak énekébe a mi énekünk és imdságunk kapcsolódott, hogy a Teremtőt dicsérje.

Rózsafüzér zarándoklat ZalaegerszegenÍgy érkeztünk meg a kertvárosi templomhoz, ahol már tíz órától imádkozó közösség várt bennünket. Zarándokcsoportok keresztjeit a gyönyörűen feldíszített Mária szobor mellé tettük, majd a közös Szentségimádást követő szentmisén az Eucharisztia egysége forrasztott „eggyé békességben minden népet, nemzetet”, plébániai közösséget. Az ünnep főcelebránsa Ocsovai Grácián ferences szerzetes volt. Prédikációjában felhívta figyelmünket a szép idő ajándékára, a számos Mária-jelenés sajátos üzenetére és mondanivalójára, valamint arra, hogy életünkben is fel kell fedeznünk Mária oltalmát, segítségét és ajándékait.

Rózsafüzér zarándoklat ZalaegerszegenA szentmisét követően a helybeni hívek jóvoltából finom falatokkal csillapíthattuk éhségünket, szomjunkat. Isten fizesse meg mindenki áldozatát, hallgassa meg mindenki imáját és éltesse Zalaegerszeg minden lakóját!