Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Medjugorjei Zarándoklakt a Béke Királynőjéhez-2022.09.12-15. - Utolsó helyek!

04050-600-2402022. szeptember 12-15. között hálaadó zarándoklat indul Medjugorjeba a Béke Királynőjéhez. A zarándoklat lelki vezetője Székely János megyéspüspök. 

HÁLAADÓ MEDJUGORJEI ZARÁNDOKLAT

A BÉKE KIRÁLYNŐJÉHEZ - autóbusszal

2022. szeptember 12-15.

Lelkivezetők: Székely János püspök, Juhos Ferenc verbita szerzetes

Karnagy: Pálmai Árpád egyházzenész

Utazás: légkondicionált autóbusszal

Szállás: zarándokpanziók, 2-3-4 ágyas szobák fürdőszobával, illetve fürdőszoba-használattal.

Ellátás: félpanzió

Indulás: Szombathely, vasútállomás (4:00 óra) – Győr, Arrabona pihenő (5:00) – Budapest, Hősök tere (Műjégpálya mellett) Indulás 8:00 órakor. Utastalálkozó és bepakolás 7:15 órától. 7:45 órakor közös ima és áldás Székely János püspök vezetésével.

1. nap (szeptember 12., hétfő): A reggeli órákban a zarándokok fogadása. Utazás Szombathely – Győr – Budapest – Eszék – Mostar útvonalon. Felszállási lehetőségek: igény esetén Dunaújváros és Szekszárd környékén az M6-os autópálya melletti benzinkutaknál. Megérkezés Medjugorjéba várhatóan az esti/késő esti órákban, szállás elfoglalása, vacsora.

2. nap (szeptember 13. kedd): Reggeli a szállásokon. 8:00 órától püspöki szentmise a Szent Jakab-templomban. Cenacolo közösség meglátogatása. Közös rózsafüzér imádság a Jelenések hegyén János püspök vezetésével. Estebéd. Rózsafüzér, majd közös szabadtéri szentmise, szentségimádás és áldás.

3. nap (szeptember 14. szerda): Reggeli, 8:00 órától püspöki szentmise a Szent Jakab-templomban. Križevac (Nagy kereszt hegye): keresztút János püspök vezetésével. Estebéd a szállásokon, majd rózsafüzér, közös szabadtéri szentmise, szentségimádás és áldás.

4. nap (szeptember 15. csütörtök): Reggeli, csomagok bepakolása a buszokba. 8:00 órától püspöki szentmise a Szent Jakab-templomban. Indulás Mosztárba, városnéző séta és az Öreg híd (Stari most) megtekintése. Indulás Budapestre, várható hazaérkezés az esti/késő esti órákban.

A programváltoztatás jogát a programok sorrendiségét illetően fenntartjuk!

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a programban a Jelenések hegyére és a Krizevácra gyalogosan megyünk fel. Mindkét hegy (különösen az utóbbi) igen meredek és sziklás. Kényelmes ruha és túracipő javasolt! Ezért kérjük Önöket, hogy csak az vállalja, akinek nem megterhelő ez, megfelelő fizikai egészségnek örvend. A szentmise magyar nyelvű fordítását FM kisrádión vagy vételre alkalmas mobiltelefonon lehet majd követni, ezért kérjük, hogy fülhallgatóval használható, telefont vagy kisrádiót hozzanak magukkal.

 

Vidéki autóbuszos transzferlehetőség Szombathely – Győr irányból: egy irányba 3990 Ft/fő, oda-vissza útra 7990 Ft/fő. Amennyiben igénybe szeretné venni, kérjük a jelentkezésnél válassza ki a felárat és megjegyzésbe írja be, hogy hol szeretne felszállni az autóbuszra!

Részvételi díj: 39 990 Ft/fő + 100 EUR/fő (ami a helyszínen kötelezően fizetendő) tartalmazza a program teljes költségét (autóbusz, csoportkísérés, zarándoklatvezetés, stb.), benne az eredetileg meghirdetett 2 éjszaka szállást félpanziós ellátással.

A további 1 éjszaka szállás és félpanziós ellátás ára a fekvőhelyes kocsi felár, mely 12.000 Ft/fő beszámításával vagy befizetésével egyenlíthető ki.

Útlemondási (stornó) biztosítás köthető, ami a részvételi díj 5 %-a. BBP (Baleset, Betegség és Poggyász) biztosítás, mely az utazáson való részvétel feltétele. Irodánk által ajánlott csoportos utasbiztosítás költsége 2 450 Ft/fő, a 80 év felettiek biztosítási díja feláras. (EUB Nívó, a jelenlegi díjszabás szerint!) A részvételi díjak 380 HUF/EUR árfolyamig érvényesek!

FONTOS: Az utazásukra vonatkozó jelenleg érvényes előírásokat (melyek indulásig változhatnak) az alábbi oldalak tartalmazzák.

https://konzuliszolgalat.kormany.hu/utazasi-tanacs

https://konzuliszolgalat.kormany.hu/tajekoztato-a-magyar-allampolgarok-magyarorszagra-torteno-hazateresenek-rendkivuli-szabalyairol-a-covid-19-jarvany-miatt

Kérjük kísérje figyelemmel honlapunkat (www.missziotours.hu) és Facebook oldalunkat (www.facebook.hu/missziotours)! 

Részletek a mellékeletben olvashatók ami letölthető itt.