Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Hasznos információk az április 18-i püspökszenteléssel kapcsolatban

szombathely-sarlos-boldogasszony-szekesegyhazMint ismert 2022. április 18-án, húsvéthétfőn szentelik püspökké Fekete Szabolcs Bendek atyát. A 15 órakor kezdődő szertartással kapcsolatban néhány hasznos információt osztunk meg a hívekkel. Felhívjuk a figyelmet, hogy a Székesegyház előtti és a Vár köz parkolók lezárásra kerülnek az ünnep alkalmából. Az eseményen számos újság, televíziós stáb és honlapok munkatársai vesznek részt, akik fényképfelvételeket, filmfelvételeket készítenek, amelyek nyomtatott sajtótermékben, valamint televízió műsorokban és az internetes weboldalakon jelennek meg.

·        A Székesegyház előtti parkoló 10.00 órától lezárásra kerül. Az engedély nélkül parkoló járműveket elszállíttatjuk.

·        13.00 órától lezárásra kerül a Várköz. Biztonságtechnikai okokból gyalogosan sem lehet ott közlekedni.

·        Munkaszüneti napon a városban ingyenes a parkolás. Ajánljuk a Gazda áruház mögött a Bürü utcai parkolót, továbbá az MMIK mögötti parkolót (Magyar utcából közelíthető meg). Korlátozott számban van hely a Szily János utcában is.

·        Az autóbuszok a Brenner János Kollégium előtt állhatnak meg a le- és felszállás idejére.

·        A hívek csak a főkapun juthatnak be a Székesegyházba.

·        A Székesegyházban fenntartott hely lesz a meghívott vendégeknek, Szabolcs atya rokonainak, szülőfalujából és lelkipásztori állomáshelyeiről érkező híveknek.

·         A püspökszentelés szertartását a Magyar Katolikus Rádió, a Mária Rádió és a EWTN Katolikus TV (Bonum) élő adásban közvetíti és egyházmegyénk honlapján is követhető lesz az esemény: www.martinus.hu.

·         A Székesegyházban 14.00 órától lelki ráhangolódás lesz az ünnepi szertartásra.