Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

A Lélek tüze éltet - Lélekfesztivál 2. nap

lelekfesztival-75Izgalmas napon vannak túl a Lélekfesztivál program résztvevői. Zenés imádságok, fakultációk, beszélgetések, tanúságtételek, szentmise, koncertek, szentségimádás, mindez belefért a szombati napba.

lelekfesztival-7Csiszér Lászlóval indult a reggel, majd Lackfi János és barátai verssel, zenével edzették a lelkeket. A fakultációkon szó esett a dicsőítő zenéről, gazdasági-pénzügyi kérdésekről keresztény szemmel, bekapcsolódhattak az érdeklődők vezetett imádságba, meghallgathattak tanúságtételt vagy a papi-szerzetesi hivatásról beszélgethettek.

lelekfesztival-53Pintér Béla csemete koncertje indította a délutánt, amely egyaránt szólt a kicsik mellett a felnőtteknek is. A szentmise főcelebránsa Székely János megyéspüspök volt. Szentbeszédében kiemelte: az embernek meg kell nyitnia szívét Isten felé. Csak így maradhat közel ahhoz a forráshoz, amely mindig túlcsorduló mértékkel adja kegyelmét. Hozzátette: ahhoz, hogy a forrás tiszta maradjon nap mint nap tovább kell adni a szeretetet tettekben és a hitvallásban. Székely János hangsúlyozta: az Istentől kapott kincseket meg kell őrizni és ezt csak együtt, közösségben tudjuk megtenni.

lelekfesztival-78A szentmise után szentségimádás vette kezdetét, amelyben egyenként imádkoztak a megjelentekért.


Láthatóság: Nyilvános