Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

A hűség ünnepe - A jubiláns házaspárokat köszöntötték Szombathelyen

jubilans-hazasparok-talalkozoja-szombathelyen-323Közel 400 házaspár vett részt a jubiláns házaspároknak szervezett találkozón a szombathelyi Székesegyházban 2022. június 18-án.

jubilans-hazasparok-talalkozoja-szombathelyen-53A hűséget ünnepelni jöttünk össze, mondta szentbeszédében Fekete Szabolcs Benedek segédpüspök, aki nemcsak arra kérte a jubilánsokat, hogy házasságuk minden szakaszában gyakorolják a szeretetet, hanem néha a csend erényét is. Felidézte: fiatal házasként a gyermekvállalás, később az egészségügyi nehézségek, a világi csábítások okozhatnak nehézséget a férj és feleség között. Isten előtt azonban esküt tettetek: ő az én feleségem, ő az én férjem - tette hozzá.

Fekete Szabolcs Bendek segédpüspök szentbeszédét meghallgathatják az alábbi ide kattintva. 

jubilans-hazasparok-talalkozoja-szombathelyen-157A szentbeszéd után a jubiláns párok megerősítették az esküvőjükön tett fogadalmukat. A szentmise végén került sor az emléklapok átadására. Mi egy hosszú házasság titka? - kérdeztük néhány résztvevőtől a szentmise végén. A közösen töltött idő mellett az egymással való jó kommunikációt, valamint a megértést, a türelmet kaptuk válaszként. A csend erénye mellett ezeket adjuk útravalóként a házaspároknak. 

A találkozón készült fényképek megtekinthetők Székely János megyéspüspök Facebook oldalán, ide kattintva.