Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Dr. Gyürki László atya vasmiséje Körmenden

dsc-9040Örömünnepre gyűltek össze Körmenden a Szent Erzsébet templomban a hívek és az egyházmegye papjai valamint Dr. Székely János püspök úr, Dr. Gyürki László pápai prelátus, kanonok, a plébánia egykori plébánosa 2022. Június 26-án vasárnap mutatta be vasmiséjét.

A szentmise elején a gyermekek nevében Horváth Márton, az egyházközség nevében Laposa Istvánné, a város részéről Bebes István polgármester köszöntötte az ünnepeltet.
Befejezésül Kiss László plébános szólt Gyürki atyához, akit az Isten rabul ejtett.
Beszéde után felhangzott Gyürki László atya egyik kedves dala a "Bárka"-”Jézus egyszerdsc-8985 megállt a parton”. Ezután plébános atya átadta Ferenc pápa üdvözletét a vasmisés lelkipásztornak.
A szentmisében a szentbeszédet Püspök atya mondta,aki hálatelt szívvel köszöntette Kanonok urat valamint a vele együtt ünneplő ugyancsak vasmisés Brenner József atyát és Sámbokréty Péter atyát is.
János püspök atya beszédében ugyancsak Isten rabságáról beszélt. Valamint Jézus meghívásáról aki azt mondja mindnyájunknak jöjj kövess engem. Az evangeliumban el van rejtve az az üzenet,hogy Jézus követésének útja nem könnyű,de meg vagyunk hívva,de a kegyelem átragyog a nehézségeken.
Gyürki atya életét idézte fel a megyéspüspök beszédében. Elmondta Kanonok úr mennyit dsc-9039dolgozott már gyerekként,milyen szorgalmas volt és becsülettel végezte munkáját. Ez is oka,hogy életéből annyi gyümölcs fakadt. A biblia hamar megfogta a szívét. Megtanulta a teljes Máté evangeliumát,a biblia életet alakító erővé vált Gyürki atya életében. Amióta az eszét tudja az atya érezte a hívást a papságra. Elérkezett 1957 június 23-a, a papszenteles örömteli napja.
Amiután petróleum lámpa mellett készült a doktorátusra. 
Sok nehézség,betegség tarkította életét,de hűséges maradt.
1986-tól Körmenden szolgált,ahol hittantermet alakított ki,keze alól csodák fakadtak.
Szentbeszédében Püspök atya felemlítette személyes kapcsolatát Gyürki atyával,aki által 3,5 évet Betlehemben tanulhatott.
Zárógondolatként Püspök atya azt mondta Gyürki László atya élete olyan mint a biblia Lélek és Élet.

Püspök atya predikációja IDE kattintva meghallgatható! 

Dr. Gyürki László atya szentmise záró gondolatait ITT lehet visszahallgatni!