Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Ima Magyarországért szeptember 11-én

imadkozzunk-magyarorszagert2022. szeptember 11-én 19 órától országos imaalkalom szerveződik Magyarországért. A részleteket közöljük. 

Kedves Testvérek!

 

Az elmúlt években a korábbi fenntartható jövőképet teljesen átformálták a világban történt események. A közelünkben zajló háború következményei rádöbbentettek minket, hogy az igazi béke sokkal inkább a szeretet és igazság gyümölcse lenne, nem pedig a pillanatnyi erőegyensúly.

Az ukrán-orosz háború kitörése óta számos kezdeményezésre imádkoztunk a békéért, s emellett felismertük az Egyház által hagyományosan ajánlott eszközök fontosságát, úgymint a bűnbánat, a megtérés és az engesztelés. Ám most, a napról-napra súlyosbodó helyzetben egyre többen érzünk belső késztetést egy folyamatos, egész országra kiterjedő közösségi „imahadjárat” megszervezésére. Székely János püspök atya, a Szeretetláng, az Emmánuel Közösség és más lelkiségi mozgalmak támogatásáról biztosítottak bennünket az alábbi imaszándékok sürgősségét és fontosságát illetően:

 

1.     Ima Magyarország békéjéért és biztonságáért.

2.     Ima, hogy hazánk, Európa és az egész világ védelmet nyerjen egy kiszélesedő háború ellen.

3.     Ima Ukrajna békéjéért, valamint védelméért.

 

Imádkozzuk naponta a Rózsafüzért, egyénileg és közösségben, de nyilvános helyen is, ahogyan őseink tették évszázadokon át minden veszély idején. Emellett mélyítsük el magunkban az Úrral való egység imáját a Szeretetláng-üzenetekből, mint igen hatékony védelmi imát a gonosz támadásai ellen, lehetőség szerint naponta többször elmondva:

 

Imádott Jézusom! Lábunk együtt járjon. Kezünk együtt gyűjtsön. Szívünk együtt dobbanjon. Bensőnk együtt érezzen. Elménk gondolata egy legyen. Fülünk együtt figyeljen a csöndességre. Szemünk egymásba nézzen és tekintetünk összeforrjon. Ajkunk együtt könyörögjön az Örök Atyához irgalomért. Ámen.

 

A széleskörű ima fontosságát egyre inkább átérző közösségek, egyházi és magánszemélyek nevében szeptember 11-én, vasárnap 19 órától országos Rózsafüzér imádságra hívunk minden testvért, akik hazánk, Európa és a világ békéjéért aggódnak!

 

Ekkor Budapesten, a Szent István-bazilika előtti téren központi imát szervezünk, ahová mindenkit szeretettel várunk, de kérjük az ország plébániai, lelkiségmozgalmi és más közösségeit, hogy ezzel egyidőben ki-ki a maga városában, településén csatlakozzon hozzánk, s így együtt könyörögjünk hazánk védelméért és a béke nagy ajándékáért. Hisszük, hogyha egy szívvel-lélekkel kérjük a Boldogságos Szent Szűz, Magyarország Védasszonya közbenjárását hazánkért, az Úr letekint ránk, és beteljesíti bibliai ígéretét: „Tudom, milyen terveket gondoltam el felőletek! Ezek a tervek a békére vonatkoznak, nem a pusztulásra, mert reménységgel teli jövőt szánok nektek. Ha majd segítségül hívtok és könyörögve hozzám jöttök: meghallgatlak titeket” (Jer 29, 11-14).