Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

A Lelket hívjuk közénk, egy egyre lelketlenebbé váló világba.

001-2Veni Sancte szentmisét tartott a szombathelyi Zárdatemplomban a II. János Pál Katolikus Szakkollégium és a Szombathelyi Katolikus Egyetemi Lelkészség.
Szeptember 21-én este 18 órakor közös szentmisében kérte a szombathelyi egyetemisták közössége, az egyetemi lelkészség templomában a Szentlélek Úristen segítségét a most indult tanévre.

A legszentebb áldozatot Fekete Szabolcs Benedek szombathelyi segédpüspök úr mutatta be, Köbli Tamás atya egyetemi lelkész és szakkollégiumi spirituális koncelebrálásával.
A püspök úr a szentmise során kiemelte: „Ti kincsek vagytok mindnyájan!” Máté evangélista img-2235emléknapján épp a vámszedő Máté példáján mutatta be, hogy a bűnös ember is képes megtérni a Lélek által. A Teremtő nem gyárt selejtet – folytatta a segédpüspök. A Lélek kegyelmei adnak mindnyájunknak megújuló és újrakezdő erőt és kitartást életünk során.
Az új tanév során a Szentlélek Úristen bölcsessége legyen velünk.
A szentmisén közreműködött a II. János Pál Katolikus Szakkollégium közössége. A zenei szolgálatot Varga Benedek szakkollégista orgonajátéka gazdagította.
A programot az EKCP-KP-1-2022/3-000082 sz. pályázat támogatta.
Fotó: Veisz Helga szakkollégista